reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
hej Kobitki Ja dopiero wstałam nie wiedziałam,ze można wstać tak późno :-p
Królowa-Co ty robisz na forum o takich godzinach ,ja w 1 trymestrze po 18 już spałam :)
No właśnie co z Anią ?

reklama
Już wiem co to było...Tak a propo ryb wędzonych, uważajcie na rybę maślaną. Zjadłam ją w czwartek nie zdając sobie sprawy że ma niestrawne woski...I to właśnie te woski...:confused2:

Ja tam wogóle ryb nie lubię wiec sie nie dolączę do dyskusji o wędzonych.

Ciekawe jak Karla.

Fioletowa trzymaj się.

Widze że Ikasia na razie uciekła z forum - i bardzo dobrze zrobiła. Ja też uciekłam na początku roku bo za bardzo sie przejmowałam jak bylam z Wami na bierząco. I wtedy udało sie wyluzować :)) tak więc trzymam za nia kciuki - i za inne testujące również. Troche fluidków z okazji zaczętego 26-go tygodnia :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Byłam wczoraj u lekarza. Z powodu stawiania sie brzucha prosiła abym jak najwięcej leżała :((( mniej jeździła samochodem i takie tam :((((( od kilku dni cierpie wieczorami jeszcze z powodu wzdęć i ucisku na żołądek... oj ten stan błogosławiony nie jest taki piękny jak sobie marzymy:)

gryzon, też mam wzdęcia. Super sprawa :crazy:

mavika, jak wpadłaś na to, że to od ryby maślanej? ustało to plamienie?

kamii, byłam u siostry pod Warszawa, zagadałyśmy się. A przed przyjazdem do niej, po pracy, przespałam się 2 h i jakoś dociągnęłam..

Właśnie, karla, jak wynik? Wiesz już coś?

Martwi mnie brak informacji od Ani, może ją zatrzymali w szpitalu...

Hej Dziewczyny!
Kurcze, ale się rozpisałyście. Trochę Was poczytałam, żeby w miarę być na bieżąco. U mnie bez zmian. Przez kilka dni opiekowałam się moim małym chrześniakiem i powiem Wam szczerze, że trochę się boję mieć dziecko. Stwierdziłam, że jestem przewrażliwiona. Ciągle się o niego bałam, musiałam mieć na oku, albo słyszeć i za każdym razem miałam jakieś głupie wyobrażenia, że coś mu się stanie. Masakra. Ma ponad 4 lata, więc jest już bardzo samodzielny. Praktycznie wszystko umie sam zrobić przy sobie: umyć się, ubrać, nalać soku itp. Jak szliśmy na spacer, to kurczowo trzymałam go za rękę, aż w pewnym momencie mówi do mnie, że go ręka boli :-D
Pachnąca, pęcherzyk 18 mm w 13dc, to jest super wynik!!! Ja w 11dc taki miałam i lekarz mówił, że lada dzień pęknie, więc działajcie ile się da ;-)
Królowa, ja jestem po operacji kręgosłupa i teraz nic mnie nie boli, ale wiem co to może być za przekleństwo. Ale dbaj o Was, bo z tym nie ma żartów. A co właściwie masz z kręgosłupem? Masz stwierdzone coś konkretnego? Robiłaś coś z tym przed ciążą oprócz ćwiczeń?
A czy jakieś wieści o Błonce i małej Zosi macie? Jak sobie radzą?

Mavika, a te plamienia masz zawsze czy pierwszy raz? Jesteś przed @? Faktycznie kolor dziwny, ale może to od jakiś leków? Nie pamiętam czy coś bierzesz...
Tak się zastanawiam czy Apaulinka tu jeszcze zagląda? Dawno jej chyba nie było.

Właśnie - co u Ciebie Apaulinka?

Aneczka
- ja się właśnie boję że przegapiliśmy owu... bo staranka były 9,10,11 d.c. i teraz dopiero 15.. (czyli dzisiaj z rana).
Mierzyłam tempkę i dzisiaj skoczyła mi do 37 (przy stałej 36,5). 13 dnia cyklu owu jeszcze nie było, ale nie parłam na starania natychmiast bo gin kazał przesunąć dupka na 20 d.c. żeby nie zahamować owu w razie czego.
A teraz mam jakieś wrażenie, że owu była już. Pocieszam się tylko, że może plemniczki przetrwały do owu albo dzisiaj jeszcze miały szansę (bo podobno po owu jeszcze 24 godziny jajeczko jest zdolne do zapłodnienia).
A oprócz tempki to mam przeczucie że owu już była, bo spadło mi libido i boli mnie brzuch od wczorajszego wieczora (tak, że nawet podczas staranek boli...:/)

I w ogóle mam fatalny nastrój - wczoraj jak się dowiedziałam że koleżanka jest w ciąży to tak mi się przykro zrobiło że się rozpłakałam.. masakra.

Aneczka
- wydaje mi się że dopóki nie mamy własnych dzieci to nigdy nie wiadomo jakimi będziemy matkami - to pewnie może się zmieniać. Jak masz swoje to pewnie po jakimś czasie się przyzwyczajasz i nie reagujesz już tak panicznie. Albo wydaje się że będziesz miała luz, a tymczasem strasznie się wszystkim przejmujesz..

reklama
Mavika - aż nie chce mi się wierzyć że plamienia mogłyby być od ryby... W każdym razie zagadaj z lekarzem jak u niego będziesz :)
Wydaje mi się za to, że może czasem zbytnio się przejmujemy - ja ostatnio się zastanawiałam nad dziwnymi plamieniami z domieszką krwii przed okresem a lekarz powiedział że to normalne i nic w tym niezwykłego. A ja już wizje miałam że znowu mi się polipy zrobiły..

Do góry