reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ja mam Lakta RS1 róznia sie tym ze muj ma mała szklana fiolke na pokarm a survivor26 bedzie miała zamiast fiolki buteleczke. ja wolałam fiolke bo ie zakładam nawału pokarmu i zawsze z fiolki przeleje do swojej buteleczki.....

reklama
no ja dzisiaj bylam w sklepie ale nie bylo z Lakty wiec zamowie na allegro kupialm tylko cążki do paznokci dla małego i szczotke z grzebieniem do włosów także znowu jednej pierdołki mniej;-)

ja narazie laktatora nie kupuje,jak bedzie trzeba to kupie,a moze bede sie sama "doic"jak bede umiala czywiscie;-)Buteleczki kuplam te Tommie Tippe i to te wieksze.Nie sa one takie znowu wielkie i sa w miare poreczne.W opakowaniu byly 2 szt.Wedlug mnie powinni pakowac jedna mala jedna wieksza,a nie jednakowe.I nie wiem czy kupowac teraz jeszcze te mniejsze.:baffled:

Madziu, jak juz kupilas wieksze to nie potrzeba kupowac mniejszych... bo i po co? juz masz flaszki :tak:
a co do pojenosci... dzieci koncza zwykle na 260 mil... sa butelki i 350 bodajrze albo 330 ale moj synek np nigdy tyle nie wypil... wiec te 260 moim zdaniem wielkosc max :sorry2:

Z tego, co dziewczyny pisza, to na początek małe.w sumie rzeczywiście szkoda, że TT np. nie ma zestawów dużych z małymi, tylko albo takie albo takie; ja na razie chyba kupię 2 małe TT i ew. Dr. Browns

Moge jedynie powiedziec, ze duze TT maja podzialke zaczynajaca sie poznizej 150ml:-) a jak wiadomo wlasnie 150ml pojemnosci maja male buteleczki, tak wiec moze rzeczywiscie bardziej oplaca sie zainwestowac od razu w duze...?

no ja wlasnie nie wiem co mam kupic- chce zamowic na allego ale tam sa albo 2 duze albo 2 male nie ma zestawow mieszanych:baffled: głupie to:baffled: zastanawiam sie tylko jak te butelki sie podgrzewa - trzeba kupic podgrzewacz z TT?jak wy rozwiazecie ten problem, bo butelki maja nietypowy kształt. Chyba że zamowie u tego samego sprzedawcy jedna duza a jedna mala znowu takiej roznicy w cenie nie ma. Kurcze jednak brak doswiadczenia robi swoje:zawstydzona/y:

zacytuje sama siebie z poprzedniej strony....

co do wielkosci butelki to moim zdaniem jak na początku potrzebujesz tylko 30ml-40ml dla dziedcka mieszanki przygotowac to ta 260ml jest zdecydowanie za duza i tam podziałka jest dopiero od 60ml.( przynajmniej w Avencie) te male starczaja do ok4m-ca i dziecku poreczniej sie uczyc trzymac mniejsza butle......

reklama
Mnie się wydaje że też z tymi butelkami nie ma co przesadzać. Na początek trzeba kupić jakoś mała 1 butelkę, a potem jeśli będzie taka potrzeba to dokupić :-) Ja co prawda mam cały arsenał butelek od A do Z , ale to w spadku po znajomej. Chociaż faktem jest że brak doświadczenia robi swoje :zawstydzona/y:

Do góry