reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Pewnie jak masz zle doswiadczenie z podwijaniem to lepiej dla wlasnego spokoju kup z wycieciem :-) tym bardziej ze juz psychicznie bedziesz nastawiona ze cos moze sie dziac i gdybys podwijala, pewnie co chwila latalabys spr czy rzeczywiscie wszystko jest na swoim miejscu...

KATE23, dokładnie to Bepanthen maść i jest świetna - ja stosowałam na masakrycznie bolące i popękane sutki:sorry2:

Ja to samo mam :) czyli w ramach obróbek będę robić wycięcia w Pampersach , natomiast mam także pieluchy Happy Belli i te zabieram do szpitala żeby się tam nie bawić w wycinanie :-)

pampersy newborn 1 maja wyciecia mam 2 paczki juz w domku
ja do kompieli dla maluszka oilatum lub balneum(ma w sobie natłuszczenie i nawilzenie wiec nic poza tym)
do pupy puder alantan
na odparzenia doraznie sudokrem
na krostki i ostre stany masc tormrntiol
masc na początek na buzie chyba bambino
do wycierania pupy chusteczki pampersa ale zwykłe zielone(zadnych lawendowych, rumiankowych czy hydro..)

powaznie maja pampersy "1" maja wyciecia ? ale jestem zaskoczona...
przepraszam w takim razie za wprowadzenie w blad...

KasiaDe dzięki za radę, już teraz to na bank kupię tę maść:-) z tymi otworami w pieluchach to niezła zadyma;-) dobrze, że ja jeszcze nic nie kupiłam:-p

reklama
podobno sa 2 rodzaje tych pampersów newbayby i one nie maja a te newborn maja, ja szczeze mówiąc mam z wiednia przywiezione bo tam lepsze gatunkowo od naszych i mają wyciecie.... a u nas nie patrzyłam, ale da Natlki kupowalam w kraju i z wycięciem.....ale to 2 lata temu.

Dziek dziewczyny trzymam sie jakos o 15 ide.....
hbs wyszło ujemne
przeciwciała ujemne
w moczu full białka i leukocytów
a morfologia nie wiem
HGB ponizej normy(nie wiem c to)
MCH ponizej(tez nie wiem)
MCHC tez ponizej
Hct na granicy
ale nie mam poj co te skróty znacza...

Do góry