reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Dzieki dziewczyny za odpowiedz na moje pytanie;-). Jeszcze jestem zielona w 'dzieciowych' sprawach wiec bede pytac- no ale dobrze, ze mamy babyboom,

reklama
beaa tu sporo nas "zielonych" ale myślę że wspólnymi siłami sobie poradzimy:-)
ja też już zdecydowałam że na początek kocyk tylko wystarczy, poduszka wcale nie potrzebna jest:-)

zaczeliśmy rozglądać sie za wózkami, myślę o roan maricie - ale trzeba czekać około 6 tygodni, więc już trzeba się sprężać!! widziałam je na żywo w sklepie i bardzo zgrabnie wyglądają, też podoba mi sie ten kolorek który andziaa zamówiła:-) jeszcze ewentualnie zastanawiam sie nad x landerem xa, ale marita ma lepsze funkcje, no zobacze:-)

co do butelek to kupię raczej dr brownsa, chyba tą mniejszą! myślę o karmieniu piersią, jak się uda to buteleczka będzie tylko do wody, herbatek, a ma chyba najlepszy system antykolkowy? sama nie wiem??

ahaa, tak z ciekawosci zapytam
co uwazasz za lepsza funkcje w maricie? ;-)

dr browns ma najlepszy system antykolkowy
ale jak sie uda ze bedziesz karmic piersia to dziecko kolki od herbatki raczej nie dostanie wiec mozna dac i bardzo zwykla butelka

ps. pisalalam do Ciebie na gg ale nie odpisalas (nt lekarza)
ale bede w kielcach w tym miesiacu wiec moze uda mi sie osobiscie przekaza?;-)

zliczylam dzisiaj ciuszki dla małej i wychodzi na to,ze nic nie musze juz kupowac :-)

Heksa super lozeczko i ciuszki :-)
Dziewczyny tak piszecie ze zamiast kolderki, kocyk na te cieple dni...w zasadzie to przychylam sie do tego zdania, ale mam problem z wyborem kocyka :baffled: wiem, ze na pewno chce kupic jeden cienki a jeden duzo grubszy, nie wiem tylko z jakich materialow najlepiej itp...poza tym dosc nietypowe pytanko-czy taki kocyk tez trzeba prac ?
AHaa ja juz zamowilam wozeczek:-) Pan w sklepie powiedzial ze z pewnoscia bedzie szybciej niz za 6 tyg:-) a te 6 tyg podaja tylko tak, by pozniej nie bylo reklamacji, w razie gdyby rzeczywiscie zamowinie realizowane bylo tak dlugo :-) Nam powiedzieli ze za 2-gora 3 tyg powinnismy juz miec pojazd dla Antosi :-)

trzeba prac
a co do materialu, ja nie lubie polaru
jest bardzo "potliwy", jak kladalam Jaska za malenkiego to dostawal potowek
jak dla mnie za bardzo sztuczne i nieprzepuszczajace powietrza...
a juz latem to w ogole masakra
jednak bylabym bardziej za pieluszka, a z grubszych rzeczy moze jakas mini cienka kolderke (bawelniana) ew kocyk akrylowy

Ja mam kocyk z mikrofazy.Szukalam w sklepie jak najmniej sztucznego,ale chyba mi nie wyszlo.I zgadzam sie z Roni,ze te polarowe to potliwe.Nawet w sklepie mi tak powiedzieli.Polar to najtanszy material do wszelkich produkcji,wiec i kocyki sa tanie ,ale za to nie najlepszej jakosci.Nie wiem jak z ta mikrofaza,ale wydaje mi sie byc lepsza gatunkowo i chyba bardziej przepuszcza powietrze.Moze moj Macius sie w tym nie zaparzy.:confused:
Mama mi dokupila jeszcze 2 czapeczki takie sliczne z uszkami:-D,w sumie mam ich 6.Moim zdaniem taki maluszeka nawet jak jest cieplo to musi miec czapeczke,taka cieniutka,bawelniana.A co Wy o tym sadzicie?

musze zobaczyc jak wygladaja te kocyki z mikrofazy :tak:
co do czapeczek trudno odpowiedziec
z jednej strony duzo racji
co prawda maluch przez pierwsze trzy miesiace nie powinien zachorowac na jakies zapalenia ucha (nawet przy kapieli uszy mozna moczyc) ale jak zwykle lipiec... slonce dogrzewa, udary i inne dziury ozonowe
kazdy tak na dobra sprawe powinien miec czapuche, nie koniecznie taki malec
ale...
czapki z zakrytymi uszami bym nie zakladala

Dziekuje Laski za rady :-) a co myslicie o kocyku z jednej strony bawelna z drugiej polar ?? Tez sa "potliwe" ?
Mam tez klopot z grubym kocem-na pewno chce akrylowy, z tym ze nie wiem czy teraz juz kupowac gruby koc, skoro i tak bede miala dodatkowo kolderke z rozka czy pozniej? doradzcie :-)

reklama
ja juz sama nie wiem co kupic:baffled: kupilam taki cieniutki kocyk z polaru ale z przeznaczeniem do wózka. Myslalam ze do lozeczka musi byc kolderka ale jak piszecie ze moze byc kocyk to moze kocyk kupie bo kolderki sa pakowane razem z poduszka a przeciez poduszka jest niepotrzebna:baffled: sama nie wiem bo rozek tez kupie a to tez moze byc potem jako kolderka.
wiec tez poczekam na dobre rady doswiadczonych (i nie tylko ) mam:tak:

Do góry