reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Aneczek, diagnoza to siedząca praca przy kompie oraz - co gorsze - ślęczenie nad papierami, po wiele godzin dziennie, często i po kilkanaście godzin. Odkąd ćwiczę, jest dużo lepiej, żadnych bóli... no ale od miesiąca nie ćwiczyłam i znów się odzywa... w poniedziałek zaczynam znowu!
A co do tych dzieci, to myślę, że do swojego podchodzi się inaczej, a do 4 roku życia, zna się je już bardzo dobrze :)

Pachnąca, myślę że przy starankach do 11 dc a później od 15 dc raczej nie ma jak przegapić owu ;)

W poniedziałek mam wizytę u mojego Ulubionego Lekarza, nie mogę się doczekać ale boję się też bardzo. Idę sama, mąż już wyjechał. Będę tam szła na miękkich nogach... Mam nadzieję, że wszystko ok.

Aż wstyd pisać ale troche poczytalam i się okazało że to nie z pochwy tylko z...tylka...masakra niekontrolowanie leci że mnie pomaranczowy olej. Wczoraj myslalam że to śluz bo robiłam tylko siku. Ale za to dziś na teście owu dwie wyraźne kreski! Co prawda odczytalam po jakichś 25 min bo zrobiłam i zapomnialam ale byly!

Hej dziewczyny! cały dzień zwariowany... Dzwoniłam zapytać o te wyniki.. ale kobitka była baaardzo nie miła i miałam problem wyciągnąć jakiekolwiek informacje i wysłuchałam wykładu na temat danych osobowych. Powiedziała że wynik to 2mlU/ml więc betka spadła. I wiecie co? Nie jest mi przykro, ale jestem zdezorientowana! Nigdy nie miałam takich objawów jakie mam teraz.. ;( temperatura nadal wysoka. nie wiem co się dzieje. odstawiam dupka i czekam na @. w poniedziałek odbiorę jeszcze wynik, żeby się upewnić czy ta babka nic nie pokręciła, ale pewnie nie... ;(( zgodnie z zaleceniem lekarza mam teraz męża wysłać na badania.. zobaczymy co będzie. Nie wiem co mam myśleć... Nie mam sił. Nie moge być niczego pewna...

mavika, zatem owocnych staranek :) u nas zaskoczyło dokładnie w dzień, gdy na teście owu ukazały się dwie grube krechy :)

karla, przykro mi. Wiem, jakie to uczucie, wielokrotnie przez to przechodziłam :((( Ale w końcu się udało i Wam też się uda..

Królowa - no liczę na to że nie przegapiliśmy owu, ale były 3 dni bez staranek (z czego w zasadzie tylko ostatniego dnia mogła być owu). Eh, nie wiem sama - ciężko stwierdzić kiedy ta owu :)

Mavika - lepiej że to niestrawione resztki niż śluz :) przynajmniej nie musisz się zastanawiać co Ci jest :) Owocnych staranek :))

Karla - przykro mi. Trzymam kciuki za kolejny cykl - trzeba pozytywnie patrzeć :)))

pachnąca, no w sumie racja :) Ale jest to dość irytujące...A dziś bardzo bolą mnie sutki. Nigdy tak nie miałam, może to być od owulacji?

Witam dziewczyny. Dziękuję wszystkim za modlitwę i kciuki
yes2.gif

Nie pisałam z oddziału, bo mam nowy tel i zero ustawień
sorry2.gif
Wyszłam już wczoraj z miesięcznym L4, nakazem leżenia ile się da i Fenoterolem
unhappy.gif
Za dwa tygodnie mam się zgłosić do kontroli. Lepiej dmuchać na zimne i te napięcia teraz przyhamować, bo jak potem się rozhula, to nic nie pomoże. W poprzedniej ciąży też to miałam, tyle że później i wtedy brałam Cordafen, urodziłam w 38 tc, wierzę, że teraz też dotrwamy. Wtedy to wyszło przez przypadek na ktg, teraz mam wcześniej wykryte, badania porobione, wymaz z szyjki pobrany. Przy okazji zrobili mi krzywą cukrową i o dziwo tym razem nie mam cukrzycy
laugh.gif
A napięcia/twardnienia/skurcze będą nam towarzyszyć do końca ciąży, ważne, żeby ich nie było za dużo.
Leżała ze mną dziewczyna w 15 tc z tym samym. Mówiła, że w poprzedniej ciąży też to miała, na dodatek rozwarcie na 2,5 palca w 25 tc. I też ciążę donosiła, więc nie ma się co martwić na zapas, lepiej wszystko zbadać i się oszczędzać potem.
Sorki, że nic żadnej nie odpiszę, ale ciężko was nadrobić po tylu dniach, mykam leżeć

Ania - super że jesteś i wszystko u Ciebie ok :) trzymam kciuki za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&
Odpoczywaj dużo i dbaj o Was :))

Mavika - myślę, że to możliwe że od hormonów ten ból sutków - albo na owu albo już po owu.
Ja wczoraj miałam mdłości - czytałam gdzieś że może to być na owu :) dziwne objawy dziewczyny czasem mają ;)

reklama
Aniu super ,ze już jestes - niestety też biorę fenoterol i teraz już w miarę ok go znoszę,ale początki to naprawdę tragedia ,ale czego się nie robi dla maluszków :) moja ginka mówi ,ze mam go brać jeszcze 2 tyg - czyli do 35 tc i sie zastanawiam czy to nie za wcześnie na odstawienie :confused: ale ona twierdzi ,ze 35tc to juz przy tak dużym dziecku jak moje jest odpowiedni czas..hmm no nic w każdym razie dobrze ,że mówi o tym 35tc bo to znaczy ,ze liczy ze donoszę małą do 35tc a w szpitalu mówili ze najlepiej jak przekroczę 34tc to juz w miarę bezpieczna granica ..
Hmm jakos tak ostatnio myslę ,ze powinnam z październikówek przejsc do wrzeniówek ;-) no nic co mam byc to będzie - kiedy dzieci zechcą wyjść w tedy wyjdą ..a co z Mają ??

Do góry