reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
to ja tak na wstępie chciałam powiedzieć przede wszystkim witajcie Staraczki.
Ja biorę bromergon (2 * dziennie) i luteinę dopochowow (od 16 d.c. przez 10 dni) narazi efektów nie ma :-(

Czesc Dziewczyny!
A ja na wstępie chciałam Wam powiedzieć, że właśnie mi się udało!!!:-D
Brałam pół tabletki bromergonu, luteinę dopochwowo od 17 dc i clo od 5dc!I udało się w pierwszym cyklu takiej mieszanki!!Dziewczyny nie poddawajcie i życzę Wam szybkiego zafasolkowania!!Będę trzymać kciuki:-):tak::tak:

Czesc Dziewczyny!
Brałam pół tabletki bromergonu, luteinę dopochwowo od 17 dc i clo od 5dc!I udało się w pierwszym cyklu takiej mieszanki!!Dziewczyny nie poddawajcie i życzę Wam szybkiego zafasolkowania!!Będę trzymać kciuki:-):tak::tak:
Melani84 to gratuluję!!!!! Extra prezent na święta :tak::tak:
Ja niestety już 6 cykl z CLO, biorę bromergon 2x1 tabletkę dziennie, ale chyba po nowym roku czeka mnie laparoskopia....

ewelina26k poczekaj, na pewno się uda!!

Dziewczynki a co u Was? Asienka niedługo testujemy, co?? :tak::tak: Mam nadzieję, że szampana w tym roku się w sylwestra nie napijesz ;-);-)

Czesc Dziewczyny!

Hejka Dziewczyny:-)
Melani moje GRATULACJE!!!!!!!!!! Jak strasznie się ciesze że nareszcie jakaś miła świąteczna budująca wiadomośc:-):-):-):-):-)
Melani pisz który to tydzień? jakie miałaś objawy:-) i czy dużo staranek było???

Ewelina troche cierpliwości i dużooo staranek a napewno się uda;-)

Kochana Klaudyno:-)
Ty laleczko nie myśl teraz o laparo tylko o świętach musisz troche się wyłączyc:tak:
heh widzisz Melani pewnie robiła świąteczne porządki zapomniała o kłopatach i bachhh dzidziuś w drode:tak: My tez tak musimy:-)
A co do mojego testowanka to wiem że szampana się napije bo spózniłam się w tym miesiącu ze starankami :tak: ale zobaczymy co z tego będzie:-) może akurat......;-)
Buziaki dziewczyny i pozdrawiam was świątecznie!!!!!!!!!!

Hello Dziewuszki!
Ciążę mam wcześniutką, bo narazie potwierdzoną testami i betką i jest to tak gdzieś drugi, trzeci tydzień, dlatego mam też nadzieje, że będzie wszystko ok. Mam brać dalej luteinę i uważać na to, żeby nie złapać jakiegoś wirusa. Ja jeszcze jestem w lekkim szoku, że się udało!;-)a staranka w tym cyklu, były na maxa!:-ptzn codziennie;-), używałam jeszcze testów owulacyjnych, które wykazywały, że nie mam owulacji :szok: i przez to jakoś się nie nastawiałam, że nam się uda:-) Ale mimo to nie odpuściłam.Aha i jeszcze mojemu M kazałam łykać salfazin, także nie wiem czy to też miało może wpływ:tak: Czuje się narazie dobrze, chociaż brzuch boli jak na wredną @ i spać się strasznie chce, ale co tam, wszystko się zniesie gdy jest się szczęśliwym i gdy spełniają się marzenia:tak::-) Czego i Wam życzę z całego serducha!!!!:laugh2:

a ja mam pytanko do dziewczyn które brały luteinę, lekarz kazał Wam brać od konkretnego dnia cyklu czy po owulacji. Ja mam brać od 16 d.c ale słyszałam opinie, że jak weźmie się przed owulacją, może ją zblokować w następnym cyklu

cześć dziewczyny... witam się z wami i ja... u mnie 22 dc... mam potworne zachcianki...od kilku dni jem tylko śledzie:-):-D objawów ciązowych nie mam wcale... nawet piersi mnie nie bolą..nic... kompletnie nic...tylko bym te śledzie zajadała he he he mam nadzieję że może to cos oznacza:-) ale się nie nakręcam bo najgorsze jest rozczarowanie... tłumaczę sobie że mam jakiś niedobor w organiźmie i dlatego tak wcinam te rybki.... jak patrze na karpia który pływa w wannie to widze pyszne jedzonko:szok::szok::szok::szok:

i chciałabym z okazji zbliżających się Świąt życzyć wam wszystjiego najlepszego, spelnienia marzeń zwłaszcza tego ktore przyczyniło się do tego ze tutaj jesteśmy.... wszystkiego najlepszego moje kochane babeczki:-):-D

