reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Chyba zrobie test w ostatnim dniu dufka żeby wiedzieć czy odstawićczy nie, choć pewnie nie wyjdzie bo będzie to dopiero 25dc. To będzie 7.09

reklama
Mavika, nie wiem czy nie Kamii, albo Kruszka przypadkiem nie robiły testu właśnie w dniu odstawienia dupka i wyszedł, więc nie wiadomo. Kup ten najbardziej czuły, będzie najbardziej wiarygodny.

Na razie mam jeszcze 3 w domu o czułości niby 20mlU/ml. Jak nie wyjdzie nawet cien cienia to chyba nie ma sie co łudzić. Dziś chyba do objawów po Clo doszły objawy po Dufku. Wszystko mnie boli jak na chorobę, jestem mega osłabiona, jak wstaję to mnie boli podbrzusze i chyba muszę iść spać na chwilę bo mi sięoczy kleją. Dlaczego ja zawsze muszę cierpieć po lekach?!?!?!
Pamiętma jak kiedyś po bromergonie leżałam 3 dni i nic nie jadłam tylko spałam i wstawałam do ubikacji.

Ostatnia edycja:
Kurcze, Mavika, współczuję. Ja nie wiem co to są skutki uboczne leków, bo nie miałam nigdy. Hormony są chyba najgorsze w tym temacie. W każdym razie trzymaj się Kochana i nie nakręcaj ani w tą, ani w drugą stronę póki nie masz @.

nie nadrobie was dzis ,wpadlam tylko ze jeszcze w dwupaku :)
Błonka kochana wiesz co baaaaardzo licze ze ubedzie mi tych kilogramow!!! boje sie ze bedzi etrudno bo mama bedzie i bedzie mnostwo dobrego jedzonka pod noskiem ,wiem ze wiele jesc nei mozna karmiac cycem ale qrcze oby ubylo tych nadprogramowych szybko bo makabra !!! a jak Wy sie czujecie??? jak Zosia??

Maju, z przyzwoitości mogłabyś się już rozpakować ;) już prawie 39 tydzień! A tak na serio to bym właśnie teraz pofolgowała sobie z jedzeniem póki możesz, później smacznie raczej nie będzie...

mavika, ja zrobiłam sikacza dzień po odstawieniu dupka, rano. Wyszedł cień cienia ale tak słaby, że nie wzięłam.

aneczek, pachnąca - u mnie staranka były w 13 dc, i w zasadzie tylko wtedy. Myślę, że 11/12 dc był wystaczający. Przecież plemniki przeżywają kilka dni.

Dzisiaj jestem mega śpiąca, chyba zaraz się położę. Do tego byłam u mojej gin-endo, zbadała mnie ręcznie (nie robi usg :/ ) i zrobiła cytologię. Bolało mnie to. Pierwszy raz. Mam nadzieję, że niczego mi nie uszkodziła...

mavika, było to właśnie w ostatnim cyklu, w tym, w którym zaszłam w ciążę. Brałam dupka 16-25 dc. Nie jestem pewna czy sikacza zrobiłam w 26 czy 27 dc, musiałabym przeszukać wątek bo o tym pisałam. Wyszedł cień cienia, następnego dnia cień był wyraźniejszy a pierwszego dnia spodziewanej @ poleciałam na betę. Dupka wzięłam albo w dniu spodziewanej @ albo dzień przed. Nie jestem pewna. W dniu spodziewanej @ byłam u mojej gin na wizycie (nie miałam jeszcze wyników bety ale raczej już wiedziałam wtedy), bo jakby @ przyszła to miała mi zapisać jakiś lek na wzrost endo.
W cyklu tym robiłam powtórkę hormonów i w 21 dc miałam progesteron w górnej granicy normy jeśli poza ciążą. Brałam wtedy dupka 2x1 tabl ale gin powiedziała patrząc na te badania, że może to wskazywać na ciążę i pewnie z samego dupka taki wysoki by nie był. Powiedziała, by zmniejszyć dawkę do 2x 1/2 tabl. Tak zrobiłam ale asekuracyjnie zbadałam 2 dni później progesteron i wyszedł gigantyczny!
Zapisałam się do drugiego lekarza (bo chciałam by on prowadził moją ciążę), pokazałam wyniki a on mi powiedział, by odstawić dupka bo dawka i tak raczej dla dobrego samopoczucia niż mająca wspomóc progesteron a poza tym przy tak wysokim to nie ma co brać. I odstawiłam. Po tygodniu od odstawienia miałam zbadać ponownie progesteron i był już ok (myślę że ten gigant to błąd w laboratorium). Dlatego uważam (ale to moje osobiste zdanie, lekarza o to nie pytałam), że progesteron nie spada tak gwałtownie, skoro dopiero po tygodniu kazał mi powtórzyć badanie. Więc może dzień czy dwa nie powinien mieć jakiegoś dramatycznego skutku. Taka moja teroria.

reklama
mavika, doczytałam teraz że dupka wzięłam dopiero gdy beta wyszła (29 dc), wydaje mi się że siknęłam po raz pierwszy w 27 dc.
O dupku o odstawieniu go są strony 1521 i następne :) tam też moja historia z testowaniem, próbowałam sobie odświeżyć. Na 1521 stronie (chyba) któraś z dziewczyn napisała, że lekarz mówił że samemu nie można przedłużać dupka bo jak ciąży nie ma to może namieszać w cyklu.

Do góry