reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Hej babki,
Już byłam kiedyś w tym wątku, ale jeszcze raz się witam.
Mam pewien kłopot ... od marca tego roku mam plamienia od mniej więcej 19 dc. w końcu udałam się go gina i już 4 cykl biorę duphaston niestety to za bardzo nie pomaga plamienia są nadal; własnie dzisiaj dostałam :crazy: oczywiście staramy się zajść
Usg w normie, hormony też. Czy te plamienia mają wpływ na zajście w ciąże? Co to jest u licha???

ps. któraś z dziewczyn bała się o tyłozgięcie macicy. wiele moich koleżanek ma tyłozgięcie i jakoś zaszły w ciąże i urodziły ... jednak najlepiej porozmawiać o tym z lekarzem.

Witam cię motylku... Już się o ciebie martwiłam że nie zaglądasz do nas.... To ja pytałam o to tyłozgięcie... ale już wyszperałam na necie że samo tyłozgięcie nie jest groźnie... dla zajścia i rozwoju ciązy....gorzej jest jak dochodzą do tego inne choroby... np. endometrioza... ( nie wiem co to jest) tak wyczytalam...

Co do twoich plamień śród cyklicznych to powiem ci że ja też tak miałam i to świadczyło o zespole policystycznych jajników....i brałam na to tabletki antykoncepcyjne Diane. Ale to moze w cale nie jest to... zapytaj swojego ginka....pozdrawiam cię i wpadaj do nas częsciej:happy::happy::happy:

reklama
dzastina dzięki na info! :)
Wydaje mi się że jajniki są w porządku, usg nic nie wykazuje a i testosteron mam poniżej 0,69 a przy policystycznych jajnikach ma się testosteron podwyższony ... z tego co czytałam. Ale napewno zwróce na to uwage ginowi bo mam wzyte w przyszłym tygodniu :tak::tak::tak:

a tym tyłozgięciem to się naprawdę nie martw, ja tez mam tyłozgięcie i pamiętam, że jak naczytałam się w necie o tym to też mało nie spadłam z krzesła! potem rozmawiałam z moją przyjaciółką i okazało się że ona tez ma ... i tyłozgięcie i synka w wieku 2 lat :tak::tak::tak::tak: lekarz również rozwiał wszelkie watpliwości :-D

Jeśli chodzi o mnie to częściej jestem na wątku dziecko po 30-tce ... ;-)

Witam cię motylku... Już się o ciebie martwiłam że nie zaglądasz do nas.... To ja pytałam o to tyłozgięcie... ale już wyszperałam na necie że samo tyłozgięcie nie jest groźnie... dla zajścia i rozwoju ciązy....gorzej jest jak dochodzą do tego inne choroby... np. endometrioza... ( nie wiem co to jest) tak wyczytalam...

Ehhh Dzastinko ja mam ta cholerną endometrioze:no:

Kurde a co to za choroba? to coś groźnego czy da się to wyleczyć??? Współczuję ci bardzo....ściskam i tulam mocno...:sad::sad::sad:
Czy można zajść w ciąże z endometriozą??? założyłam wątek na babyboom "staramy się" tam opisałam co to za choroba ja miałam IV stopnia jak chcesz to poczytaj.
Ciężko ją wyleczyc, praktycznie jedyne lekarstwo to zajście w ciąże a paradoks w tym że przy tej chorobie jest ciężko o dzidziusia zależy jeszcze jaki ma się stopien.
Dzięki kochana:tak: buzka!

Czy można zajść w ciąże z endometriozą??? założyłam wątek na babyboom "staramy się" tam opisałam co to za choroba ja miałam IV stopnia jak chcesz to poczytaj.
Ciężko ją wyleczyc, praktycznie jedyne lekarstwo to zajście w ciąże a paradoks w tym że przy tej chorobie jest ciężko o dzidziusia zależy jeszcze jaki ma się stopien.
Dzięki kochana:tak: buzka!

Asiu poczytałam troszkę sobie ten twój wątek... faktycznie straszna choroba... Ja też mam bolesne miesiączki ale to chyba przez tyłozgięcie macicy... Widzę że ty jutro testujesz???? Cholera trzymam za ciebie mono kciuki!!! Oby się udało!!! Koniecznie daj rano znać... ja będę od rańca czekać na wieści :-):-):-)

Asiu poczytałam troszkę sobie ten twój wątek... faktycznie straszna choroba... Ja też mam bolesne miesiączki ale to chyba przez tyłozgięcie macicy... Widzę że ty jutro testujesz???? Cholera trzymam za ciebie mono kciuki!!! Oby się udało!!! Koniecznie daj rano znać... ja będę od rańca czekać na wieści :-):-):-)

He kochana jesteś:-) trzymaj, trzymaj może zdarzy się cud;-)
Nie będe robic testu, czekam do czwartku jak wtedy nie dostane to zobaczymy co dalej ale znając moje garbate szczęście to .....
Ale napewno dam znac czy jest ale popołudniu bo rano jestem w pracy chyba że znowu ktoś będzie chciał się zamienic w pracy.
Dzięki, buzka:-)

reklama
staranka starankami tylko jakoś szczęścia brak ;-);-);-);-)

Walczę juz 4 miesiące z plamieniami, niby progesteron ok, biore duphaston i nic nie mija ... do tego mój M ma przez antybiotyki obniżona "skuteczność" plemników ... czyli jak nie urok to sracz ... ;)

Do góry