reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

e4236fe06057618c3e51a9fa983265f8.image.250x300.jpg

taki fotelik pasuje do jane
tj rebel pro kosztuje ok 500 zl

reklama
:) dzieki za info. Ja bym chyba poszła w fotelik maxi cosi, podobno sa najlepsze. Ale to tyle czasu jeszcze więc może jeszcze zmienię kilka razy zdanie.:-)

maxi cosi jest niby najlepszy w atestach (czytaj najlepiej wypromowany), ale sa tez foteliki na rowym poziomie np easybob maxi
tylko jak chcesz jakis wozek quinny to maxi cosi wepniesz, easyboba nie...

Ja miałam maxi cosi i wydawał mi się jakiś taki głęboki i dziecko wręcz w niego wpadało, ale może tak miało być, bo nie miałam innego dla porównania.Genelanie byłam z niego zadowolona.

maxi cosi w crash testach wypada chyba najlepiej
mamasynusia - a nie mialas wkladki dla noworodka?? Wtedy nie jest taki gleboki

ja moge wpiac na stelaz wlasnie maxi cosi - ale tak naprawde z fotellika samochodowego nei powinno sie zbyt dlugo korzystac - jest to niezdrowe dla kregoslupa zwlaszcza noworodka - i moze przez caly okres uzytkowania tego pierwszego fotelika wpielam go na stelaz z 10 razy...na spacerek juz takim sprzetem sie jechac nie powinno - zostaja markety i jakies ew momenty gdy przepakowauje sie dziecko z samochodu do wozka...
wiec sama sie zastanawiam czy tym razem kupie maxi cosi - bo juz zdazylam swoj sprzedac - i czy bede te funkcje wykorzystywala - czy nie lepiej kupic fotelik z baza ktora jest na stale w samochodzie i wpina sie sam fotelik do bazy jednym kliknieciem - bo musze przyznac ze zapinanie pasami fotelika to koszmar - zwlaszcza jak robi sie to kilka razy dziennie - wyprobujcie to sobie koniecznie przed zakupem - z maxi cosi latwo nie jest - trzeba pasami zahaczyc 3 miejsca
Niestety fotelik z baza - np chicco juz mi na stelaz wozka nie pasuje:no:
Moge dokupic baze do maxi cosi - ale jest drozsza niz sam fotelik - takze lacznie maxi cosi z baza to wydatek tysiac zl - takze odpada. Na te 4-5 miesiecy:baffled: Bo potem Jagoda przesiadla sie do starszego fotelika

Milka miałam wkładke, ale wydawało mi sie, że to pupa mu tak głęboko wpadała. Tylko zastrzegam, ze to moje odczucie, a może tak miało być.

:cool: - nie mam pojecia - ale moze mojej pupa nie wpadala bo na starcie miala 4 kg:szok: i przybierala 1200 g miesiecznie:-D

Milka mój taką kruszynka wcale nie był, bo na starcie miał 4220/63 cm i napewno do drobnych nie należał. Zresztą teraz tez nie nalezy, bo ma ponad 5, 5 roku, a wazy 27 kg przy wzroście 122 cm.
Zastanawiam się czy może to nie była wina jego wzrostu - dość sporego jak na noworodka.
Może te foteliki mają takie być, bo ja innego nigdy nie ogladałam. Z ciekawości jak będe gdzies w sklepie to zajrze do kilku z nich.

reklama
Roni-rzeczywiście te foteliki rebel pasują do JANE, ale tak jak ktoś pisał, za długo maluszka nie możemy wozić w foteliku samochodowym na stelażu wózka, najlepsza gondola.

Do góry