reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja dzisiaj dostałam kolejną pakę z Allegro i chyba jesteśmy zaopatrzone z małą w te najdrobniejsze rzeczy do szpitala.(Mamy: Linomag do pupki, oliwkę ,chusteczki i mydełko Nivea, pieluszki flanelowe, tetrowe i pampersiaki, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe i chyba tyle :)
Poczytałam wasze posty i od razu poleciałam sprawdzić czy nasze Pampersy mają te wycięcia czy nie:-D. Mam rozm. 1 newborn (2-5kg) no i okazuje się że mają. Uff. Do szpitala starczy mi ta jedna paka, a do domku kupię już gdzieś w hipermarkecie jakąś mega.

No, a te grubsze zakupy (wózek, wanienka, fotelik, łóżeczko) zostawiam na czerwiec.

reklama
widzę,że u Was zakupy idą pełną parą:tak: u mnie na razie cieniutko w tych sprawach, ale czytam Wasze posty i chociaż mogę sobie zaplanować co kupić i tak,żeby było przydatne:-) nie sądziłam, że sprawa pampersów jest aż tak ważna, ale chyba też zdecyduję się na te z otworkami, żebym później Dzidzi niepotrzebnej krzywdy nie narobiła;-) lepiej chuchać na zimne:-p

Nie wiem od czego zależy to czy są otwory czy nie w tych pampersach,weszłam na stronę www.pampres.pl na produktach sprawdziłam i mam te najmniejsze,otworzyłam opakowanie i w tych pieluszkach co ja mam nie ma tych otworków

wiecie co do wycięc w pieluszkach to napewno fajna sprawa. Ja z matim poprostu wywijałam je troszke i to wystaczało. Po 4 dniach pępowina mu odpadła i nie było już problemu.

Co do pieluszek i wydawania pieniążków na pampersy bądż inne tańsze to wszystko zależy od maluszka. Ja z Olką stosowałam różne pieluszki, ale z każdymi pampersy wygrywały, bo po innych moja Olka miała uczulenie, i co z tego że kupiłam taniej pieluszki jak wydałam więcej na maści przeciw odparzeniom.

Ja na razie mam wybrany wózek, pewnie z początkiem czerwca zakupię,oglądałam w sklepie i jest jak dla mnie bardzo ok, za niewielką cenę.
HEBART - wózki dziecięce
to link do wózka, a cena z fotelikiem to 916zł.

Kamu, nie ma w nich otworków :) tylko przód pieluszki jest jakby niżej wycięty niż w zwykłych pampersikach. Ja kupiłam takich tylko 1 paczkę, bo u Bartusia kikut też odpadł w 4-tej dobie i nie było potrzeby wywijać pieluszek (wtedy jeszcze nie wiedziałam że są z wycięciami :happy:).

Sylcia, fajnie wygląda ten wózeczek i kolorki też ciekawe. Na jaki kolor się zdecydowałaś?
My wybieraliśmy między Jedo Fyn 3 DS a X-landerem XA , no i po dokładnym "obmacaniu" obu w sklepie i jeździe próbnej wygrał x-lander (niebieski :)
Fotelika do kompletu nie będziemy kupować, bo nie zależy mi na montowaniu go na stelażu wózka.
Wybrałam Baby Design Dumbo (szaro-rózowy) ze względu na przemiły materiałek wyściełający cały fotelik i generalnie podoba mi się wizualnie, ma dużą budkę przeciwsłoneczną etc.. Cenowo też (165 zł z okryciem na nóżki).
No, także decyzje podjęte a zakupy w czerwcu :-). Już chciałabym to mieć w domu. Nie mogę się doczekać.

Aaa, no i łóżeczko. Zdecydowaliśmy, że kupimy turystyczne + zwykły materacyk do środka. Nie mogę się oprzeć tym kolorkom :-)
ŁÓŻECZKA / KOJCE GUCIO PINK -CENA HURTOWA !!!!! (365980472) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
kurcze ja juz nie wiem jak to jest z tymi pieluchami:sorry2: ja mam ta mala paczke newborn i zanego wyciecia nie maja - wsensie dziury a czy sa nizej wyciete- moze rzeczywiscie ale nie znam sie na tym:sorry2:

Kamu ale ty kupujesz coneco toledo czy jaki?ja sie zdecydowałam na x landera xa z fotelikiem maxi cosi citi

Do góry