reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
hej dziewczyny robilam bete odebralam wynik wyszlo mi 111,40 za bardzo sie nie orientuje co do rozpoznania ktory to by mogl byc tydzien, napewno poczotek ciazy z tego co wiem kiedy mialam dni plodne ale zeby okreslic tydzien to nie wiem, pomóżcie?
Normy HCG:
(normy pochodzą z Lux-Medu)
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Normy beta hcg:
Kobiety i mężczyźni poniżej 3 U/l
Kobiety w okresie menopauzy poniżej 9 U/l
Kobiety ciężarne
1 tydzień 10-30 U/l
2 tydzień do 100 U/l
3 tydzień do 1000 U/l
4 tydzień do 10000 U/l
5-12 tydzień do 290000 U/l
12-16 tydzień do 53000 U/l
29-40 tydzień do 60000 U/l

reklama
Hej Aga:)
Już teraz nie mam rozlegulowanych okresów ale człowiek myśli dlaczego tak długo już to wszystko trwa:-(Dlatego mysle o inseminacji. W środe ide do lekarza to się popytam co o tym myśli?
A Ty jak tam kochana??? kiedy tescik??? trzymam za Ciebie bardzo mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asieńko kochana cóż moje samopiczucie różnie raz lepiej raz gorzej momentami tragicznie:wściekła/y:Teścik według lekarza mam zrobić w czwartek, ale się boję wiec jeśli ta wstręciucha @się nie pojawi to zrobię dopiero w niedzielę, bo do wtorku mam jeszcze duphaston, a jęsli się uda to w poniedziałek będzie trzeba podjechać do doktorka po receptę na dalsze tableteczki:tak:
Oczywiście daj znać co tam powie Ci doktorek, pozdrawiam buziaki

Tak szczególnie te sygnały ... bóle, plamienia ... jak w ostatnim cyklu powiedziałam mojemu M, o plamieniach to widziałam jak się zmartwił ... postanowiłam, że już nie będę mu mówić że a to mnie boli brzuch, że plamienia, ze chyba będzie @ lepiej żeby chociaż jedna osoba była "nieświadoma" i po co robić drugiej mętlik w głowie ... wym bardziej że dopóki nie przyjdzie @ nigdy pewności nie można mieć
Dokłądnie motylku dopóki wstręciuchy @ nie ma dopóty jest nadzieja:tak:, cosik ostatnio poczytałam że sporo kobitek po zajściu w ciąże ma takie objawy jak przed okresem tzn.pobolewanie brzuszka, jakieś plamienia , bóle cycuszków wiec staram się nie nakrecać i myślec pozytywnie, choć nie idzie mi to zbyt dobrze niestety:wściekła/y:Wogóle dzisiaj czuje się jakos tak nijak pewnie to ta pogoda:-(

Dokłądnie motylku dopóki wstręciuchy @ nie ma dopóty jest nadzieja:tak:, cosik ostatnio poczytałam że sporo kobitek po zajściu w ciąże ma takie objawy jak przed okresem tzn.pobolewanie brzuszka, jakieś plamienia , bóle cycuszków wiec staram się nie nakrecać i myślec pozytywnie, choć nie idzie mi to zbyt dobrze niestety:wściekła/y:Wogóle dzisiaj czuje się jakos tak nijak pewnie to ta pogoda:-(

moja koleżanka miała takie objawy jak na @, a ja przy pierwszej ciąży wcale nie maiłam objawów więc jak widać każda kobitka inna ... spokojnie trzeba czekać! :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

moja koleżanka miała takie objawy jak na @, a ja przy pierwszej ciąży wcale nie maiłam objawów więc jak widać każda kobitka inna ... spokojnie trzeba czekać! :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Motylku tak się składa, że ja przy pierwszej ciązy też miałam upławy.... więc trzymam za ciebie kciukasy.... a który to już dzień cyklu?

