reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny, mam mały problem, byłam u lekarza jakiś miesiąc temu i przepisał mi duphaston, który miałam brać od nowego cyklu od 16-25 dc czyli to już teraz, ale zapomniałam jak mam go dawkować, a nie mogę się rozczytac z kartki. Wiem napewno,że mam brać 2 tabletki dziennie i chyba jedną rano, a co z drugą? Please pomóżcie

reklama
Dziewczyny, mam mały problem, byłam u lekarza jakiś miesiąc temu i przepisał mi duphaston, który miałam brać od nowego cyklu od 16-25 dc czyli to już teraz, ale zapomniałam jak mam go dawkować, a nie mogę się rozczytac z kartki. Wiem napewno,że mam brać 2 tabletki dziennie i chyba jedną rano, a co z drugą? Please pomóżcie
ja tez bralam duphaston od 16 dc i tez 2 tabletki dziennie mi lekzrz zalecil jedna rano i jedna wieczorem
ja bralam co 12h czyli 7 rano i 19 wieczorem:tak:

Aga po przeczytaniu Twojego wpisu jestem pełna podziwu dla Ciebie oraz twojej determinacji i wiary. Trzymam kciuki mocno i mam nadzieje, że wkrótce zostaniesz mamą. Życzę Ci tego z całego serca.
To niewiarygodne jak my kobiety potrafimy być silne. Nie jeden facet pewnie by tego nie zniósł. Wiem, że oni tez tego pragną ... widzę to po moim M ale ten rozdzierający ból jaki czasami mam w sobie ... Trzymajmy się kobitki bo jak to się mówi w kupie siła ;-)
Kochany motylku dzięki za wsparcie. Zgadzam sie z tobą że potrafimy być bardzo silne i wiem dokładnie co masz na myśli pisząc o rozdzierającym bólu też mam go czasem w sobie:-( Wiem że nasi mężusiowie też tego pragną też im jest ciężko to widać , myślę że nam jest też o tyle trudniej że każdy że tak powiem sygnał naszego ciała czy to jakieś plamienie, czy zaboli brzuch ...itd powoduje u nas mnóstwo często niepotzrebnych i żle nastrajających myśli , a im jest to oszczędzone ale to napewno dlatego że psychicznie jesteśmy dużo silniejsze.
Pozdrawiam kochaniutkie buziaki

Nanusia zgadzam sie z dziewczynami ja też biorę dwie dziennie jedną rano jedną wieczorem , nie są to może dokładnie te same godziny codziennie co mam nadzieje nie przeszkadza niczemu.Wiec myślę że i tobie lekarz przepisał tak samo.Pozdrawiam;-)

Ja również biorę 2x dziennie jedna rano i jedna wieczorem.od 16dc przez 10 dni.

Kochany motylku dzięki za wsparcie. Zgadzam sie z tobą że potrafimy być bardzo silne i wiem dokładnie co masz na myśli pisząc o rozdzierającym bólu też mam go czasem w sobie:-( Wiem że nasi mężusiowie też tego pragną też im jest ciężko to widać , myślę że nam jest też o tyle trudniej że każdy że tak powiem sygnał naszego ciała czy to jakieś plamienie, czy zaboli brzuch ...itd powoduje u nas mnóstwo często niepotzrebnych i żle nastrajających myśli , a im jest to oszczędzone ale to napewno dlatego że psychicznie jesteśmy dużo silniejsze.
Pozdrawiam kochaniutkie buziaki

Tak szczególnie te sygnały ... bóle, plamienia ... jak w ostatnim cyklu powiedziałam mojemu M, o plamieniach to widziałam jak się zmartwił ... postanowiłam, że już nie będę mu mówić że a to mnie boli brzuch, że plamienia, ze chyba będzie @ lepiej żeby chociaż jedna osoba była "nieświadoma" i po co robić drugiej mętlik w głowie ... wym bardziej że dopóki nie przyjdzie @ nigdy pewności nie można mieć

Hejka Asieńko ;-) kochana a czemu mielibyście nie trafić w dni płodne?masz aż tak bardzo rozlegulowane cykle?Jeśli tak to wykorzystujcie ten czas na maxa , może warto by zrobic inseminację. Jej koszt w zależności od miejsca to od 400 do 600zł, ale czytałam na jakimś forum że 3 inseminacje można zrobić na NFZ, ale to tylko na początku roku kalendarzowego bo kasa na to szybko się rozchodzi niestety.A jeśli chodzi o in-vitro to koszt 4500tyś plus leki u nas to wyszło ok2600 ,ale jeśli chodzi o leki to zależy od tego jak organizm reaguje. Ja reagowałam dobrze a nawet bardzo dobrze wiec gonalu to nam jeszcze trochę zostało.
Więc trzymam kciuki za wasze staranka:tak:buziaki

Hej Aga:)
Już teraz nie mam rozlegulowanych okresów ale człowiek myśli dlaczego tak długo już to wszystko trwa:-(Dlatego mysle o inseminacji. W środe ide do lekarza to się popytam co o tym myśli?
A Ty jak tam kochana??? kiedy tescik??? trzymam za Ciebie bardzo mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
hej dziewczyny robilam bete odebralam wynik wyszlo mi 111,40 za bardzo sie nie orientuje co do rozpoznania ktory to by mogl byc tydzien, napewno poczotek ciazy z tego co wiem kiedy mialam dni plodne ale zeby okreslic tydzien to nie wiem, pomóżcie?

Do góry