reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja zdecydowałam się w końcu na łóżeczko:
ŁÓŻECZKO EWELINA SOSNA SZUFLADA KLUPŚ MATERAC! (343037412) - Aukcje internetowe Allegro
Zamówię już chyba w połowie maja, do odbioru będzie na drugi dzień, bo sama po niego pojadę ( sklep blisko wawy ).
andzia - mi też się bardzo podobają te roan marita - naprawdę wizualnie super!! Nie wiem jak reszta, bo nie testowałam, my będziemy mieć Deltima Fokusa - od siostry za darmo więc nie wybrzydzam:-) Pozatym teraz szukam poszewek na pościel do łóżeczka, kupiłam też podgrzewacz do butelek Canpolu. Już najchętniej kupiłabym wszystko co trzeba, ale nie mam tyle miejsca w mieszkaniu. Wózek przywieziemy w czerwcu od siostry, razem z wanienką i stelażem, od niej też wezmę karuzele do łóżeczka i matę edukacyjną. Z zabawek narazie tyle, chociaż zamierzam jesczze zaszaleć i kupić takie leżaczki, o których pisały dziewczyny na początku tego wątku. Szukałam też ostatnio takich body zapinanych na guziczki po całej długości, bo połozna na szkole rodzenia powiedziała, że na początku będzie nam ciężko zakładać takie przez głowe ( a takich mam oczywiście wszystkie ), ale nie mogłam nigdzie znaleźć. Nic, poszperam jeszcze w sklepach, chociaż ze 3-4 takie kupię zanim oswoję się z bobaskiem na początku.

reklama
Pewnie jak dostajesz wozek w spadku to nie ma co sie zastanawiac i wybrzydzac :-) Roan Marita sa naprawde swietne, przede wszystkim super sie je prowadzi, sa bardzo bardzo miekkie. Patrzylam na wozki kosztujace ponad 2 tys, tak z ciekawosci oczywiscie i zaden nie byl tak miekki jak marita :-) zreszta jezdzilam tym wozkiem nie tylko w sklepie- kuzynka ma taki dla swojego Szkraba, tak wiec pare rundek spacerowych juz zaliczylam :-)
co do body- ja mam juz chyba z 15 par- i zadne nie sa zapinane na guziczki do samej gory :-(guziki sa tylko przy kroczu, a na roamionkach maja takie kieszonki z materialu, ktore lawto sie rozszerzaja, trduno bedziemy walczyc :-) wszystkie moje znajome mala wlasnie takie, i jakos daly rade :-)

Andzia wózio bardzo fajne:-) a jaki kolorek?? to jednak doradzili ci gondole plus spacerówka?? ja ciągle się zastanawiam, ale jeszcze nie latałam po sklepach:-)

a co do body i pajacyków - czy sprawdzają się takie pajacyki - spioszki na długi rękaw i ze stopami czy lepiej np kaftanik i takie pajacyki na ramiaczka??
nie wiem czy dobrze tłumaczę:-)
wiem, ze banalne te moje pytania ale ja teraz nad wszystkim się zastanawiam,o rany, ciężko jest :-)

andziaa a czy ten wózek ma skrętne koła? bo jest fajny ale nie umiem nigdzie znalezc takiej informacji.

ahaa mysle ze kojarze o co ci chodzi he he wiec ja mysle ze lepiej zalozyc dziecku takiego pajaca co ma razem rekawy i nogawki i jest z przodu zapinany badz z boku- mysle ze latwiej ale nie wiem - brak wprawy:-D

