reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja na początku, kąpałam Olkę w małej wanience dla dzieci, ale kup większą, to wystarczy do jakiegoś 10 miesiąca nawet, a potem przeniosłyśmy się do dużej wanny.Myślę że na początek w wielkiej wannie było by ciężko, no i do małej nie potrzeba grzać tyle wody :tak:

reklama
ta kolyska w dodatku dosc plytka jest...

ja w ogole jstem przeciwna niepraktycznym sprzetom - i sama sie skusilam na kolyske :-D dobre, nie?
bede miala taka KOŁYSKA KOLCRAFT * MELODIE * WIBRACJE * OD SS (295183521) - Aukcje internetowe Allegro
tylko ze tansza

ale moja srednia coreczka bedzie jeszcze spala w lozeczku szczebelkowym przez kilka mies - moze 2-3 po narodzinach Olgi wiec mi takie cos na krptki czas jest potrzebne - i dlatego sie skusilam

ogolnie szczebelkowe lozeczko powinno miec: 3 stopniowa regulacje materacyka, przydatna jest szuflada i jakis atest. To wszystko- jak dla mnie
Materacyk - gryczano -kokosowy..porzadny
i na 2-3 latka spokoj:tak:
Ale sliczna ta kołyska, słodziutka.
Materacyk kokosowy podobno jest dobry i ja taki kupiłam przy małym, aczkolwiek po miesiącu go wywaliłam i zamieniłam na gąbkowy, bo okazało się, że maly miał uczulenie na kokos (kaszlał od niego). Może to i inna była przyczyna, ale prawie zaraz po zmianie materacyka mu przeszło. Połozna mi tak doradziła, bo mówiła, że tak czasem sie zdarza, że dzieci są uczulone na kokosowy materacyk, ale z góry mówiła, że dobre są.

Ja łóżeczko mam po mojej Olce, szczebelkowe, z 3 stopniową regulacją wysokości i ma 2 wyjmowane szczebelki, przydaje się ja dziecko ma już 1,5 roku, samo chodzi, to może wejść i wyjść samo z łóżeczka kiedy potrzebuje. Ja natomiast szukam łóżeczka dla Oli, myśle nad zakupem łóżka piętrowego, to maluchom wystarczy na dłużej.
Sylciu moja koleżanka kupiła super piętrowe łózko, takie nastawiane jedno na drugie - czyli narazie możesz skręcic jedną część, a jak drugie dziecko podrośnie to dodajesz drugie.

Przwijak ja miałam nakładany na łóżeczko, a potem po przewinięcu dziecka zdjemowałam je, to było dobre rozwiązanie - zwłaszcza dlatego, że jak mały się urodził to mielśmy mało miejca, a to bardzo ułatwiało sprawe.

milkaaa , ta kołyska super sprawa .. ale chyba też mało praktyczna bo też wystarczy na parę miesięcy i z głowy.

tez tez - bardzo malo praktyczna - jak kazda kolyska - i jak pisalam - sama sie dziwie sobie
ale
mam nietypowa sytuacje
potrzebuje czegos na "chwile".Po przeprowadzce na wiekszy metraz rozdzielam starsze dziewczynki, Jagodka dostaje duze lozko a szczebelkowe dla dzidzi. Narodziny i pierwsze 3 miesiace jeszcze bedziemy w "starym" mieszkaniu - 2 pokoje - miejsca na duze lozko dla 2,5 latki po prostu brak;-)

no to wiem już prawie wszystko :-) waham się tylko odnośnie wózka ale to poważniejsza sprawa bo nie wiem czy skusić się na wielofunkcyjny czy nie , no ale z biegiem miesięcy coś wymyślę:-)

Jeszcze mam takie pytanko może byśmy zrobiły wspólnymi siłami listę wyprawkową dla malucha poczynając od szpitala kończąc na rzeczach w domu- co Wy na to??

ja mialam kolyske, ale mielismy piece kaflowe i malemu bylo za zimno--za nisko bylo i normalne lozeczko skombinowalismy
one sa urocze,ale na krotki okres

Witam wszystkich. Rozpoczęliśmy poszukiwania wózka i potrzebujemy rady. Mieszkamy na 5
pietrze bez windy, wiec wózek musi być jak najlzejszy. Poza tym
chcemy wózek jak największy.Ktoś mi poradził, żeby nie brać wózka
wielofunkcyjnego, bo są cięższe? Czy to prawda?? Tak sobie myślę, że
dobra strategia to może kupić jakas niedrogą gondolę i potem
zainwestować w spacerówkę (słyszałam że jest duża ważniejsza, a
gondola i tak na krótko starcza).Jeśli chodzi o spacerówkę to dobre
opinie miała Jane Nomad. Co o niej myślicie?? A nie lepiej kupić
parasolkę? Ponoć są najlżejsze.I jeszcze jedno -dziecko urodzi się
latem. To chyba też ma znaczenie??

nie radzę wielofunkcyjnych, jak coś jest do wszystkiego to do niczego, strasznie to ciężkie! parasolka na nasze drogi z małymi kółeczkami-tragedia!
kupiłabym gondolę a potem dobrą spacerówkę, mój w gondoli już po 6 miesiącach wypadał, czyli na pół roku nie masz chyba co inwestować dużych pieniędzy.

reklama
Dzieki za odpoweidz. Ale co do parasolek to ponoć sa lżejsze i bardziej poreczne, co przy znoszeniu z tylu pieter ma duże znaczenie. Nie widziałam jeszcze parasolki firmy Jane, ale czytałam dobre opinie a poza tym sądząc po cenie musi jednak być porządna i zdawać egzamin.....tak sobie myślę....

Do góry