reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Maju - trzymam kciuki :))) Trzymaj się ciepło i dzielnie :))

Agrafka - a co lekarz mówił? Tzn skąd te pęcherzyki? torbielki CI się zrobiły czy to pęcherzyki? i wewnątrz jajnika czy na zewnątrz?
Jeśli na zewnątrz to nie ma stresu - ja mam torbielki i lekarz mówi, że na razie je olewamy :)
Jeśli wewnątrz torbielki, to mogą blokować owu i pewnie trzeba usunąć szybko.
A jeśli to pęcherzyki to pewnie urosną albo się wchłoną, spokojnie :)

Może skonsultuj się z lekarzem?

reklama
Malami, ja to zupełnie myślałam, że najwyżej dwa góra trzy miesiące i będę w ciąży, a tu nic. Jak tylko zaczęliśmy myśleć o dziecku, to mi się jakieś plamienia zaczęły. Stąd biorę luteinę. Ale w ciąży nadal nie jestem niestety. Fakt, że nasze starania sprowadziły się do rezygnacji z jakiejkolwiek antykoncepcji i nie są regularne i boję się, że przez to nie trafiamy w odpowiedni dzień, ale to już od stycznia się dzieje...

Ja przyznam się szczerze też myślałam że szybko się uda.. jak zaczynaliśmy w styczniu myśleć o dziecku to wypbrażałam sobie że w czerwcu będę już w widocznej ciąży :) A tu mamy wrzesień, a ja nie jestem nawet w niewidocznej ..:-D
:-D

ech pachnąca - ja jak byłam "pewna" że już jestem, to myślałam że będę rodzić w maju - tym co był 3 miesiące temu ;-)
narobimy sobie nadziei i dupa z tego wychodzi...

Pachnąca, dziękuję za kciuki, ale właśnie zaczęły mi się plamienia, więc nie ma co się łudzić.
Poza tym powiem Wam, że nie wiem co dalej, bo mamy totalny kryzys. Już nawet nie chodzi o dziecko. Ogólnie jakoś się nie układa. Muszę ochłonąć, bo wszystko się popsuło :-( Nie jest dobrze...

Pachnąca, ja mam na zewnątrz pęcherzyki i też moja gin z tego tragedii nie robi. Może serio jest jak mówisz. Chociaż mam wrażenie że ten płyn za macicą i koło jajnika to może być z popękanych torbielków, bo owu miaam 13dc to do 22dc by sie chyba płyn nie utrzymywał?

Aneczek, plamienia wcale nie znaczą że się nie udało!!!

Mavika, ja mam ostanio co miesiąc plamienia przed @ :-( Ale teraz dopiero po odstawieniu luteiny przylazły, więc chociaż tyle. Teraz bardziej jestem zmartwiona raczej naszą kiepską sytuacją, bo ciąży nie przewidywałam w tym cyklu. Może to i lepiej, bo nie wiem jak to będzie dalej z nami.

Aneczek to powodzenia żeby się poukładało. Kryzysy się zdarzają, ważne żeby umieć z nich wyjść obronną ręką.
Wszystkim staraczkom przesyłam ciążowe fluidki, bo dawno nikt porcji nie dostarczał ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jadę po wyniki wymazu. Ciekawe co mi tam wyhodowali.... :-(

Aneczka - każdy czasem przechodzi kryzys - nie martw się tak bardzo. Porozmawiajcie sobie po prostu szczerze o tym co Was boli, co się dzieje że się nie możecie dogadać, o swoich oczekiwaniach wobec siebie itp. Będzie dobrze, zobaczysz. Bez rozmowy nie da rady, ale po to się rozmawia, żeby poprawić relacje i rozwijać się w związku :) Przesyłam Ci pozytywną energię :)))))
Ja też nie raz miałam gorsze momenty w związku i za każdym razem przezwyciężaliśmy kryzys i szliśmy dalej :) Mimo że rozmowy czasem były długie, trudne i mało przyjemne. Wierzę, że u Ciebie też tak będzie :))

Mavika - myślę, że lekarka powinna znać się na tym skąd płyn się wziął w zatoce Douglasa. Mój lekarz powiedział, że widzi płyn i sprawdzał czy pochodzi z pękniętych torbielek czy pęcherzyka Graafa - sprawdzał ukrwienie w ciałku żółtym które zostało po uwolnionym jajeczku i powiedział, że to na pewno owu była.
Mówił, że na usg jak się widok z kontrastem weźmie to widać czy ciałko żółte jest otoczone ukrwioną otoczką i jeśli tak to była owu.
A ciałko żółte jest w jajniku i na oko wygląda jak wyrośnięty pęcherzyk Graafa :-)

Także trzymam kciuki za CIebie:))) Kiedy testujesz?

Ja tak sobie myślę, że nie będę wcześniej testować niż przed 13-14 jeśli nie dostanę okresu. Bo jakoś nie chcę się rozczarować - tyle razy widziałam już negatywny test sikany, że nie będę się spieszyła :/

reklama
Do góry