reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dziewczyny wybaczcie moje glupie pytanie, ale jakos nie chce mi sie czytac calego watku.... Na co wlasciewie wplywa luteina i w jakich przypadkach jest przepisywana?

Kochane staraczki ja też wam życzę wesołych świąt i tego aby w nadchodzącym nowym roku każda z nas mogła napisać tu o swoim małym-wielkim sukcesiku:tak::tak::tak:

Ewelina co do luteiny to też zawsze brałam od 16 do 25 d.c
Moje cykle to 31-32 dni a owu mam tak 12-14 d.c
A Ty miałaś wyznaczaną owu u lekarza??? jakie masz cykle?
Pozdrawiam:-)

Nie miałam wyznaczanej owu u lekarza. Jak ostatnio robi.łam test owulacyjny, wychodziła zawsze 1 kreska. Zastanawiam się dlatego, że nie jest to wina tego, że tak wcześnie biorę luteinę. W tym cyklu wziełam od 18 dnia, bez konsultacji z lekarzem

Witam
Postanowiłam sie do Was dołączyć,
Mam pytanie, wczoraj koło 12:00 miałam podany pregnyl, lekarz powiedział że owulacja powinna nastąpić do 36 godz. Jest godz prawie 21:00, a ja nie mam żadnych oznak że ta owulacja nadchodzi i moj pęcherzyk pęka. Czy zawssze pęcherzyki dają znać że pękają?? Dla sprawdzenia dziś kupiłam sobie test owulacyjny, wyszły mi 2 kreski. Nie wiem co mam o tym myśleć.
Dodam, że staramy się z mężem od 2 lat o dzidziusia, od 7 mies. jestem pod okiem lekarza.

Witam
Postanowiłam sie do Was dołączyć,
Mam pytanie, wczoraj koło 12:00 miałam podany pregnyl, lekarz powiedział że owulacja powinna nastąpić do 36 godz. Jest godz prawie 21:00, a ja nie mam żadnych oznak że ta owulacja nadchodzi i moj pęcherzyk pęka. Czy zawssze pęcherzyki dają znać że pękają?? Dla sprawdzenia dziś kupiłam sobie test owulacyjny, wyszły mi 2 kreski. Nie wiem co mam o tym myśleć.
Dodam, że staramy się z mężem od 2 lat o dzidziusia, od 7 mies. jestem pod okiem lekarza.

Gosiu ja też dostawalam Pregnyl na peknięcie ale ja owulacje mialam bardzo bolesną... z tego co wiem to nie zawsze owulka boli i jest odczuwalna... skro na tescie owulacyjnym wyszly 2 kreski to znaczy że musisz brac się z Mężem do roboty;-);-);-);-) trzymam gorąco za ciebie kciuki...w tym cyklu musi się udać.. pozdrawiam:-D:-)

Jak długo dostawałaś pregnyl. Ja mam podany pierwszy raz i bardzo bym chciała żeby własnie sie udało :)

Gosiu ja miałam całą kurację najpierw Clo od 5 dc do 10dc później pregnyl i od 17 dc duphaston i niestety nic mi to nie pomogło... w tej chwili nie biorę już nic... Pregnyl miałam podany tylko raz... nie udało mi się zajść.... może w twoim przypadku będzie inaczej i życzę ci tego z calego serduszka ale nie nastawiaj się na 100 % że się uda...bo ja się nastawilam i później bardzo bolalo gdy przyszla @... lepiej żebyś była zaskoczona... ja wiem że jest ci ciężko o tym nie myśleć sama wiem to po sobie...
Dzis odpuściłam leki chcę odpocząć... Okres mi się spóźnia ale nie chce panikować i spokojnie czekam na bieg wydarzeń... To drugi cykl po odstawieniu prochów... Trzymam za ciebie mocno kciuki... odzywaj się do nas częściej.... z nami jest raźniej... mówie ci;-);-);-);-) pozdrawiam

reklama

Gosiu ja miałam całą kurację najpierw Clo od 5 dc do 10dc później pregnyl i od 17 dc duphaston i niestety nic mi to nie pomogło... w tej chwili nie biorę już nic... Pregnyl miałam podany tylko raz... nie udało mi się zajść.... może w twoim przypadku będzie inaczej i życzę ci tego z calego serduszka ale nie nastawiaj się na 100 % że się uda...bo ja się nastawilam i później bardzo bolalo gdy przyszla @... lepiej żebyś była zaskoczona... ja wiem że jest ci ciężko o tym nie myśleć sama wiem to po sobie...
Dzis odpuściłam leki chcę odpocząć... Okres mi się spóźnia ale nie chce panikować i spokojnie czekam na bieg wydarzeń... To drugi cykl po odstawieniu prochów... Trzymam za ciebie mocno kciuki... odzywaj się do nas częściej.... z nami jest raźniej... mówie ci;-);-);-);-) pozdrawiam

Wiem, nie nastawiam sie tak bardzo, bo raczej po pierwszym podaniu pregnylu to nie realne zeby sie udalo, ale jakas iskierka nadziei gdzies tam jest. W sumie to drugi cykl dopiero, jak miałam cos podane. No teraz przyszlo mi tylko czekac az przyjdzie albo nie przyjdzie @ :blink:
ps. postanowilam do Was dolaczyc bo szkoda mi bylo juz mojego męża, jak mu ciągle marudziłam :)
pozdrawiam

Do góry