Hello Dziewuszki!
Ciążę mam wcześniutką, bo narazie potwierdzoną testami i betką i jest to tak gdzieś drugi, trzeci tydzień, dlatego mam też nadzieje, że będzie wszystko ok. Mam brać dalej luteinę i uważać na to, żeby nie złapać jakiegoś wirusa. Ja jeszcze jestem w lekkim szoku, że się udało!;-)a staranka w tym cyklu, były na maxa!:-ptzn codziennie;-), używałam jeszcze testów owulacyjnych, które wykazywały, że nie mam owulacji :szok: i przez to jakoś się nie nastawiałam, że nam się uda:-) Ale mimo to nie odpuściłam.Aha i jeszcze mojemu M kazałam łykać salfazin, także nie wiem czy to też miało może wpływ:tak: Czuje się narazie dobrze, chociaż brzuch boli jak na wredną @ i spać się strasznie chce, ale co tam, wszystko się zniesie gdy jest się szczęśliwym i gdy spełniają się marzenia:tak::-) Czego i Wam życzę z całego serducha!!!!:laugh2:

Hej:-)
To musiało byc coś pięknego tak pozytywnie się zaskoczyc:tak:
Kochana tak się ciesze że ubywa nas starających się, moje marzenie świąteczne to takie aby wątek starających znikł i zeby wszystkie dziewczyny zaszły w ciąże;-)
A Ty teraz musisz dużo odpoczywac i bardzo dbac o siebie i maleństwo:tak:
Napisz czasem do nas jak się czujesz i co u ciebie słychac.
Co to jest ten salfazin? Jak swojej połówce przekazałaś tą wspaniałą wiadomośc?
Pozdrawiam i buziaki:-)

Ewelina co do luteiny to też zawsze brałam od 16 do 25 d.c
Moje cykle to 31-32 dni a owu mam tak 12-14 d.c
A Ty miałaś wyznaczaną owu u lekarza??? jakie masz cykle?
Pozdrawiam:-)

Dzastina co tam u Ciebie????

cześć dziewczyny... witam się z wami i ja... u mnie 22 dc... mam potworne zachcianki...od kilku dni jem tylko śledzie:-):-D objawów ciązowych nie mam wcale... nawet piersi mnie nie bolą..nic... kompletnie nic...tylko bym te śledzie zajadała he he he mam nadzieję że może to cos oznacza:-) ale się nie nakręcam bo najgorsze jest rozczarowanie... tłumaczę sobie że mam jakiś niedobor w organiźmie i dlatego tak wcinam te rybki.... jak patrze na karpia który pływa w wannie to widze pyszne jedzonko:szok::szok::szok::szok:

i chciałabym z okazji zbliżających się Świąt życzyć wam wszystjiego najlepszego, spelnienia marzeń zwłaszcza tego ktore przyczyniło się do tego ze tutaj jesteśmy.... wszystkiego najlepszego moje kochane babeczki:-):-D

Heh a właśnie się zastanawiałam co tam u Ciebie:-)
Ja też życze Ci wszystkiego nalepszego a najbardziej spełnienia tego najbardziej upragnionego:tak:
Buziak:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam Was!
U mnie właśnie powoli rozkręcają się przygotowania do wigilii, a ja czuję się świetnie, jestem przeszczęśliwa i rozpiera mnie energia :tak:Nie mam jeszcze mdłości więc nie będzie problemu przy stole:-D Mój M jest tak samo jak ja szczęśliwy ale i zszokowany, a dowiedział się o ciąży przez telefon, bo nie mogłam się doczekać kiedy wróci do domu:-) Wiecie co ja nawet testu nie chciałam zrobić bo myślałam, że szkoda go wyrzucać bo i tak z tego nic nie będzie,ale jednak ciekawość zwyciężyła! Jak wyszły dwie kreski to latałam po domu od lampki do lampki bo ciemno jeszcze było i myślałam, że mam zwidy:-D i w pracy nie mogłam się na niczym skupić i poleciałam zaraz robić bete, żeby mieć pewność:-)

Asienka:) Salfazin kupiłam w aptece bez recepty, ma niby pomagać zwiększyć ilość i ruchliwość plemniczków, a czy pomaga to różne są opinie, ale co tam na pewno nie zaszkodzi;-)

Dzastina222 Też chce mi się co raz jakiegoś pysznego jedzonka, ale sama nie wiem wkońcu co bym zjadła, hehe! Więc masz już dobry objaw :-) Mnie bolą piersi tak gdzieś od 2 tyg, nie całe ale tak jakby z boku i jajniki strasznie mnie kuły i bolały jakoś tak inaczej niż wcześniej ale tłumaczyłam sobie, że to pewnie po luteinie, eh głupia jestem :-p

Ewelina26k Ja luteine brałam od 17 dnia cyklu a mam 28 dniowe i chyba zadziałała bo brałam ją tylko przez jeden cykl:tak:

Dziewczynki! Życzę Wam Wesołych Świąt, wszystkiego co najlepsze i żeby wkońcu spełniły się Wam te najskrytsze marzenia!!!!!!!!
Buziaki

Do góry