reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
U mnie dziś 38tc !!!!!! :-D wow ! sama w to nie wierzę :laugh2:
Jeszcze nie dawno patrzałam na suwaczek Mai i też miała 38tc a ja jej zazdrościłam ,a teraz proszę ! dobiłam szczęśliwie do tego magicznego tygodnia i już na nim w zasadzie mogłabym skończyć :-p
i mam nadzieję,że za tydzień zamiast napisać ,ze mam 39 tydzień to napiszę ,że jestem z malutką w domku :tak:
jestem mega szczęśliwa !:)
Gryzoń -gratuluję zmiany cyferki z przodu :tak::tak:
Kruszka-a jak u was?

reklama
ja się wczoraj też strachu najadłam - byłam u mojej gin (u tej, do której chodzę z sentymentu ;) nie robi ona usg ale wzięłą taki detektor pulsu dziecka i do brzucha mi go przyłożyła .. i cisza...
shocked.gif
Jeździ tym po brzucha i nadal cisza... normalnie pewnie bym zaczęła panikować ale miałam dopiero co usg i wiem, że wszystko ok. Gin mówi, że przy tak niewielkim rozmiarze dziecka jeszcze trudno złapać serce na tym urządzeniu, bo dziecię małe i odsuwa się od niego (też wysyła fale). Ponoć lepiej się sprawdza w zaawansowanej ciąży. Więc staram się o tym nie myśleć. Zresztą i tak to urządzenie nie wzbudzało mojego zaufania ale z początku nieźle się przeraziłam

hej
no zmieniłam
;-)
Ewcik - ja zaszłam jak zajęłam się zakładaniem firmy ;-) miesiąc z papierkami, urzędami, wydawało mi się że szans nie ma bo mąż wyjeżdżał a tu tadam... sama jestem w szoku

kamii chyba bym zawału dostała, mogli cię uprzedzić i gratki 38 tc

gryzoń gratki 30 tc :-D

a ja padam o 19-20 spać mi się chce maksymalnie, nawet teraz ziewam... no ale jakoś trzeba funkcjonować
zaraz jakieś śniadanie robię :-D

królowa te detektory to pic na wodę, ja miałam tak, że czułam ruchy małego, jak juz był większy a detektorem nie mogła znaleźć tętna

Fioletowa piekny suwaczek:-)

Kamii no życzę byś juz 39 nie zobaczyła i ładnie urodziła na dniach. Zreszts skoro czop odszedł to tak powinno być:-)

Ja dzis pędzę na usg kontrolne, miałam iśc dopiero w przyszłym tygodniu, ale jak byłam w środe na wizycie to mnie moja ginka wyslała bym sie umówiła i tak wyszło, ze ma dzis przyjść. Trzymajcie kciukasy, potrzebujemy ich :tak:

Wczoraj prawie skończyłam szyc pościelke dla małego. Zostaw mi suwak do podusi, ale nie mam i musze kupić. Miałam nie szyc na poduszke, ale przecież za jakiś cza ssie przyda. I mam niezla rzecz w domu. Wczoraj zadzwoniła na kolezanka i zapytała czy moze nam przywieźc swoja suknie ślubną, bo jednak lepeij żeby stała na manekinie, a ona nie chce by jej N widział. No i podrzuciła z rodzicami to cudo i stoi w sypialni:-) Mój mąz zachwycony ta suknią, a nasza K bedzię piękna panna młodą. Jutro ślub :-)

Witam się Dziewczyny po dłuższej nieobecności!
Na początek ogromne gratulacje dla Ciebie Fioletowa :-)
Powiem szczerze, że nie jestem na bieżąco. Za długo mnie nie było i nie nadrobiłam Was. W każdym razie widzę, że raczej wszystko pod kontrolą ;-)
U mnie nic ciekawego. Jestem w połowie cyklu, a staranek nie było jeszcze. Nasza sytuacja jakoś naturalnie przeszła do normy. Przynajmniej wzglęnej normy. Za to lepiej w sprawach zawodowych. Wczoraj dostałam awans :-) Cieszę się, chociaż kasa z tego marna, raczej satysfakcja.
A w temacie ciążowo-starankowym, to w tym cyklu rzuciłam luteinę do diabła i czekam co będzie. Owu chyba już za mną (dziś 17dc). Tzn. nie mam pewności, bo śluz jeszcze minimalny jest. Czy jest w ogóle możliwe, żebym go miała od niedzieli do dzisiaj??? Tyle dni płodnego śluzu???
Gorąco Was Kobietki wszystkie pozdrawaim. Przepraszam, że nie napiszę szczegółowo, ale obiecuję, że w miarę możliwości nadrobię i odpiszę co nieco.

Witaj Aneczek! Powoli nas nadrobisz:tak: Najważniejsze, że u Was lepiej :-) Oby Was te burze już omijały &&&&&&&&&&&&

Ja juz po expresowym usg hihihi :). Wody w porządku ok 8-9 cm więc fajnie, reszty nie wiem. Za tydzień mam sie stawic ponownie na kontrolę.

Fioletowa dzięki za suwaczek, nie jestem sama niepewna :)

Królowa, miałam kupić ten detektor kuzynce na gwiazdkę w poprzedniej ciąży, ale właśnie wyczytałam że nie zawsze słychać to tętno więc zaniechałam, bo ona panikara jak ja :)

Aneczek super że nabrałaś trochę dystansu. Zaglądaj koniecznie!

Fioletowa nawet nie wiesz jak mnie ucieszyło to, co napisałaś o tym detektorze :)))) nawet się tym wczorajszym specjelnie nie martwię bo ten detektor wyglądał na taki wątpliwej jakości, ale z tyłu głowy mała czarna myśl zawsze siedzi :) Teraz będę spokojniejsza, czekam na usg za tydzień :)

Kruszka cieszę się, że wszystko ok :) wszystko już gotowe na przybycie Frania?

Aneczek dobrze Cię widzieć :) gratuluję awansu :)

reklama
ech koleżance to strachu narobili, ona miała synka z ciężką wadą serca, potem druga ciąża okazało się chyba ok 6-7 tc że nie ma serduszka, teraz jest w trzeciej ciąży i już ją słali do kardiologa, bo jej położna tętno zmierzyła detektorem na poziomi 80-90 - okazało się że dorwała jej żyłę jakąś i to było jej tętno, a nie dziecka
co ją nastraszyli to masakra, a z córcią wszystko ok, termin ma za 10 dni

Do góry