reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
juz dzis dzwonilam do laboratorium w Kutnie najblizej gdzie moge i koszt to 28 zl i zrobie w czwartek i to wtedy jest 10 albo juz nawet 11 dzien po owulacji jesli oczywiscie ona byla a wynik bede miala w piatek. robiac w piatek wynik bym miala w poniedzialek a boje sie ze jak przerwe duphaston to jednak nic nie wyjdzie :( jak bede miala wynik wtedy dzwonie do gina :) myslalam ze bóle ustapily u mnie ale pomylilam sie dzis caly dzien lekkie kłócia jajnika ale podbrzusze masakra jakby ktos mi macice rozrywał :(

Myśa to kiedy niby masz @ ??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Myśa to kiedy niby masz @ ??
no ja jutro miałam testować ale zaczekam jeszcze może do weekendu bo @ dzisiaj nie przyszła po mimo takich bóli brzucha i złego samopoczucia, teraz same sutki bolą okropnie.
Katicz napisz koniecznie jaka beta bo będziemy czekać i trzymam kciuki;-)

Myśa chciałaś testować i ? ale potrafisz Nas trzymać w niepewności.
wiem że was trzymam w niepewności ale boje się że może się tak zdarzyć że @ zjawi się z małym poślizgiem a tyle już zmarnowałam testów ciążowych że babki w aptece dziwnie na mnie patrzą jak przychodze kupić kolejny:)jak coś będę wiedzieć to od razu was poinformuje :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
i przylazła:wściekła/y:z fasolki nici w tym miesiącu ale dobrze chociaż że przyszła normalna a nie jak ostatnio nie wiadomo co i będzie można zacząć od początku, co mi pozostaje

Katicz proszę przerwij duphaston tylko jak będziesz wiedziec, że nie jesteś w ciąży (po beta hcg).
Lekarz potwierdził, że zapewne przerwanie duphastonu zatrzymało rozwój zarodka ;-( jeszcze będę miała w przyszłym tygodniu badanie potwierdzające, zanim ostatecznie lekarz rozwiąże sprawę :-(
Ale i tak dobre i to, że wiem, że mogę zajść w ciążę. U mnie clo i duphaston zadziałały za pierwszym razem.
Myśo bardzo mi przykro, nie łam się, jeszcze się uda.

Katicz proszę przerwij duphaston tylko jak będziesz wiedziec, że nie jesteś w ciąży (po beta hcg).
Lekarz potwierdził, że zapewne przerwanie duphastonu zatrzymało rozwój zarodka ;-( jeszcze będę miała w przyszłym tygodniu badanie potwierdzające, zanim ostatecznie lekarz rozwiąże sprawę :-(
Ale i tak dobre i to, że wiem, że mogę zajść w ciążę. U mnie clo i duphaston zadziałały za pierwszym razem.
Myśo bardzo mi przykro, nie łam się, jeszcze się uda.
Ewcia a jednak się nie udało??Czyli HCG już nie wzrasta, powtarzałaś badanie czy lekarz stwierdził na usg?? Strasznie mi przykro, wiem co to znaczy ale trzeba nadal próbować:tak:

Hejka
No beta zaczęło bardzo słabo przyrastać... z 4000 do 6000 w ciągu tygodnia, czyli kiszka.
Jadę dziś do szpitala - albo podadzą mi leki, albo każą czekać w domku na krwawienie.
:-(
Mam nadzieję, że następnym razem obędzie się bez takich smutnych historii i że na następną ciążę nie będziemy czekać kolejny rok :( tylko szybciej się uda.
Plus jest taki, że to pusty pęcherzyk ciążowy a nie obumarły zarodek - dobry znak na przyszłość, pusty pęcherzyk rzadko występuje kilkukrotnie u jednej kobiety.
Na 100% nigdy nie dowiem się, czy to przez odstawienie dupka, ale kilku lekarzy dało mi do zrozumienia, żebym w przyszłości absolutnie nie przerywała brania leku.

bardzo mi przykro dziewczynki że Wam sie nie udało :( sama też zaczynam powoli tracic nadzieje ze jednak w tym cyklu cos sie udalo. Dziś bóle mniejsze jak wczoraj. A wczoraj był u mnie mój narzeczony i chciał się nie tylko przytulać tylko był problem ;/ Macica strasznie mnie bolała i taj jak zawsze przed moim okresem sie duzo kochalismy i nie bylo problemow tak teraz ból i troszke wszedł i przerwalismy bo to bylo nie do wytrzymania. wejście totalnie sie takie malutkie zrobilo jak nigdy. sam powiedzial ze bardzo ciasno :( wczorajszy dzien był bardzo dziwny hehe uwielbiam rosół kocham wrecz a wczoraj machalam lyzka po talerzu nie smakowal mi byl taki nijaki duzo doprawilam sola i pieprzem zjadlam doslownie polowe i mi sie odbilo az tata sie smial chcial po mnie zjesc i nie zjadl bo tak pieprzne ze go duzilo a mi wlasnie takie smakowalo wieczorem pizza :D narzeczony przywiozl zawsze jadlam po 4 kawalki duze a teraz ledwo zmiescilam jeden masakra za to slodycze mieszcza mi sie w nadmiarze lubilam slodycze ale nie w takich ilosciach. no i slodkie napoje mi nie smakuja tylko ostrzejsze np pomarancza a po malinie mnie mdli. + wieczore bóle głowy. zaczynam sie dziewczynki zastanawiac czy te objawy to nie dzialanie duphastonu czasem. ale no zobaczymy w piatek co wyjdzie z bety.
Trzymam kciuki za wasze nastepne cykle kochane :* bo jak mi sie teraz nie uda to wiem ze uda nastepnym ;)

katicz86 trzymam kciuki, że Ci się uda :)
Ja również nie tracę nadziei, że kiedyś poczniemy dzidziusia, który zdrowo się rozwinie i urodzi. Na razie żegnam się z dzidziusiem, któremu nie dane było pomieszkać w moim brzuszku 9 miesięcy. :(

reklama
Hejka
No beta zaczęło bardzo słabo przyrastać... z 4000 do 6000 w ciągu tygodnia, czyli kiszka.
Jadę dziś do szpitala - albo podadzą mi leki, albo każą czekać w domku na krwawienie.
:-(
Mam nadzieję, że następnym razem obędzie się bez takich smutnych historii i że na następną ciążę nie będziemy czekać kolejny rok :( tylko szybciej się uda.
Plus jest taki, że to pusty pęcherzyk ciążowy a nie obumarły zarodek - dobry znak na przyszłość, pusty pęcherzyk rzadko występuje kilkukrotnie u jednej kobiety.
Na 100% nigdy nie dowiem się, czy to przez odstawienie dupka, ale kilku lekarzy dało mi do zrozumienia, żebym w przyszłości absolutnie nie przerywała brania leku.
no niestety takie rzeczy sie przytrafiają i my zadajemy sobie pytanie, dlaczego to właśnie mnie spotyka skoro tak bardzo pragnę tego dziecka. Trzeba mocno wierzyć że będziemy szczęśliwymi mamusiami:tak:. Ja na razie postaram się wyluzować i nie myśleć o tym, idzie wiosna i mam nadzieję że będzie łatwiej zafasolkować:tak:Dziewczyny, damy rade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry