reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Helo kobitki :-)
Mam do was wielka prosbe robilam dzis badanie prolaktyny i
na czczo jest 4.00ng/ml
po obciazenie 122.20ng/ml
I juz sama nie wiem czy to jest dobry wynik czy trzeba go zbic ech...
poradzcie cos

Hello!!!
Ewcia ja robiłam badanie prolaktyny tylko na czczo. Norma na czczo wg moich danych na wyniku to 5,00-35,00 ng/ml więc wygląda na to, że masz za niską :confused: Ja miałam 37,98 i muszę brać bromergon.

Dzastina strasznie mi przykro, ale wiesz że robienie testu przed @ nie daje zawsze wiarygodnego wyniku, więc może nic straconego:confused: Trzymam dalej kciuki żeby nie przyszła ;-)

Asienka:)
kochana Ty to nas umiesz trzymać w niepewności ;-) Czekam jutro z samego rana na piękne dwie kreseczki!!!

A ja czekam na owu, o ile będzie ... w czwartek jeszcze raz na usg i wszystko będę wiedziała :tak:

Buziaki!

reklama
Nie ma dwóch kreseczek i nie wierze juz ze kiedykolwiek będą:-( dzisiaj w nocy pojawiła się wstręciucha, juz nigdy nie wkręce sobie nic. Ehhh trasznie sie czuje mam już dośc!!!!

Dzastina przykro mi że wyszła jedna krecha:-( :-(

Nie ma dwóch kreseczek i nie wierze juz ze kiedykolwiek będą:-( dzisiaj w nocy pojawiła się wstręciucha, juz nigdy nie wkręce sobie nic. Ehhh trasznie sie czuje mam już dośc!!!!

Dzastina przykro mi że wyszła jedna krecha:-( :-(

Asiu tak bardzo mi przykro!!!! Ale nie martw się...ja się nie poddaję i ty też się nie poddawaj... też było mi strasznie smutno że nie dam mojemu M testu na urodziny a na nim II kreseczek..Ale nic na to nie poradzę a zamartwianie się nic nie pomoże a wręcz może zaszkodzić... kiedyś się uda na pewno... Głowa do góry kochana!!! Tulam cię mocno...

Ewka norma prl u mnie na badaniach wynsi 3-15ng/ml - co oznacza wynik bardzo dobry. Natomiast po obciazeniu nie powinna przekroczysc 6-krotnosci pierwszego wyniku. Ale na zachodzie juz dawno zaniechano badania prl po mcl... ponoc nie jest wiarygodne. Ja mam stwierdzona hiperprolaktynemie - po obciazeniu moja prl byla nawet 140 razy wyzsza...
Jestem ciekawa co Ci powie ginek...

Ewka norma prl u mnie na badaniach wynsi 3-15ng/ml - co oznacza wynik bardzo dobry. Natomiast po obciazeniu nie powinna przekroczysc 6-krotnosci pierwszego wyniku. Ale na zachodzie juz dawno zaniechano badania prl po mcl... ponoc nie jest wiarygodne. Ja mam stwierdzona hiperprolaktynemie - po obciazeniu moja prl byla nawet 140 razy wyzsza...
Jestem ciekawa co Ci powie ginek...
tak wiem ze nie robia ja sie lecze tu w londynie w klinice i mi tego badania niestety nie zrobiono wiec zrobilam sama prywatnie a pisalam tu do lekarza i odpisal mi :
Skonsultowalam sie z lekarzem w Pani imieniu. Po obciazeniu wynik powinien
byc trzykrotny, a w Pani przypadku jest dziesiec razy wiekszy od
dopuszczalnej normy. POtrzebna bedzie konsultacja lekarska.
Mam umowiona wizyte jutro na 18..

Ewka w Polsce ginkowie mowili mi ze moze byc 6-krotnie podwyzszona i za leczenie biora sie dopiero gdy jest wyzsza... ja mialam robiony tez rezonans i ginek kazal zazywac mi bromek ktorego wogole ne wzielam...

Cześć wszystkim,już jakis czas śledze to forum i postanowiłam również napisać.jestem 3 cykl na Clo,byłam w piątek u lekarza w 7dc i pęcherzyki nie rosną,endo tylko 5mm,w poniedziałek mam kolejną wizyte by sprawdzić czy coś się zaczęło dziać.powiem szczerze że jestem już załamana,a dziś to mam nawet doła...dlaczego nic się nie udaje?dodam że w poprzednich cyklach @przyszła w 1 cyklu w 43dc a w drugim przypadku @ w 52dc.masakra,chce mi się płłakać;((pozdrawiam wszystkie staraczki i życze fasolki;)

Justa na endo polecam codziennie kieliszek czerwonego wytrawnego winka do owu! A wczesniejsze cykl jak dlugie mialas? Robilas badania hormonow (prl)?

Justa na endo polecam codziennie kieliszek czerwonego wytrawnego winka do owu! A wczesniejsze cykl jak dlugie mialas? Robilas badania hormonow (prl)?
wcześniej brałam tabletki,póżniej po odstawieniu @ nie było...nie robiłam badań hormonów ale mam już skierowanie.na lepszy śluz biore wiesiołka.ciekawe co mi lekarz powie jutro,w ostatnim cyklu jak byłam w 42dc na usg to lekarz powiedział że śluzówke mam ciążową niestety jakiś czas póżniej krwawienie i po wszystkim,nawet lekarz był zaskoczony...luteine też biore od owu.ja już nie wiem co myśleć...

reklama
Na polepszenie sluzu mozesz pic jeszcze siemie lniane (2 lyzki raz dziennie zalej woda - ale nie wrzatkiem, poczekaj chwile zeby siemie naciagnelo wode i wytworzylo taki sluz) ale tez do owu! No i wiesiolek oczywiscie tez do owu.

Do góry