reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Karla kurcze to w sumie nie wiadomo, powtorz bete za 2 dni a noz cos z tego bedzie;D Ja jak robilam w jednym nieudanym cyklu to mialam 1. Wiec to 2,8 to takie obiecujace jest.

A ja cholera dzis zglupialam - wczoraj wieczorem kiepsko sie czulam, nie moglam usnac. Dzis wstalam i powtorka z rozrywki - glowa mnie troche pobolewa, spac sie chce i wogole do dupy jestem. A co najlepsze - w niedziele skonczyla mi sie @ a ja dzis temperature mam 37,1 tak jak po owu
:baffled: WTF????
Co prawda nie bawie sie w jej mierzenie codziennie, ale wiem ze ptc u mnie to 36,6 a po owu zawsze 37,1;] Wiec nie wiem o co chodzi:szok:

reklama
Karla - nie znam się zbytnio na tym, ale na twoim miejscu powtórzyłabym betkę za kilka dni - 2-3.
Będzie widać przyrost jakby coś. Teraz trudno jednoznacznie stwierdzić czy to ciąża czy nie.
Jak ja kiedyś robiłam betkę i miałam 10 to pielęgniarka stwierdziła "na dwoje babka wróżyła"..
Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Maja - mi się wydaje, że to nie jest tak, że maleństwo cały czas w brzuchu rośnie - może już przybrało swoje na wadze i tyle :)
Ja urodziłam się ważąc 4250 :) i potem nie chciałam przybierać na wadze - mama się martwiła że coś nie tak, ale lekarz mówił, że po prostu duża się urodziłam i potem nie przybierałam naturalnie, bo byłam wystarczająco duża jak na swój wiek. Więc może w brzuszku też nie cały czas maleństwo rośnie?

Trzymam Maja kciuki za CIebie i synka :)) I łatwego porodu życzę! :)))
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kasieńka - wiem, że czasami owu może być bardzo wcześnie - od razu po okresie. Czytałam gdzieś o tym. Ale to podobno rzadko się zdarza i raczej jak ktoś tak ma, to ma tak zazwyczaj (taka charakterystyka cyklu). I dlatego też u niektórych osób w pierwszej połowie cyklu nie ma czegoś takiego jak dni niepłodne.
A nie masz podniesionej temperatury od innych czynników? stres? przeziębienie?

Karla, nie masz podanych norm obok wyniku? Jeśli się mieścisz, to chyba dobrze. Nie wiem ile świadczy o ciąży, może też dobrze by było powtórzyć badanie?

najeszka, bardzo się cieszę, że wszystko u Ciebie w porządku. Teraz z mężem musicie podjąć decyzję :) Myślę, że lekarze boją się czegoś sugerować by później nie było do nich pretensji. Pewnie ciąża niesie za sobą jakieś ryzyko - przecież osłabia organizm; dlatego Wy musicie zdecydować. :) Daj koniecznie znać!!!

pachnąca, ortopeda jutro. Poczytałam sobie o nim opinie i .... ma prawie same negatywne :szok: pewnie dlatego miał szybko wolny termin :)

Kasieńka
- to już nie wiem. Możliwe, że to owu, ale raczej bardziej prawdopodobne że z innego powodu tempka się podniosła. Mierz przez kolejne dni - po owu powinna się utrzymywać przynajmniej tydzień podwyższona.

Justyna - witaj :) nie spotkałam się z taką opinią, że nie można stosować leków pobudzających owu u osób otyłych. Słyszałam za to, że nadwaga może przyczyniać się do zatrzymania owu albo rozregulowania cykl (duża nadwaga). No i na pewno przy PCO zrzucenie wagi bardzo pomaga.

Królowa - nie przejmuj się negatywnymi opiniami :) Na szybko powinien pomóc, a jak nie spełni twoich oczekiwań, to pójdziesz do innego :) W końcu i tak nie płacisz za tę wizytę z własnej kieszeni :)

Cholerka - dziewczyny właśnie zerknęłam ile kosztują gonadotropiny i mnie poskładało.
Jedna ampułka Gonalu - 140 zł, 7 ampułek Menopur 880 zł....:eek::eek::eek:

Mój gin mówił, że jak Clo nie podziała to spróbujemy gonadotropiny (o ile nie będzie konieczności laparo wcześniej z powodu m.in. torbielek). W każdym razie koszt jest spory...

Pachnąca dzięki za kciukasy!!! tez mam nadzieje ze Mały juz nei bedzie tył w brzuszku :)))) a co do kosztów gonadrotropiny to niestety jest to mega wydatek :( Błonka nasza brała o ile pamiętam :( ,nam tez lekarz wyliczał koszta do invitro i tez ze wlasnei b.duzo na leki bedzie kasy trzeba i to było cosik w granicach 7tys !!! a moze warto jednak najpierw laparo ?? bo jak sa jakies torbielki to moze si enie udac przez nei i tylko szkoda katowac organizm lekami w sumie laparo tez przyjemnoscia nei jest :( ehhhhh
Kasienka tempka moze byc taka przez nerwy, stres, moze jakis stan zapalny, a równie dobrze moze byc owulkowa :) ja w tym cyklu co sie udalo mialam od poczatku podwyzszona tempke z przerwami na niska wiec roznie to bywa z tymi owulkami pomimo ze jestesmy przekonane ze juz napewno jest w tym i w tym dniu cyklu a ona sobie jest kiedy chce i mozemy nawet tego nie czuc bo jestesmy pewne ze byla wtedy co myslalaysmy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziewczyny nie mówcie mi o ortopedach .. umówiłam moją Nadię do ortopedy - termin na 13 października :wściekła/y: a umawiałam ją w czerwcu ..
normalnie tragedia .
pachnąca- słyszałam ,że gonadotropiny są drogie ,ale nie że aż tak :baffled:
ale czego się nie robi dla maluszków :)
Ale dzis duszno :zawstydzona/y:...

reklama
maja-Umyj okna ponoć pomaga:)
Karla-nie chcę wyjsć na pesymistkę,ale raczej nie jest to ciąza bo ciąża jest od 5 wzwyż ..ja często miałam bete 2 jak nie byłam :-(...

Do góry