reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
co do wikliny to pamiętaj o tych szparkach, w które zachodzi brud i kurz, ale może sa jakieś metody czyszczenia tego, nie wiem, ja takiego nie brałam pod uwagę. Jak dla mnie to drugie bardzo praktyczne i ładne.

Liwus- wiklinowe starczy ci na ok 3-4 miesiace lub az maluch sam sie bedzie potrafil przekrecac i podnosic w zaleznosci co nastapi pierwsze no i pozniej bedziesz musiala kupic to drugie lozeczko,ktore powinno wystarczyc do konca okresu lozeczkowego czyli ok drugich urodzin malucha... jesli chodzi o czyszczenie wiklinowego to nie bedzie problemu,bo wszystkie te materialy sie sciaga do prania,a wiklinowa czesc mozna przetrzec wilgotna szmatka.... mnie osobiscie sie bardzo podobaja takie lozeczka i bym je sobie ( nie dziecku,bo jemu i tak wszystko jedno w czym i jak lezy) sprawila... na razie mam cos podobnego,co sie nazywa Moses basket - podobne do naszych polskich koszy wiklinowych,tylko z miekkszego materialu,biala czesc materialowa sama uszylam... a "choruje" na inne lozeczko / kolyske i pewnie jakos ja skombinuje ;-):-D,bo nie kupie ze wzgledu na cene... zalaczam zdjecia:
to posiadam:

a na ta "choruje":

moj mial na stracie 4520/59
jak mial 3,5 miesiaca wazyl 7200, a dupka tez wpadala chociaz mialam easyboba
To widze, że to wpadnie pupy to norma.

Liwus, wiklinowe moim zdaniem jest nepraktyczne, bo starczy ci na bardzo krótko, ale przyznam, że sliczne jest.
To drugie jest fajne i szuflada to jest super rozwiązanie. Miałam u małego takie z szufladą i bardzo byłam z tego zadowolona, teraz tez takie kupie, ale chodzi mi po głowie takie z funkcją kołysania.

ta kolyska w dodatku dosc plytka jest...

ja w ogole jstem przeciwna niepraktycznym sprzetom - i sama sie skusilam na kolyske :-D dobre, nie?
bede miala taka KOŁYSKA KOLCRAFT * MELODIE * WIBRACJE * OD SS (295183521) - Aukcje internetowe Allegro
tylko ze tansza

ale moja srednia coreczka bedzie jeszcze spala w lozeczku szczebelkowym przez kilka mies - moze 2-3 po narodzinach Olgi wiec mi takie cos na krptki czas jest potrzebne - i dlatego sie skusilam

ogolnie szczebelkowe lozeczko powinno miec: 3 stopniowa regulacje materacyka, przydatna jest szuflada i jakis atest. To wszystko- jak dla mnie
Materacyk - gryczano -kokosowy..porzadny
i na 2-3 latka spokoj:tak:

Milkaaa-moja przyjaciolka miala tego typu kolyske dla drugiegodziecka ( pierwsze jeszcze potrzebowalo na chwile lozeczka,a nie chciala kupowac drugiego),kupila uzywana i pisala mi,ze byl to strzal w 10.... bardzo sobie chwali... musze jej tylko zapytac jak dlugo maly w tym spal...

Ja łóżeczko mam po mojej Olce, szczebelkowe, z 3 stopniową regulacją wysokości i ma 2 wyjmowane szczebelki, przydaje się ja dziecko ma już 1,5 roku, samo chodzi, to może wejść i wyjść samo z łóżeczka kiedy potrzebuje. Ja natomiast szukam łóżeczka dla Oli, myśle nad zakupem łóżka piętrowego, to maluchom wystarczy na dłużej.

Ewa-Krystyna - to super - mam nadzieje ze u mnie tez bedzie strzal w 10.

Sylcia - ja robilam pietrowke na zamowienie. Wszystkie te dostepne byly jakies takie niskie...a myslalam o wlozeniu drugiego lozka pozniej pod nie - a narazie mialo tam stanac biureczko i zabawki. Nasze jest dosc wysokie - ma 175 cm - ale Agatka swobodnie podchodzi do biurka pod nim. A i kiedys jak wstawie pod nie drugie lozko bedzie wygodniej na nim usiasc bez garbienia sie

a wyjmmowane szczeble uwazam akurat za minus - ale nie kazdy ma takiego urwisa jak ja ;-)

nasze lozko jest takie:

reklama
milkaaa , ta kołyska super sprawa .. ale chyba też mało praktyczna bo też wystarczy na parę miesięcy i z głowy.
Ale też będę mieć ją na uwadze . Jest cudna :-)
Ponadto chyba zdecyduje się na to łóżeczko z szufladą. Teraz pozostaje mi kwestia przewijaka czy zakupić go samego czy z całą komodą?? I takie mam pytanko do Mam czy przy małym dziecko korzystałyście z małej wanienki dziecięcej czy kąpałyście dzieciątko może w zwykłej wannie ??

Do góry