Jutro u mnie 5 i zaczynam Clo... czyli wszystko od nowa, ale mam nadzieję że się uda... i troszkę niepokoi mnie fakt, bo czerwona wiedźma już się skończyła a brzuch pobolewa mnie dalej...:eek::eek::eek::eek: i kompletnie nie wiem czemu to tak... ale od rana mierze sobie tempkę no i koniecznie przytulanki... nawet dziś;-);-);-);-)

Hejka dziewczynki wpadłam się tylko z wami przywitać i zmykam do pracki, mam nadzieję że choć pogoda kiepska humory będą wam dopisywały.Życzę wam wszystkim miłego dzionka.:tak:

Motylku tak się składa, że ja przy pierwszej ciązy też miałam upławy.... więc trzymam za ciebie kciukasy.... a który to już dzień cyklu?

Jutro u mnie 5 i zaczynam Clo... czyli wszystko od nowa, ale mam nadzieję że się uda... i troszkę niepokoi mnie fakt, bo czerwona wiedźma już się skończyła a brzuch pobolewa mnie dalej...:eek::eek::eek::eek: i kompletnie nie wiem czemu to tak... ale od rana mierze sobie tempkę no i koniecznie przytulanki... nawet dziś;-);-);-);-)
U mnie 6dc ... co do przytulanek to mój gin kazał czekać do 10dc. a potem ile dusza zapragnie ... ;-)

Jutro mój M będzie miał badanie swojej armi wiec tez coś się wyjaśni. A jakie badania można jeszcze zrobić przy okazji oddania nasionek?

A co do bóli brzucha to ja tez mam! to chyba po tym duphastonie ... ale juz pisałam że @ miałam fest!

dziewczyny a ja sie tak zastanawiam czy te plamienia czy upławy o których piszecie to sa jakie takie jak pzed okresem braz i jest ich malo?? ja mam zawsze pare dni przed okresem takie plamienie potem jest dopiero normalny okres. w tym cyklu tez tak mam zaczelo sie od soboty 10 -tego takie lekkie plamienie nic wiecej nic mniej az do dzisiaj a to juz 26 dc...... cycuchy bolą ale ja wiem...... lepiej jakby tego plamienia nie bylo. A okres mam zawsze co 27/28 dni . Zawsze jednak jest to plamienie ktore z dnia na dzien sie nasila a tu w tym cyklu nie ma go tak duzo. Nie wiem wiecie co jak ktoras miala kiedys podobnie niech mi cos napisze. Pozdrawiam wszystkie i zycze samych owocnych staranek!!!!!! zapomnialam dodac ze tez biore duphaston ale od 9 dc przez 10 dni.

reklama
dziewczyny a ja sie tak zastanawiam czy te plamienia czy upławy o których piszecie to sa jakie takie jak pzed okresem braz i jest ich malo?? ja mam zawsze pare dni przed okresem takie plamienie potem jest dopiero normalny okres. w tym cyklu tez tak mam zaczelo sie od soboty 10 -tego takie lekkie plamienie nic wiecej nic mniej az do dzisiaj a to juz 26 dc...... cycuchy bolą ale ja wiem...... lepiej jakby tego plamienia nie bylo. A okres mam zawsze co 27/28 dni . Zawsze jednak jest to plamienie ktore z dnia na dzien sie nasila a tu w tym cyklu nie ma go tak duzo. Nie wiem wiecie co jak ktoras miala kiedys podobnie niech mi cos napisze. Pozdrawiam wszystkie i zycze samych owocnych staranek!!!!!! zapomnialam dodac ze tez biore duphaston ale od 9 dc przez 10 dni.

U mnie to są takie brązowawe plamienia i jest ich niedużo... ale generalnie moim zdanie nie powinno ich być w ogóle. Ja przynajmniej wcześniej nic takiego nie miałam.
Przed braniem duphastonu zaczynały mi się już od 14dc i trwały do końca.
Teraz będę brała już 3 cykl a plamiania po 2 seriach się zmniejszyły ... chciaż są nadal ale nie codziennie.
Ostatnio miałam trochę w 19dc. i od 23 aż do @. Cykl mam 26dni.

Do góry