reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Agitatka ja pilam :) mimo ze do tego bralam m.in. metformax po ktorym ponoc pic nie powinno sie. nic mi nie bylo ale ja ogolnie dobrze na leki reaguje.

Kruszka juz za niecaly tydzien Franio bedzie z Wami :)))) ale musisz byc podekscytowana :))))

reklama
Gryzoń - postaram sie go poszukac gdzies w sklepie i wyprobowac. Wiem tylko ze wozki tej firmy maja dobra opinie;) Ale mam jeszcze na to spoooro czasu;)))

Ja dzis mialam posiadowe z kolezankami bo jedna przyleciala ze Szkocji na urlop. I wrocilam do domu o 23.30 - pierwszy raz, odkad zaszlam w ciaze;D Ale przykro mi bylo, ze nie moge sie napic chociaz malego drinusia, bo ja z tych lubiacych takie specjaly;)

A i zagladalam ostatnio do ksiazeczek zdrowia moich braci i mojego M. I same duze dzieci to byly!!! A moj M to juz wogole - jak sie urodzil wazyl 4800g i dlugi - uwaga - 67cm!!! Kolos normalnie;D Ja wazylam 4kg równe. I moi bracia podobnie. Wiec boje sie, ze moje dziecko bedzie "wielkoludem":szok:

Kasienkadg - ja też wróciłam o 23.30 bo byłam u siostry na plotkach - mamy do siebie 5 minutek samochodem a i tak rzadko się teraz widujemy..., więc się zasiedziałam. Dostałam od jej sąsiadki wspaniałe prezenty - krem na sutki, butelkę do karmienia i wkładki laktacyjne - wszystko firmy MEDELA !!!! :szok::szok::szok: ależ mnie zaskoczyła :)))
I od szefowej mojej siostry (która pracuje w sklepie z rzeczami dla dzieci) ręcznik, kocyk do nosidełka, śliniaczki, taka przytulankę z którą się najpierw śpi kilka nocy aby wchłonęła naz zapach a potem dzidziuś przy niej lepiej zasypia.... wszystko nowe i takich firm że nie stać mnie na takie :)))
alez prezenty :))

Moja siostra ma 3 córeczki - wszystkie siedziały dzisiaj na moim brzuszku i cieszyły się że neidługo zostaną ciociami :))

Ikasiu - ja na Twoim miejscu bym się teraz nie stymulowała, tym bardziej że masz owu bez clo a sama mówiłaś że mąż musi czekac do grudnia. Pamiętaj że te hormony nie są takie zdrowe dla naszego ciała, więc im mniej ich weźmiesz tym lepiej.

Witam w niedzielę ! Ikasia ile ty się czasu starasz?

Ogólnie też piję tą mieszankę z zioł na owulację przepis tutaj od jednej z was dostałam ;) mężowi też smakują. Teraz robię testy owulacyjne i od 3 dni mam bladziusieńską drugą kreskę więc jeszcze nie ma owu, a to 13dc dzis po stumulacji clo, i trochę mi glupio że muszę ciągać tego mojego biednego męża do łózka co drugi dzień teraz...matko, on pracuje dzień w dzień po 12 godzin, od 14 dni nie miał wolnego...heh wkurza mnie to bo sex to nie tylko sposób na rozmnażanie...

A najgorsze to to, że od jutra do niedzieli następnej mam same popołudnia, na 15 do pracy a mój mąż koło 13/14 wraca z pracy...nie wiem jak to zrobić żeby sobie sexu nei obrzydzić i zdazyc na czas - masakra

gryzoń to zostałaś obdarowana, Ty i córcia :-)

emenems
miejmy nadzieję, że wystarczy tyle przytulanek ile zażywaliście :tak: Ciężko tak na zawołanie się kochać, tak po coś, a nie dla samej przyjemności, ale trudno sobie przetłumaczyć, że lepiej inaczej. Znam to z autopsji. A ile dniowe masz cykle, że jeszcze owulki brak? Powodzenia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie piękna, pochmurna niedziela, ale w sumie nie przeszkadza mi to ;-) Wczoraj ledwo synka zagoniłam do spania przed północą zasnął :baffled: I dziś wstał po 7 co za łobuz, ale dobrze, że babcia jest tak blisko :-) Odpoczywam, relaksuje się i dobrze mi z tym ;-)

Udanej i spokojnej niedzieli kobietki

Agitatka u nas też pochmurno, 5 stopni na plusie więc caly śnieg co napadał się topi i okropna plucha - ja siedzę w pracy niestety, póki co ru chu nie ma,zacznie się po 12 ;)

No ja mam cykle uno, nieregularne - potrafię miec 27 dni i potrafię 34, lekarz który mnie badał przed staniami powiedziała że nie ma co na siłę regulować tylko się kontrolować co jakiś czas czy wszystko ok...także tu nie wiem

secudno, to był cykl symulowany, ostatnio na clo dość szybko mialam owu i nawet zaszłam w ciążę...heh, więc sama nie wiem, może najtańsze testy są do bani albo źle to robię ? dlatego kupilam dużo i chce robić codzinnie żeby spróbować coś zauważyc - bo po śluzie jakoś mi nie idzie

ja staram się mężowi nie mówić - to teraz idziemy do łóżka robić dzieci - nei mówie mu ze to TEN dzień tylko go po babsku tam zaciągam ;) tlyko to takie perfidne bo mi chodzi o jedno...heh, ale nie chcę by on się zniechęcił do sexu bo tego bym nie przeżyla

Emenems Ja dwa lata temu odstawiłam tabletki anty, rok dalismy sobie na dojście do siebie, więc takiego ścisłego starania się mamy rok...ja już jestem po laparoskopii, maż po zabiegu na zylaki...no i narazie czekamy na swoje szczęście:)

Tak macie rację z tym zmuszaniem się do sexiku - tez tak kilka razy zrobiliśmy bo Pani dr nam kazała tego tego i tego dnia. A my juz za trzecim razy wogóle ochoty nie mieliśmy - i zrobliśmy najgłupszą rzecz pod słońcem, wspomagaliśmy się jakimiś filmami erotycznymi żeby się podniecić ale wiecie co - potem aż sie popłakałam bo oboje czuliśmy się jak zgwałceni. I od tamtej pory zaczęliśmy odpuszczać... w sensie że jak nie było czasu albo ochoty to po prostu szliśmy spać....

Ikasia pamiętam że my po roku mieliśmy taki największy kryzys.... ale trzymam kciuki za Was i dajcie sobie czas do końca tego roku.... mówię CI....

reklama
Ikasia - ja też jestem po zabiegu jajnika, mialam guza na lewym 7 lat temu, wielkości pomarańczy :D niby jajnik zostal ale jak on działa nie mam jak sprawdzić dokladnie bo tutaj, nie mam takiej opieki medycznej jaką mogłabym mieć w Pl jeżeli chodzi o ginekologię...z chęcią bym zrobiła monitorowanie kilku cykli ale musze o tym zapomnieć...

tabletek nei biorę trzy lata póki co - rok staraliśmy się bez wspomagaczy, poki co mam za sobą jedno poronienie i zaszłam wlaśnie na CLO ! to mój drugi cykl z clo i dlatego liczę że zajde- mam tez z Polski leki na podtrzymanie i jestem dobrej mysli...

Do góry