reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja mam taki twardszy materacyk.właśnie sie zastanawiam czy mu pranie nie zaszkodzi? A do tego gondolkę, na moje oko dość lekką, jak do tego się dołoży kocyk to na lato myślę, że starczy, a jak przyjdzie niespodziewana fala mrozów, to jest jeszcze rożek:)

reklama
Survivor, dzięki za listę. Dzięki temu uświadomiłam sobie, ze jeszcze sporo zakupów przede mną, a myślałam, że juz wszystko mam:-):-D Idę teraz na spacerek na pocztę, chyba majtki poporodowe w końcu dotarły...a po tem siadam do kompa i robię dalsze zakupy...

zazdroszczę Wam tych zakupów:-) mnie allegro olało totalnie:crazy: listu nadal nie ma, ale zgłosiłam to drugi raz, więc muszę czekać:sorry2: a na większe zakupy to muszę wyruszać w towarzystwie, a nie bardzo mam z kim bo Mąż pracuje w delegacji, a nawet jak wraca to ciągle coś dłubie w domu:blink: jutro jak pojadę na usg z Mamą to może sobie zaszaleje - w końcu:-D

No, i zakupiłam kolejne rzeczy: ceratki, myjkę do mycia, podkłady poporodowe, podkład do przewijania, komplet do paznokci, buteleczkę TT 150 ml, śliniaczki.:-)
Konsultowałam zakup wacików i patyczków z siostrą i ona mi powiedziała, że używała normalnych, takich dla dorosłych, co Wy o tym myślicie? Chyba nie ma różnicy między tymi dziecinnymi a naszymi??? sama nie wiem...
Survivor - a smoczek uspokajacz to masz na myśli taki smoczek do butelki, czy taki normalny, zwykły smok??? Wariuję już z tymi zakupami, ale jestem taka, ze muszę mieć wszystko wczesniej:crazy::crazy:

ja tez kupilam dzisiaj kilka rzeczy tzn. materacyk do łóżeczka, 3 przescieradła , podkładki do łóżeczka (pani w skelpie powiedziala ze sie przydadza zeby malu8ch nie posikal materacyka:sorry2:) wanienke ze stelarzem i przewijak. oczywiscie przy kasie doznałam szoku no ale maz stwierdził ze teraz pracuje na dzidzie czylio worek bez dna:sorry2:

dziewczyny co macie na mysli mowiac materacyk do wozka bo nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje myslalam ze wklada sie pieluche flanelowa i tyle:sorry2::baffled:

kurcze wydaje mi sie ze juz tyle rzeczy kupilam a tu wciaz cos nowego trzeba kupic:sorry2:

Mój wozek ma taką wkładkę do gondoli i poprzednia włascicelka nic wiecej nie uzywała. do tego płasciutka poduszeczke i pieluche tetrowa do przykrycia jak było gorąco albo kocyk do przykrycia.

no ja wózka jeszcze nie kupiłam ale jutro ide dokłanie pooglądać to zobacze jak to wygląda w x landerze:tak:

zamowiłam kolejna paczke na allegro (wkładki, butelki, okrycie kapielowe, pieluchy flanelowe i podkłady popordowe) mąż chyba zamknie mi dostep do konta he he:-D a wy cały czas cos mi podpowiadacie takze nie jedna przesyłka jeszcze do mnie dotrze:tak::-D ale juz wiecej mam niz mi brakuje - tak mi sie przynajmniej wydaje:-D

KATE co do listu z allegro to ja tak samo wysłałam prośbe nic nie przychodziło wkońcu zamowilam cos na innej aukcji i znowu zaznaczyłam ze chce ten list no i za tym drugim razem przyszedł i teraz moge na wszystkich aukcjach kupowac:tak:

Hej lipcoweczki!

Dzieki za liste, ktora jest bardzo pomocna, przynajmniej moge sobie sprawdzic co mi jeszcze brakuje.

Mam pytanie do tych, ktore beda mamusiami nie po raz pierwszy- otoz czy przewijak jest niezbedny? Czytalam na innych forach, ze dla niektorych nie jest on konieczny. Co o tym sadzicie???

ten mój materacyk to właśnie taka wkładka do wózka jest, z jakimś twardszym wypełnieniem;
smoczki mam uspokajacze TT a do tego buteleczki 150 ml od razu ze smokami

generalnie lista nie jest moja, tylko skopiowana z jakiegoś forum: ja z niej odrzuciłam m.in. gaziki leko, bo nam też położna mówiła, że lepsze normalne plus ćwiartka spirytu 96% z monopolowego:)

Przewijak mam, bo dostałam bonusowo do łóżeczka i wydaje mi się, że się sprawdzi, ale ocenię w trakcie używania. Patyczki kupiłam jedne dziecięce ale poza tym będę używać chyba swoich, bo te dziecięce to tylko na początek podobno + do pępka

reklama
A kupujecie pościel dla maleństwa czy na początek zamiast kołderki lepszy rożek??
Bo właśnie z koleżanką się zgadałam i ona mowi że na pierwsze miesiące nawet dla bezpieczeństwa lepiej nie zakrywać malucha kołderką coby nie naciągnął na siebie tylko owinąc w rożek
Ale jak czytam te wasze poczynania zakupowe to aż mnie nosi.
Za tydzień już przeprowadzka:baffled: i właśnie zapowiedziałam mężulkowi, że jak tylko osiądę i rozpakuję nasze graty to musimy nadrobić zaległości bo dziewczyny na forum ju z niemal gotowe i spakowane;-)

Do góry