reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

HGB to hemoglobina, ma prawo wyjść poniżej normy, bo dziecko z Ciebie żelazo wyjada; MCH i MCHC to masa i stężenie hemoglobiny w krwinkach, wiec jak HGB za niska to i te dwa proporcjonalnie też. HTC to hematokryt - tak samo, jak hemoglobina spada w ciaży i przy anemii: reasumując krew masz ok, tyle, że anemia i niedobór żelaza, niemal norma w ciaży:baffled: Więc, oprócz moczu, który wskazuje na te problemy które już miałaś i które pewnie da się opanować tak jak poprzednim razem, nie jest aż tak fatalnie moim zdaniem - uszy do góry!:tak:

reklama
Co do pampersów moje wycięcia nie mają, ale to jest rozmiar 2, wiec i tak już dla dziecka z zaleczonym pępkiem raczej; jutro pójdę obadać co mają w Rossmanie i sprawdzę jak jest z numerem nizej, aczkolwiek może być i tak, że te co ma Heksa są inne niż polskie, podobnie jak z proszkami, kawami i innymi produktami, ktore u nas choć sprzedawane pod tą samą nazwą co zagranicą, jakość mają zdecydowanie słabszą:/

survivor26 dziek za informacje choc tyle ale ja cały czas biore asargin(tj, zelazo z magnezem) i az dzwne ze go mam za mało?? No nic mam nadzieje ze moja ginka bedze dzis w tak optymistycznym nastroju jak wy tu i tez powie wszystko co dobre.......

będzie dobrze:-) moje ostatnie wyniki też tak samo, wszystko poniżej normy, ale nie jest tak tragicznie, w ciąży tak przeważnie:-) też się wylękłam , ale żyć będę, więc u ciebie też bedzie dobrze

no ja tez zyc chce.... i bede ale chciała bym w domku z rodzinka a nie w szitalu..............
nie no trzymam sie tego co piszecie......:-D

Hej dziewczyny.
Pampersy maja napewno wyciecia na pepek sama kupilam tekie. Te z wycieciami widzialam narazie male paczki. A te drugie bez wyciec sa duze paczki.
Co do kosmetykow to do kapania Oliatum, na odparzenia sudokrem, krwm z filtrem i chyba na razie wszystko. Pozniej zobacze jak mala bedzie reagowac na te kosmetyki i zobaczymy co jeszcze wprowadzic.

Faktycznie z tymi pampersami róznie jest bo j mam te dla noworodków od 2 do 5 kg chyba i sprawdzałam przed momentem że nie ma tam otworków.poszukam tych małych paczek,a tam na opakowaniu jest jakoś to zaznaczone?
Nam w sumie położne mówiły żeby nic nie kombinować z tymi pieluszkami,tylko aż ta mocno ich nie zaciskać.
Co do bella to słyszałam że nie są to pieluszki dobrej jakości od kilku osób,ale nie wiem czy to prawda,pampersy i hugges najbardziej mi polecno.
A teraz do dziewczyn które były zainteresowane x-landerem xa.Bałam dziś w coneco i tamte wyglądają praktycznie tak samo,tylko u nas w sklepie firmowym kosztuje 750 a x-lander ok 1500,zmienili w coneco materiały,chociaż na necie jakoś te kolory inaczej wyglądają,na żywo bez porównania lepiej.Ja już zdecydowałam i się cieszę bo jednak szkoda było mi wydawać tyle kasy na tego x-landera.Polecam to sprawdzić.Fjnie bo w x-landerze chciałam morski i ten kolor w coceco wygląda tak samo.
Fotelik też bardzo fajny nowe modele i cena chyba 150 zł,jedyna wada że nie mozna go wpiąć do wózka,ale stwierdziliśmy że aż tak bardzo na na tym nie zależy

Faktycznie z tymi pampersami róznie jest bo j mam te dla noworodków od 2 do 5 kg chyba i sprawdzałam przed momentem że nie ma tam otworków.poszukam tych małych paczek,a tam na opakowaniu jest jakoś to zaznaczone?
Nam w sumie położne mówiły żeby nic nie kombinować z tymi pieluszkami,tylko aż ta mocno ich nie zaciskać.
Co do bella to słyszałam że nie są to pieluszki dobrej jakości od kilku osób,ale nie wiem czy to prawda,pampersy i hugges najbardziej mi polecno.
A teraz do dziewczyn które były zainteresowane x-landerem xa.Bałam dziś w coneco i tamte wyglądają praktycznie tak samo,tylko u nas w sklepie firmowym kosztuje 750 a x-lander ok 1500,zmienili w coneco materiały,chociaż na necie jakoś te kolory inaczej wyglądają,na żywo bez porównania lepiej.Ja już zdecydowałam i się cieszę bo jednak szkoda było mi wydawać tyle kasy na tego x-landera.Polecam to sprawdzić.Fjnie bo w x-landerze chciałam morski i ten kolor w coceco wygląda tak samo.
Fotelik też bardzo fajny nowe modele i cena chyba 150 zł,jedyna wada że nie mozna go wpiąć do wózka,ale stwierdziliśmy że aż tak bardzo na na tym nie zależy
Kamu czyli kupujesz coneco? i coneco kosztuje 750 zl? :szok:

Kamu to sa pampersy Newborn roznia sie tylko obrazkami. Na tych z wycieciami jest zdjecie z noworodkiem i widac ze jest to wyciecie

reklama
Ja mam te newborn,ale bez otworków,muszę poszukać po sklepach z otworkami.
Co do wózka to zdecydowałam się na ten coneco.Fotelik również bo cena 150 zł.
Teraz szukam łóżeczka turystycznego

Do góry