AHaa Ja mam zamiar kupic troszke pajacykow z dlugim rekawkiem i stopkami-chociazby do spania-po kapieli zawsze troszke cieplej trzeba ubrac Malucha-mam juz nawet 3 pary. poza tym chce tez kupic pare par kaftanikow i takich luzniejszych pajacow :-) co do wozka- wiesz nikt mi tak naprawde nie doradza. Poszlam do sklepu, zobaczylam wersje spacerowa Marity i stwoerdzilam ze do 2 roku Mala spokojnie w tym pojezdzi :-) a pozniej jak juz bedzie wiecej chodzic kupie taka zwyczajna leciutka parasolke ;-) Sprzedawca mowil ze ten wozek do 2 roku zycia spokojnie pomiesci Malucha :-) wiadomo ze jest to bardziej masywna i wieksza spacerowka, ale jak dla mnie ok :-)
co do kol, same nie skrecaja, tak jak to jest zazwyczaj w spacerowce. Trzeba lekko uniesc wozek by skrecic, ale naprawde nie ma z tym klopotu ;-)
a obicie wybralismy nr 513 jak znajdziecie gdzies wzorniki, bo tak to ciezko mi opisac,-braz z elementami blekitnych kwiatkow ;-)

Sliczny:-) naprawde!!
coś takiego - na allegro znalazłam: http://litgraf.home.pl/wozki_zaak/marita/513.jpg :-)

co do pajacow to ja pokupowalam już, a wczoraj byłam na zakupach to się zastanawiałam nad takimi na długi rękaw, no ale nie wiedziałam co wygodniejsze do zakładania do spania będzie:-)

a jeszcze coś mi sie przypomniało - czy kupujecie pościel teraz?? bo tak myślę że teraz to by wystarczył grubszy kocyk, bo poduszka i tak na początek jest niepotrzebna!

a i zastanawiam się nad rożkiem - bardziej myśląc o mężu, bo powiedział że boi się brać takie maleństwo na ręce, a w rożku inaczej - a i z niego też kołderkę można zrobić:-)

Sliczny:-) naprawde!!
coś takiego - na allegro znalazłam: http://litgraf.home.pl/wozki_zaak/marita/513.jpg :-)

co do pajacow to ja pokupowalam już, a wczoraj byłam na zakupach to się zastanawiałam nad takimi na długi rękaw, no ale nie wiedziałam co wygodniejsze do zakładania do spania będzie:-)

a jeszcze coś mi sie przypomniało - czy kupujecie pościel teraz?? bo tak myślę że teraz to by wystarczył grubszy kocyk, bo poduszka i tak na początek jest niepotrzebna!

a i zastanawiam się nad rożkiem - bardziej myśląc o mężu, bo powiedział że boi się brać takie maleństwo na ręce, a w rożku inaczej - a i z niego też kołderkę można zrobić:-)

dokladnie taki wozeczek wybralismy :-)
ja tez mysle o rozku, i chyba jestem zdecydowana ze cos takiego kupie :-)

Ja jestem na etapie badania rynku pościelowego...i na razie mam wybrany kolor:) Ale będę celować w pościel wieloelementową, od razu z wypełnieniem, ocieplaczem na szczebelki, przybornikiem etc. bo tak się bardziej opłaca: na początku części z pewnością używać nie będę, choćby poduszki, ale z czasem się przyda; co do rożków nie jestem zdecydowana, bo zdaje mi się, że jeśli będzie w lipcu gorąco, to dziecię się w tym ugotuje...

Andziaa bardzo mi się podoba wózio:-) i taniej niż na allegro zapłaciłaś:-) a fotelik oddzielnie się dokupuje??

ja kupuję łóżeczko turystyczne więc ochraniacz na szczebelki nie potrzebny, poduszka też, a rożek tak drogo nie kosztuje więc pewnie kupimy, w upały nie trzeba dzieciaka okręcać, można przenieść dzidzie i odkryć a i tak jak pisałam za kołderkę posłuży:-)

reklama
Ahaa masz na mysli fotelik samochodowy ? jesli tak to niestety trzeba dokupic...ale ja sie nie zdecydowalam na taki fotelik, owszem mozna go zamontowac na wozek, ale wydaje mi sie ze nie bede z tego korzystac... fotelik kupilam za 100zl od kolezanki :-)

Do góry