reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny witajcie
Jjestem na bb od dłuzszego czasu iii staram sie o bejbika ,mam juz 1 synka ktory skonczy niedługo 8 lat,w grudniu 2011 ciaza obumarła w 9 tc,a w marcu 2012 ciaza pozamaciczna,wiem ze wpadam tu jakbym sie z choinki urwała ale mam pytanie :
w poprzednim cyklu zmieniłam lekarza 7 dni po owu kazał zrobic progesteron wyszedł 22,81....twraz ten cykl miałam monitorowany i tez po owu kazał zrobiś progesteron,wczoraj miałam wizytę i wynik badania 22,06 czyli owu była a gin zrobił usg i włączył dopiero dupka ,o co w tym chodzi????bo mi sie wydaje ze dupka powinien dac do 3 dnia po owulacji a tu takie cuda?????
Może cos wiecie w tym temacie ????
Pozdrawiam goraco ;-)

reklama
O, przyszcze też. Na łukach brwiowych nawet. Jak brałam tabletki anty to nic takiego nie miałam, a na pewno nie tak bardzo!
No jak brałam to tez nie, ale jak odstawiłam, zaszłam w pierwsza ciazę, straciłam i zaczęły sie prblemy skórne.
hej dziewczynki

swego czasu pisałam tu z Wami, bo miałam brać CLO,ale wówczas, przed CLO udało się zajść w ciążę-niestety na krótko, bo na 7 tygodni :/
od następnego cyklu lekarka powiedziała, ze mogę brać CLO-trochę się boję, w sumie sama nie wiem, czego... jakie miałyście objawy stosując CLO? czy faktycznie pęcherzyki ładnie rosły? proszę Was o opinie z góry dziękuję:-)
Hej Ewcik, przykro mi, że tak się skończyła Twoja ciąża:-( U mnie pęcherzyki ładnie rosły co drugi cykl, objawów ani skutków ubocznych nie miałam żadnych, powodzenia:-)

Aneczek to fajna masz szefową:-) Powiem Ci, że ja po urlopie przez tydzień nie potrafie sie wdrozyc hihihi

Witaj Malami, rozgośc się :-) Niestety nie pomoge z progesteronem, bo nigdy nie sprawdzałam, ani tez nie brałam dupka. Ale moze chodziło mu (z tym dupkiem) o podtrzymanie ewentualnej ciazy? Dziewczyny cos pomoga na pewno:tak:

Kruszka, szefową mam naprawdę w dechę :-D I do pogadania i do pośmiania. Nie mogę narzekać.
Malami, gin pewnie dał teraz dupka, bo ma pewność, że była owulacja, żeby jej nie zablokować i w razie podtrzymania ciąży. Przykro mi z powodu Waszej straty.

Aneczek1 Kruszka dziekuję za odpowiedz ;-)

no własnie nie wiem jak z tym dupkiem jest wszedzie gdzie czytam albo jak ktoś podpowiada to ze powinno sie go zapodac do własnie 2 lub 3 dnia po skoku tempki po owu a tuu taka odpowiedz gina ze 7 dnia fazy lutealnej ze endo ładne jak na ten dzien bo 9mm i mam brac tego dupka 2x1
Kurcze z moim synkiem tez go brałam jak tylko sie dowiedziałam ze jest + bo brzuch pobolewał ,a i tak na podtrzymaniu 5 razy w szpitalu ,a teraz w grudniu tez był dupek zaraz po + ,a tą pozamaciczą to juz sie podłamałam całkowicie,a jeszcze miałam 2 operacje na torbiele przed urodzeniem synka
Kurcze nie wiedziałam ze to bedzie takie trudne :(((

Dziewczynki, bardzo Was proszę o odpowiedź, bo nie wiem co mam robić. Po 1 nieudanym cyklu z clo zostały mi liczne pęcherzyki małe w jajnikach, ale dowiedziałm się o tym na wizycie, kiedy wziełam już kolejny cykl dwie tabletki clo (5 i 6 dzień cyklu) bardzo bym chciała zajść w ciąże jak najszybciej, a nie wiem czy mam przerwać stosowanie clo i czekać aż pęcherzyki się wchłoną, czy pomimo tego jest szansa na zajście w ciążę? (Moja ginekolog jest strasznie ciężka i odpowiada mi zawsze dwuznacznie, planuję zmienić lekarza )

Malami, ja to zupełnie myślałam, że najwyżej dwa góra trzy miesiące i będę w ciąży, a tu nic. Jak tylko zaczęliśmy myśleć o dziecku, to mi się jakieś plamienia zaczęły. Stąd biorę luteinę. Ale w ciąży nadal nie jestem niestety. Fakt, że nasze starania sprowadziły się do rezygnacji z jakiejkolwiek antykoncepcji i nie są regularne i boję się, że przez to nie trafiamy w odpowiedni dzień, ale to już od stycznia się dzieje...

hejka dziewuszki :) jestesmy :) bylismy dzis u lekarza i wsio jest supcio :) szyjka 19mm , Maly wazy wg tego lekarz3650 wiec w rzeczywistosci ok 4kg bo on zaniza wage , wiec maly nie jest:p lozysko zaczyna si e3stopien wiec wytrzyma jeszcze 11 dni jak by trzeba bylo ( bo jak sie maly nie zdecyduje to 17 wywołuja) ale lekarz powiedzial ze daje mi tydz i Maluszek bedzie na swiecie :)))))))))))))) wiec kochane trzymajcie kciukasy abysmy sie rozpakowali juz nie bawem i szczesliwie:) sorki ze wpadam i pisze tylko o sobie ale dzis po wizytce polazilysmy z mama po centrum dopiero wrocilismy musze nadrobic kilka watkow i lece bo wpadnie kolezanka na kawke :*

Czekamy z niecierpliwością Maju :-) Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania. Tyle przeszliście, musi być dobrze :tak: Oby nie trzeba było wywoływać
Myśa a co u Ciebie? Dawno Cię tu nie było

Ostatnia edycja:
reklama
Malami - mi się wydaje, że gin kazał brać Ci dupka tak późno bo po pierwsze chciał obserwować jaki masz naturalny progesteron - jak zaczęłabyś brać go wcześniej, to badania mogłyby być fałszywe (co prawda dupek nieby nie podnosi ilości progesteronu we krwii, ale być może w jakiś sposób na to wpływa). Dupka lepiej brać później niż za wcześnie żeby nie zablokowało owu.

Ewcik - jeśli chodzi o clo to nie ma czego się bać :) też myślałam że będzie jakieś wielkie wow jak zacznę stosować, ale niestety :)) albo na szczęście :)))
W każdym razie w pierwszym cyklu miałam dawkę 1 tabletka dziennie i pęcherzyki nie urosły. W drugim cyklu dawka podwojona i gdzieś w 18 d.c. miałam owu :)

Aneczek - trzymam kciuki, żeby to nie było @ &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja wczoraj za to czułam się trochę jak na okres - łapały mnie takie skurcze macicy jak przy okresie. I nie podoba mi się to, bo mam wrażenie że @ zbliża się wielkimi krokami.. Tempka nadal 37, więc mam dalej nadzieję :)) No i potworny ból piersi :))

Do góry