reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Cześć Dziewczyny:-)
Wiadomości od lekarza budujące:-) Pęcherzyk pękł i mam się jeszcze starać bo nic straconego w tym miesiącu! Powracam do luteiny i clo(dawka zwiększona) żeby wychodować więcej jajeczek 11-12d.c usg i prawdopodobnie zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków:) Lekarz powiedział że w ciągu trzech miesięcy chce mnie doprowadzic do ciąży:-) Ale strasznie się ciesze że wszystko jest w porządku po tej laparo no i moja endometrioza znikneła z wielu miejsc została tylko w jajnikach dlatego te trzy miesiące są takie ważne:tak: Nadzieja znowu wróciła:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Kochana do dzieła!!!!!!!!! Świetne wiadomości! oby tak dalej!!!!
Aga27 hope trzymam mocno kciuki! Pisz jak zrobisz teścik!!!!
Dzastina222 - motylek08 chyba ma rację, ja też miałam 5dc wyższą temp. a potem spadła i dopiero 20dc wzrosła. Więc już sama nie wiem co o tym myśleć.

Klaudyna_a u ciebie wynika ze masz za krotka faze lutealną ?? długo mierzysz temp? ile średnio masz dlugość fazy lutealnej ??? jeżeli poniżej 10 dni to jest coś nie tak z pracą ciałka żótego!
z naturalnych wspomagaczy polecam duze dawki Mg+B6 no i właśnie castagnus ja przy samym magnezie mam wydlużenie tylko o 1 dzien z 11 na 12 dni to i tak mało wiec sięgnełam po castagnus bo lekarka nie chciala dać luteiny ani duphastonu bo powiedziala ze mam dobry progesteron w 7d fl więc zobaczymy co bedzie po castagnusie .....
No wg temperatury - faze lutealną mam 8dni :wściekła/y: no chyba, ze temperatura wzrasta w 3 dniu po owu - czytałam, że tak moze być. Biorę Mg+B6, a progesteron mam dobry ... chyba będę musiała zaopatrzyć się w testy owulacyjne ... no albo poprosić wreszcie gin o monitoring :tak: jutro wizyta, więc zobaczymy co mi powie :-)

Sandrahaha kochana pisz co u Ciebie ;-)

reklama
hej kobietki
Caly czas was podczytuje ale sie za bardzo nie udzielam humoru nie mam no i wogule czuje ze i ten cykl moge spisac na straty:-(

Ewka to witam w klubie, ja tez ten cykl chyba przegapiłam :wściekła/y: tak sobie myślę, ze chociaż troszkę psychicznie odpocznę jak wiem, ze raczej nie ma szans na fasolkę.
Aczkolwiek zawsze jakaś nadzieja w serduchu jest ;-)
A humorek to dopiero dziś mi się poprawił, no i nie ukrywam że w te moje "głupie" dni wspierała mnie Asienka:) za co jest z całego serducha dziękuję ;-)
A jak Twój monitoring? Jak temperatura? zgadzała się z monitoringiem? Pewnie wszystkie wyniki masz dobre!? Buziaki kochana!!

@ się nie pojawi to teścik zrobie w niedzielę, bo boje się że jak zrobie jutro i okaże się niezadowalający to nie dam rady w pracy

Kochana ja trzymam za Ciebie strasznie mocno!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak: A bólem brzucha się nie przejmuj bo to może byc i na wstretny okres i na fasoleczke więc głowa do góry!!!! trzymaj się i pisz jak zrobisz teścik!!!!!!!!!!!

Ewka to witam w klubie, ja tez ten cykl chyba przegapiłam :wściekła/y: tak sobie myślę, ze chociaż troszkę psychicznie odpocznę jak wiem, ze raczej nie ma szans na fasolkę.
A humorek to dopiero dziś mi się poprawił, no i nie ukrywam że w te moje "głupie" dni wspierała mnie Asienka:) za co jest z całego serducha dziękuję ;-)
A jak Twój monitoring? Jak temperatura? zgadzała się z monitoringiem? Pewnie wszystkie wyniki masz dobre!? Buziaki kochana!!
n
no wiec w czwartek pecherzyk mial 20mm a we wtorek juz go nie bylo za to bylo cialko zolte prawdopodobnie pekl piatek/sobota temperaturka tez na owu wskazywala tylko cos sie pochrzanilo zreszta spojrz na moje tempke kompletnie niewiem o co chodzi pierwszy raz mam takie skoki i spadki ale owu byla 100%

Wyniki moze juz cos bede wiedziala we wtorek bo we wtorek ostatni raz pobiora mi krew
kurde skoro pecherzyk ladnie rosnie i peka nasienie jest rewelacyjne to co jest nie tak ze mna:-(

n
no wiec w czwartek pecherzyk mial 20mm a we wtorek juz go nie bylo za to bylo cialko zolte prawdopodobnie pekl piatek/sobota temperaturka tez na owu wskazywala tylko cos sie pochrzanilo zreszta spojrz na moje tempke kompletnie niewiem o co chodzi pierwszy raz mam takie skoki i spadki ale owu byla 100%

Kochana to Ty teraz musisz mooocno wierzyć, że się udało!!! Pęcherzyki ładne i pękają, wszystko super, więc uśmiech!! i czekamy na teścik pozytywny!!! A co do temperatury - tak jak pisały wczesniej dziewczyny - czasem nasz organizm szaleje... moja gin twierdzi , że dopiero po 3 cyklach można coś analizować z wykresu.:-)

Kochana to Ty teraz musisz mooocno wierzyć, że się udało!!! Pęcherzyki ładne i pękają, wszystko super, więc uśmiech!! i czekamy na teścik pozytywny!!! A co do temperatury - tak jak pisały wczesniej dziewczyny - czasem nasz organizm szaleje... moja gin twierdzi , że dopiero po 3 cyklach można coś analizować z wykresu.:-)
no u mnie to wlasnie 3 wykres:sorry:

Klaudyna kochana jesteś:-):-):-):-):-)
Nadzieja zawsze w serduchu jest tam gdzieś głeboko.... :)
A ja cały czas wierze...
Czekam na te spacerki;-)

reklama
Sandrahaha kochana pisz co u Ciebie ;-)

oto moje malenstwo :-):tak::tak: dzisiaj mialma usg... moje pierwsze... maluch ma 7,5cm... :tak::tak: serducho mu fajnie bije :tak::tak: moj tz na tym usg to normalnie nie dal do slowa dopuscic bo ciagle pytal-a to nozka, a to reka?? :-):-D:-D:-D normalnei podjarany ja nie wiem a ja banan na gebie mam caly czas :-):-):-) w ogole sorki ze zdjecie do gory nogsmi ale moj bobo na glowie spi :eek::eek::eek: nie pytajcie dlaczego bo nie mam zdjecia... wiec zdjecia odwrocilam i wyglada zdjecie normalnie :-D:-Dtylko ze napisy do gory nogami teraz sa.... lekarz mial trudnosci ze zrobieniem foty bo mowil ze jak dziecko jest w takiej pozyci, do gory nogami to ciezko jest... ale udalo sie pstryknac 2 fotki :tak::-):-)

Załączniki

• scan0002.jpg
    scan0002.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 40
  • scan0004.jpg
    scan0004.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 41
Do góry