reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
tantum rosa nawet nie pomaga, ani clotrimazolum, troszkę lepiej jest jak sę rumiankiem podmyję - ale az płaczę z tego swedzenia. Wogóle po tych przygodach z nerkami i cewnikami jak cokolwiek i sie tam dzieje to az mnie otrząsa. Mam nadzieję ze wytrzymam do poniedziałku.

reklama
Butterfly - tutaj większość brała CLO :-D Mi się udało w 3 cyklu, w czym pierwszy nie zadziałał, bo za mała dawka była. Czyli udało się w drugim cyklu owulacyjnym :)
A Ty zaczynasz brać? :)

Gryzoń - to może do jakiegoś internisty idź - powinien Ci wypisać clotrimazolum w tabletkach dopochwowych (tylko nie wiadomo czy Ty teraz możesz??)
Ja używam jeszcze Lactacyd płyn ginekologiczny - ma bardzo niskie ph 3,5 i pomaga
Mnie kiedyś dorwało takie straszne swędzenie, że nie wiedziałam co ze sobą zrobić jak za granicą byliśmy. I totalnie nie wiedziałam co robić - od mycia piekło, a bez mycia straszliwie swędziało, że normalnie funkcjonować nie mogłam.

Ostatnia edycja:
pachnąca dziękuję za odpowiedź, ciekawi mnie kiedy udało się zajść w ciążę z CLO bo i ja z tym startuję. Wczoraj miałam wizytę u gin i okazało się,że nie mam owulacji ( co z resztą podejrzewałam ) i właśnie dostałam receptę na te tabletki i zaproszenia na monitoring :)

Butterfly - w takim razie trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Trudno powiedzieć kiedy się uda, bo to zależy od wielu czynników - czy traficie w dzień, czy pozostałe parametry u Ciebie ok, czy nasienie partnera ok itp. Ale clo wielu dziewczynom pomogło, więc trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pamiętaj tylko, że nie powinno się go brać więcej niż 6 cykli pod rząd, bo zwiększa ryzyko raka jajników :)

pachnąca dziękuję bardzo :tak: resztę mam wszystko w normie, tylko właśnie coś ta owulacja szwankuje. Mam nadzieję,że nie będę musiała ich brać aż tak długo :) :-D Nasienie partnera jest w porządku, tylko mi coś zaszwankowało po poronieniu :baffled:

butterfly - powodzenia z clo, wielu kobietkom tu pomogło :))

pachnąca - mam lactacyd, nie pomaga. Ale jedzie już do mnie moja koleżanka lekarka z receptą. Dzięki Bogu bo całą noc w wannie przesiedziałam. Wiecie co - ja chyba jestem skazana na ta wannę !!! jak rodziłam kamień - jedyne co mi dało ulge to wanna, jak rodziłam Kalinkę tez wanna, na zapalenie - jak widac też wanna - ale już nie kąpiel niestety... bo nie mogę.....

może dzisiaj cosik przejdzie bo oszaleję, juz się tak podrapałam że ledwo siedzę

reklama
Gryzoń ja tez zlapałam infekcje-tam- najpierw swędziało potem piekło i znów swędziało, clotrimazolum zużyłam pół tubki i nie pomogło ale znalazłam w aptece MULTI-GYN ACTIGEL pomogło dopiero jak wcisnęłam sobie do środka i oczywiście z zewnątrz tez obficie smarowałam. Najpierw uczucie masz takiego gorąca jak by ci wypalało te zarazki a za chwilke ulga, pomoglo po pierwszym użyciu a clotrimazolum nie dało efektów. W Polsce to tez mozna kupić ale jak koleżanka jedzie z receptą to pewnie ci pomoże ale w razie czego ten żel bardzo mi pomógł. Fajnie nawilżył podrażnione miejsca i złagodził towarzyszący dyskomfort

Do góry