reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Magdalenka ja biore od 11 do 25 dnia cyklu i mineło 7 dni jak je biore biore po dwie dziennie czyli jedną rano i jedną wieczorem i jak na razie czuję się dobrze,może tylko troszkę bardziej nerwowa ale tylko trochę.Magdalenko a bierzesz te pod językowe dopochwowo czy jak?

reklama
Ja również biorę tą podjęzykową ale wkładam dopochwowo podobno tak lepiej działa ,w każdym bądż razie tak zaleciła mi moja gin. ::)-zobaczymy czy będzie skuteczna -czyli czy pomoże mi w zajściu w ciążulke ;D Niech będzie obojetnie jaka byleby pomogła -prawda? :)

Gdzieś u nas na forum czytałam ,że niektóre dziewczyny również plamiły,ja nie plamie.Może zadzwoń do gina i spytaj o te objawy

cześć dziewczyny przeczytała wszystkie wasze posty
Ja urodziłam dopiero po 10 latach tyle po stracie pierwszego dziecka czekałam przez te 10 lat nieliczyłam ile miałam poronień po 11 odpusciłam nerwy wzieły górę ,niepoddawałam się dufaston brałam kilka lat z róznymi przerwami lekarze dawali mi na upartego 1-5 % szansy po leczeniu u Dępskiego  z warszawy ale udało się zaszłam trafiłam do prywatnej kliniki oni mi ciąze podtrzymali po 4 tygo jak się domyśliłam ze jestem w ciąży dodam wczesniej miałam okres i nawet do głowy mi nieprzyszło ze fasolka jest tylko dziwne nudności i plamienie tydzień przed nastepną miesiączką tel zadzwoniłam do gin kazał wziąść podwujną dawkę dufasonu rano do nich na badania potem jeszcze luteina ale ta dopochwowa jest duuuuzo drozsza ale ma lepsze efekty powiedział ze mam wybur wybrałam tą droższą aby lepiej działała ,nospa kwas foliowy i zastrzyki w brzuch codziennie i 3 razy dziennie w pupę

cotydzieć sprawdzanie poziomu hormonów i według tego dobierane dawki leku przy dufastonie jak ma on zasłabe działanie i8 jest plamienie to podaje się tez luteine tak mi powiedział lekarz i fakt po kilku dniach plamienie ustało pisze tak w skrucie bo całość opisać to miejsca by zabrakło jak któraś chce wiedzieć cos wiecej to słuze pomocą .
A jeszcze ujedno gdybym niebrała tych leków to napewno dzidzia by się nieutrzymała tylko czasami jeden lek niepomaga miałam juz doświadczenie przez 10 lat

reklama
Dziewczyny ja luteine bralam w ciazy przez 5,5 miesiaca podjezykowo i musze powiedziec ze specjalnych dolegliwosci nie mialam moze tylko troszke pezez nia przytylam, a moze nie przez nia sama nie wiem mnie pomogla w kazdym bac razie w podtrzymaniu a nie zajsciu ale wierze ze jest dobra.Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was dziewczyny

Do góry