reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Misia ma mala noge, buty naprawde fajne i cieple. Jak mierzylam jej noge miala 13 wiec buty dobre. Chcialam jej ubierac jeszcze skarpetke ale one maja owcza welne w srodku wiec chyba nie bedzie potrzeby:tak:
Seba mial tez taka mala noge a teraz ma nr 43. Mam nadzieje ze Misi taka nie urosnie:-D

reklama
Dziewczyny,
co planujecie kupić dzieciakom na gwiazdkę lub co podpowiadacie rodzinie??
no mam taki dylemat, znaczy się brak pomysłów - te klocki duplo i co jeszcze.....??

Ja mam dylemat odwrotny, bo już wszystkie prezenty dla Flo mam, a jeszcze bym nakupowała;) ale to co mnie przychodzi do głowy to:
- w Ikea fajne filcowe owoce, warzywa, jedzenie, naczynka, kuchenka etc.
- zwierzątka _ mała farma też z Ikea, alterantywnie widzialam plastikowe playhouse zdaje się
- akcesoria do lalek, jak dziecię lalki lubi, typu wanienka do kąpieli (tanie na allegro widziałam), wózek, akcesoria do przewijania
- układanki: drewniane/puzle
- do rysowania: kredki, kolorowanki, pisaki, plastelina, proste wycinanki etc.
- książeczki
- maskotki
- sanki/rowerek/hulajnoga;)
- zabawy w udawanie: mały doktor, mały mechanik, wszystko co jest na rynku, oprócz małego chemika moze;)
- auta i wszystko co z nimi związane; podobnie pociągi - boskie kolejki widziałam....tylko drogie strasznie i bardziej dla 40-latka niż dla 2 latka;)
- dla telemaniaków, zestaw bajek na DVD;)

Ostatnia edycja:
Myśmy już zdecydowali, że w związku z nikłym budzetem w tym roku składamy sie wszyscy razem na ten zestaw Duplo XXL i biegacz, na Mikołaja już kupiliśmy taki parking z Wadera.I tyle, może kilka ciuszków dokupię :)

Ja chcialam dla Misi znikopis a G kupil i odrazu jej dal:baffled:ale mala jest zachwycona:tak: Na Gwiazdke kupujemy jej kolejke na baterie.

znikopis i u nas robi furrorę
u nas będzie łóżeczko dla lalek takie drewniane i do tego pościel
młoda chce laptopa i to też fajny pomysł ale przy młodszym bracie to nie wróże tej zabawce długowieczności więc jak nie będzie za dużo o nim mówić to ominiemy temat
klocki jak najbardziej fajny pomysł
u nas wszystkie talerzyki kubeczki itp to też hit, karmi i poi, tylko że to taki plastik i co chwila wyrzucam kolejne do śmieci, jak będę mieć ciut więcej wolnego to zrobiję jej coś takiego

jeśli chodzi o stopę to 22 ma Cinek aktualnie :)

a i puzlle jest fajne i młoda lubi niestety Cinek zjada części :)

Tak troszkę odbiegnę od tematu, choć może ostatecznie to też jest fajny pomysł na prezent:) To tak dla wiernych fanów Tomka i Przyjaciół - otóż w Tesco są piżamki z Tomkiem za 21zł:) M już zakupił i Mały zachwycony:)
a co do prezentów to ja myślę też o jakiś gadżetach z bohaterami z ulubionych bajek:) choć drugiego samochodu Pata z grubą kasę nie kupię!!! teraz myślę o Tomku, ale takim małym na Mikołajki, a na Gwiazdkę odkurzacz Pyłek, lego duplo też będzie od Cioci:) jeszcze może pomyślę o znikopisie bo Mały teraz ma fazę na rysowanie:)))

reklama
Do góry