reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Jak mały miał się urodzić to kupe czyłam o butelkach i kupiłam Aventu, tylko, że maly kompletnie nie chciał z nich pić i ciągle powietrze się dostawało i miał kolki. Kupiłam potem Canpolu i było super, smoczek odrazu mu podpasował. Długo go karmiłam piersią, a picie dostawał z butelki i na szczęście nie miałam problemu, że odstawił pierś. Napewno kazde dziecko tez ma swoje "upodobania" i wyberze mu to co będze mu odpowiadało. Potem miałam kubek-niekapek Aventu i ten to był naprawde super, smoczki od niego pasują do zwykłych butelek tej firmy.

reklama
Roni- ja mam Peg Perego -u nas jest bardzo maly wybor wozkow,ktore mi sie podobaja,tzn.tradycyjnych z duza gondola i spacerowka... zawsze bardzo mi sie Inglesiny podobaly szczegolnie modele Classic i Sofia-ale musialabym sprowadzac z US albo Polski,a to ryzykowne w razie jakiejs awarii wozka no i dosc kosztowne... w sumie to mam dwa wozki jeden wielofunkcyjny i drugi,ktory nazywam do samochodu, lekki i maly -oba Pegi : starszy model Elegante ( ma inne zamocowania do stelaza ido niego nie da sie wpiac fotelika) oraz Pliko P3 (nowszy model,ze mozna wpiac fotelik)... a ostatnio "choruje" na Silver Cross'a ;-):-D... podobaja mi sie tez Emmaljungi,ale ich nigdy w zyciu na oczy nie widzialam no i sa potwornie drogie-zreszta ktore nie sa... ten model Pega,ktory mam, uzywalam w wersji spacerowej jak bylam niania i bardzo bylam z niego zadowolona,wiec mysle,ze sprawdzi mi sie rowniez dla mojej kruszyny :-) oto zdjecia :
Pliko P3- mam rowniez do niego normalna bude na zime i folie przeciwdeszczowa:

a to moj "duzy" wozek,tez Peg Perego ale starszy typ i w niego nie moge wpiac fotelika,ale ten mam zamiar uzywac glownie na spacery:biggrin2::

ja miałam wszystko z aventu i jestem bardzo zadowolona mała nie miała kolek jak piła nic sie nie rozlewało i nie działo.ja jestem zadowolona jedno co to laktator kupiłam z aventu reczny i niestety nie miałam pokarmu i on zbytnio mi sie nie sprawdził teraz jak cos to wolała bym kupic elektryczny,
nie kupowałam zadnego sterylizatora do butlek i tp bo uwazałam to za zbedne wiem ze wiele mnie wyklnie ale od poczatku myłam w goracej wodzie z kranu a wygotowywałam raz w tygodniu. Moja nie chorowała i niec złego jej sie nie działo.
Zastanawiałam sie nad podgrzewaczam ale czy jest sesns jak karmie piersia no to nie potrzeba a na sztucznym to zawsze miałam odlana zimna przegotowana wode i mieszałam z wrzatkiem trwalo to 5 min i bez studzenia sama nie wiem a jak u was??

ja nie napisalam,ze butelki Aventu niesprawdzaja sie u dzieci,tylko,ze one zawieraja skladnik ,ktory jst niewskazany w produktach zarowno dla dzieci jak i doroslych... jest to bisphenol A,a poczytac o tym mozecie w tym linku:
The healthy baby bottle - Green Living Online
przepraszam,ze po angielsku... u nas od jakiegos czasu zaczeto mowic o szkodliwosci tych produktow plastikowych i mysle,ze warto o tym wiedziec i nastepnie podjac decyzje...

Ja większośc butelek miałam z Canpolu i też byłam i jestem zadowolona, nie maiłam ani odciągacza do pokarmu ani sterylizatora, ani podgrzewacza, uważam to za zbędny wydatek.Pokarm odciągałam ręcznie sama i nawet nieźle wychodziło, podgrzewacz nie był potrzebny bo też używałam wrzątku i wody chłodnej zostawionej w drugim naczyniu, a butelki także myłam w ciepłej wodzie, i wyparzałam raz, dwa w tygodniu, i Olka też nigdy nie chorowała :tak:

Ja z podgrzewacza byłam bardzo zadowolona, ale w sumie zaczełam go uzywac w późniejszym okresie, bo malego długo karmiłam piersią. Przydawał sie bardzo w nocy,bo nie musialam po kuchni łazić. Świetny był tez do słoiczków, a na wyjazdach to był już niezastąpiony.

Ja narazie butelek nie kupuje - zamierzam karmic do 6 miesiecy - a potem bede myslec...zaczne od kubeczkow - tak jak wczesniej..butelki u nas sie nie przydawaly

co do sterylizatorow - nie uzywalam - bo 6-7 miesieczny bobas ktory zaczyna korzystac z naczyn (w przypadku karmienia piersia do ok pol roku) juz nie wymaga sterylizowania naczyn..zaczyna raczkowac i zlizuje wzystko z podlog - wiec sterylizacja na tym etapie wg mnie jest zbedna :-D

podgrzewalam w mikrofalowce - ale uwaga na poparzenia - albo w kapieli wodnej

Co do odciągacza to miałam ręczny Canpolu i bardzo mi się przydał, bo po porodzie dostałam zapalenie piersi i on mi zycie uratował. Ręcznie bym nie dała rady ociągnąć całego pokarmu, po piersze na niesamowity ból piersi i ich twardość.

rowniez zamierzam karmic piersia,ale chce rowniez odciagac pokarm i podawac raz -dwa razy dziennie z butelki przez tate malucha... ale co wyjdzie z moich planow,to sie dopiero okaze w lipcu :tak::-D

reklama
ja poniewaz mialam mga horrory z odstawianiem od piersi, a musiala wiec z drugim postanowilam karmic i priersia i mieszanka (flaszka na noc)
dla mnie karmienie piersia bylo strasznym koszmarem (przez moje problemy z piersiami, wiec sie nie bac ;-))
nie mialam sterilizatora, podgrzewacz sie nie przydal, laktator super sie przydal mialam elektryczny tufi chyba ;-)

Ewa jestem w soku! to sie nazywa przygotowana mama hehe :-D
a tak zapytam juz z ciekawosci ciuszki masz uniwersalne czy i takie i takie?
co do emaliung dla mnie to cudowne wozki, wytrzymala klasyka
sa drogie ale i jest za co zaplacic
moj maz bardzo chcial wozek "nowoczesny" (w sensie nie klasyczny z wygladu) i kupilismy bebecar vector (ten stukot kol sni mi sie ciagle w najgorszych koszmarach hehe) a teraz mam buzza (z reszta pisalam) i tez jestem bardzo zadowolona
tylko martwi mnie mala gondola (uzywalam tylko spacerowki) a ja jakies te dzieci wielgachne "robie"
dobra koncze ten esej bo mnie zabijecie zaraz

Do góry