reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ja od paru dni przeglądam wszystko co można o wózeczkach i włos mi się jeży na głowie. Okazuje się, że to nie takie proste i nawet jak mniej więcej człowiek już wie czego by chciał to jeszcze trzeba się wykazać nie lada sztuką, żeby to znaleźć. Dla mnie najodpowiedniejszy byłby taki wózeczek co miałby dużą gongolkę, duże kółka (do najbliższego parku mam po drodze kocie łby i niezbyt proste chodniczki), był w miarę lekki bo na półpiętro do windy muszę wnieść sama), nie miał za dużych gabarytów (winda niestety jest malutka - max. 100 cm głębokości w tym ozdobna poręcz :crazy: a 75 cm wejście) i dobrze by było aby po złożeniu mieścił się do bagażnika bravo. Podstawa to wygoda i bezpieczeństwo dzidzi a zupełnie fajnie by było aby przy tym wszystkim nie zrujnować się finansowo. Jak narazie moje kryteria spełnia Peg-Perego Classico Young. Co sądzicie o moim wyborze? A może macie jakieś doświadczenia z tym wózeczkiem lub jakieś sugestie co do innych wózków. Będe wdzięczna za podpowiedź :happy:.

reklama
Jeśli chodzi o wózki Peg Perego, to miały one dobre wyniki w testach przeprowadzanych w Niemczech - wygrywały m.in. niska zawartościa substancji szkodliwych w materiałach, z których są wykonywane.
Prowadzi się też ponoć dobrze.

krupka, KasiaDe dzięki za opinie. Rzeczywiście wózki PP nie są najtańsze ale i tak to dużo mniej niż np. Emmaljung citi cross, który jest jeszcze lżejszy. A co do PP to znalazłam jeszcze younga na stelażu velo (raptem 100 zł droższy od class4), który ma składanie w rączce. Myślę, że warto się pokusić przy takiej różnicy. Teraz jeszcze muszę się wybrać do sklepu w realu żeby przetrenować to wszystko na żywo.

Ja dzisiaj od siostry dostałam łóżeczko , fotelik samochodowy , torbę ubrań i w nich najbardziej mnie urzekły małe buciki, dlatego zamieszczam je żeby pokazać -> Picasa Web Albums - Liwia - Rzeczy dla Gr.... Dostałam też zabawkę chicco czyli coś co wisi nad maluszkiem :happy: jedno z melodyjką drugie bez :-)

Zdjęcia zabawek też wstawię ale nieco później:-)

liwus, tak, butki i skarpetki, najmniejsze czesci garderoby, takie tycie-tycie sa najslodsze prawda? Ja ostatnio tez juz zaczelam przegladac moje pudelka z ubrankami po Maxie i stwierdzilam, ze body i kaftanikow bialych nie musze kupowac, bo tyle ich mam to teraz beda dla malenkiej. Za to musze na lato dokupic kilka bawelnianych pajacykow, lub tylko takich spodenek cienkich, bo grubsze tez mam po Maxie. No i sukieneczki, spodniczki, ktorych nie bylo a teraz sie przydadza jak nic na upaly i chlodniejsze dni na body z dlugim rekawkiem.
A to kilka pierwszych ciuszkow jakie kupilam kilka dni temu na romiar 0-3 m-ce (dwie fotki): Shaw Photo Share
No i nasz jak dotad najwiekszy zakup, czyli lozeczko turystyczne, z promocji: Real Baby Trend Playard - Sundance reviews in Baby Developmental Toys - Buzzillions.com
Niestety na temat wozeczkow o ktore pytacie, nie wiem nic, sorki nie pomoge...

reklama
Do góry