reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
ankka02 cieszę się, że już ok. Wypoczywaj ile się da i dbaj o swoje maleństwo.

pachnąca ja też mam mdłości. W ogóle chyba pierwszy raz w życiu mam owulację. Albo nie pamiętam bo od 16 roku zycia coś jest ze mną nie tak... Nie umiem się oswoić z własnym ciałem. Ten śluz jak białko jaja, sutki, dobry humor mimo bólu brzucha... Jak nie ja :D Niestety za 2 dni duphaston i znów się popieprzy...

reklama
Aniu kochana tak sie cieszymy że jestes!!! rybko zostaw na wystaranych clowiczkach jakis kontakt do siebie plisek !!! bo martwilysmy sie tu strasznie!!! a propo lece sprawdzic czy ja tam zostawilam jakis namiar na siebei ale z tego co pamietam to tak :)))) i dotrwacie kochana napewno !!! bedzie dobrze wierzymy w to i trzymamy mega kciukasy za Was!!!&&&&&&&&&&
Kamii ja jestem :) nei wybieramy sie nigdzie :) chyba ??!! bo kto wie moz enie nie nei a maly powie wychodze za pol godziny :p wiec zobaczymy :) brzuchol zaczyna sie mocneij napinac i bole czestsze ale chyba jeszcze dkugo nic si enie bedzie dzialo ,tak mi sie wydaje :)

Mavika - ja jeśli mam teraz owulację (bo w sumie to nie wiem na pewno) to od 16 roku życia mam drugi raz :D Jak miałam 16 lat zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne a jak odstawiłam w styczniu to od razu miałam w pierwszym cyklu owu a potem już nie bo ciągle coś..
Też mi dziwnie ze sobą - nigdy nie narzekałam na małe libido, ale to co się ze mną dzieje w dni płodne to jakiś kosmos :D ALe niestety jak brzuch mnie zaczyna boleć to ochota na staranka mi spada, bo mnie boli.. I teraz się zastanawiam czy ja już miałam tę owu?? że brzuch boli (jakby mnie mięśnie bolały - szczególnie po tej stronie gdzie był dominujący pęcherzyk) i nie mam już ochoty..
Kurcze - nie znam sama siebie i nie potrafię orzec w jakiej fazie cyklu jestem..
No, ale staranka są - tak dla wszelkiego, żeby nie przegapić :)

Mavika - a co CI było, że owu brak? pco?

Kamii - na pewno maleńka posiedzi sobie u CIebie w brzuszku do końca - pewnie będzie tak że jeszcze będą musieli wywoływać :-D

Maja - odpoczywaj sobie i korzystaj ze spokoju póki jeszcze się nie rozpakowałaś :-D

Aniu, dobrze że już jesteś :* martwiłyśmy się o Ciebie! Też wierzę, że będzie dobrze, musi być!

Maju, wszystko gotowe na przyjście synka? Może Cię jeszcze zaskoczy i wyjdzie wcześniej ;)

Dziewczyny, jak się liczy miesiące ciąży? 10 tydzień to już 3 miesiąc czy liczy się jak tygodnie - dopiero skończone? Wyliczam i wyczekuję końca I trymestru, wychodzi jeszcze miesiąc chyba :(

Jutro rano mam wizytę, trzymajcie za mnie kciuki bo umieram z nerwów. Nie pomaga mi to, że mój mąż wyjechał i idę sama oraz to, że nie mam i nie miałam objawów ciąży (lekarz tłumaczył by się nie martwić tym, że nie każda kobieta musi odczuwać ale do mnie oczywiście to nie trafia).

hej
pachnąca dzięki za pamięć - u mnie się dziś rozkręciła, na szczęście łaskawie poczekała aż wstanę, bo w nocy jak wróciłam z impry [na której ani plameczki nie miałam] to stwierdziłam że mi się majtek nie chce szukać i najwyżej uwalę łóżko ;-) ale dopiero jak się poszłam rano ogarnąć do łazienki to dostałam :-(
nic to - roczek na staraniach stuknął i wiecie co, ja was dziewczyny podziwiam, bo jakby to miało być pierwsze moje dziecko, to bym chyba zwariowała
jeny jak ja za staraczki po raz pierwszy trzymam kciuki, laski serio z całego serca życzę wam tych dwóch kresek jak najszybciej, a dla wszystkich wystaranych mega kciuki za szczęśliwą ciążę
oczywiście za dziewczyny które już mają dzieci też trzymam kciuki
miałam dużo farta że w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu i im dłużej się staram o drugie tym bardziej to doceniam...

Aniu duzo kciukow i lez odpoczywaj to teraz najwazniejsze :)
ja dzis padam mala malo spala i w nocy i w dzien ale dobrze ze nie placze... ide chyba spac........

fioletowa a tu nas sporo takich ktore o pierwszego maluszka sie nawalczyc musiały :( ale co nie mozemy zwariowac bo nie spelnilo by sie nasze najwieksze marzenie ! wiec trza ciagle zaciskac zęby i walczyć ,bo kazdy kolejny cykl to nowa nadzieja i moze byc kazdy tym wymarzonym i wyczekanym :)
Krolowa zaciskamy mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& a z tymi miesiacami to ja nie wiem bo jak by liczyc je tak na tyg ze 4 to miesiac to Ci pozneij wychodzi ze prawie jak slonica :) masz 10miesiecy ciazy , wiec ja zawsze wszystkim mowilam w tyg , ale pierwszy trymestr jest do 12 tyg chyba ! a najlepszy 3 bo trwa najdluzej :)))))))))
a dla malego gotowe czekamy tylko babcia przywiezie monitorek oddechu i giciorek a no i baldachim musze jutro uprasowac :) a no moze zrobi mi prezencik i wyjdzie przed czasem :))) juz si enie moge Go doczekac:))))

reklama
pachnąca, w sumie to niegdy nie sprawdzałam czy mam owu, ale w wieku 16 lat gdy przez odchudzanie straciłam okres i zdiagnozowano hiperprolaktynemię, ciągle byłam na lekach, ale nie dawało to rezultatu, potem lata antyków, potem znów rok bez tabsów i bez okresu, no i teraz zdiagnozowano pco i dopiero po tym clo dopiero wiem co to jest śluz konsystencji białka, bóle i inne. Cieszę się ale nie chcę sobie robić złudnych nadziei. To przecież nie oznacza jeszcze że pęcherzyk pękł, że jest prawidłowy, że endometrium jest na tyle grube by się jajo zagnieździło i w ogóle...

Do góry