reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
maja zobaczysz co to bol plecow po ciazy :p kregoslup swiruje bo nagle nie masz tyle kg :p
ja do tej pory cierpie... :D
w ogole schudlam ponad 10 kg, kg z ciazy i kilka dodatkowych

reklama
Mavika - nie przejmuj się tak bardzo. Osobiście jakoś nie wydaje mi się, że to od clo - clo tylko wywołuje owu i raczej niewielka jest szansa, że masz skutki uboczne po 2 tygodniach od zaprzestania brania clo. :)

Mnie też bardzo bolą sutki od wczoraj - prawie dotknąć ich nie mogę. I tempka dzisiaj z rana 37 :))
To znaczy pewnie, że owu była - pytanie tylko kiedy i czy jakieś plemniczki dały radę :)) Bo staranka ostatni raz były w niedzielę.. :((
Ale co tam - ważne że była owu to jest szansa. No i wraca w końcu do normy :)
Lecę zaraz do gina więc jeszcze potwierdzę czy była owu. Dam znać po wizycie :)

No ja niestety nie dałam rady zrobić monitoringu w tym cyklu. Myślałam, że dostanę okres od razu po odstawieniu dufka a on przyszedł dzień przed moim wyjazdem, teraz do 3go moja ginka na urlopie i po ptokach. No nic, może w przyszłym cyklu wszystko odbędzie się zgodnie z planem. Wnioskuję że to po clo, bo cośmi się nie kleiło że tak wcześnie mam te wszystkie bóle. No i poczytałam i znalazłam wątek w którym laska przestrzegała, że róznież miała wszystkie objawy ciąży, łącznie z mdłościami. A potem przyszła @...Tak więc skoro owulacja jest skutkiem clo, a moje dolegliwości są praktycznie od momentu owu, to teżsą nim spowodowane...Trudno...Jakoś to przetrawię choć mam ochotę dziś gryźć i zabijać. Nawet reklama twarożku mnie wnerwia.

Ano jestem po wizycie u gina. Wygląda to nieźle, bo w końcu była owu :-):-):-):-):-)

Endometrium 10 mm :-):-):-):-)

Za to oprócz owu jest jeszcze mnóstwo torbielek i jeśli za 3-6 miesięcy się nie uda zaciążyć, to trzeba będzie robic laparo.

Plan działania taki, że dajemy czas 3-6 cykli na lekach na zajście w ciążę :))

Mam nadzieję, że się udało :)) Ale nie będę sobie nic wkręcać dopóki nie przyjdzie termin okresu :))

Mavika
- mnie też bardzo bolą piersi i mdłości miałam w okolicach owu. Może twoje objawy są spowodowane bardzo intensywną fazą progesteronową, ale to jeszcze nie znaczy że nie udało Ci się zajść w ciążę.
To różnie bywa z tymi objawami - jedne dziewczyny mają bardzo silne, a inne nie mają w ogóle. Posłuchać choćby Królowej, którą raz piersi bolą, a raz nie. Nie martw się tym i nie wkręcaj sobie ani ciąży ani jej braku :))) Nie denerwuj się, bo na pewno nie wpływa to dobrze na Ciebie.
Trzymam kciuki :))) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pachnąca, świetne wieści :-) Teraz życzę aby @ nie przyszła!!! W każdym razie cieszę się razem z Tobą. Najważniejsze, że w końcu są efekty po lekach.
Mavika, nie nakręcaj się, bo i tak nie masz pewności co do swoich podejrzeń, a tylko niepotrzebnie wkurzasz się na serki z reklam ;-) Żartuję. Nie zabijaj. Ja wczoraj miałam taki właśnie dzień, że przewertowałam cały internet w celu znalezienia info o tym, w którym dniu cyklu zachodziły dziewczyny. Później byłam zła jak osa na siebie, bo co mi to właściwie dało?

Ja raczej w tym nie testuję. Czekam na @. Ja tylko raz testowałam i stwierdziłam, że dopiero jak mi się jakoś znacznie spóźni @ to pomyślę. Póki co nie liczę na wiele. Mój A czuje, że się bzykamy tylko po to i chyba jest trochę zły, więc staranka były ograniczone :-(

Taka strategia może ma swoje plusy - nie nastawiasz się, ze będzie pozytyw to potem nie ma rozczarowania.
Ja będę testowała z dwóch powodów - ostatnim razem testowałam chyba w marcu bo od tamtem pory owu ani widu ani słychu, więc mam nadzieję że tym razem się udało :))))
A po drugie - 14 jadę na imprezę wyjazdową i chciałabym wiedzieć czy mogę alko :)

W każdym razie Aneczka - nigdy nie wiadomo, może się udało :)))
Mi za pierwszym razem (w styczniu) udało się zajść w ciążę (chociaż "ciąża" to może zbyt duże słowo - w każdym razie do zapłodnienia doszło) przy pomocy stosunku przerywanego i to wydawało mi się że nie w dniach płodnych :-) więc wszystko przed Tobą i nigdy nie wiadomo :-):-) Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Pachnąca, Twoje słowa naprawdę są jak balsam dla moich nerwów <tuli>. My w dniach płodnych mieliśmy dwa przerywane, bo A bał się po imprezie bla bla bla. Pisałam Wam o tym. Jeden był 11/12 dc i do końca, ale to chyba wcześnie. Reszty nie liczę, bo były już w dni niepłodne. No a teraz odkryłam, że mam jakiś dziwny śluz. I sporo go jest. Tylko boję się czy to nie jakaś infekcja, bo jest z żółtymi grudkami :-(

Do góry