reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Dziewczyny , a czy planujecie kupno fotelika samochodowego?? :happy: Jeśli tak to jakiej firmy? Może któraś z Was poleci jakieś...

reklama
Ahaa cena x landera xa z kolekcjii 2008 to ok. 1400 zł za spacerówke i gondolke z fotelikiem maxi cosi citi lub x lander x car ok 1820 a z maxi cosi cabrio ok 1920. Wózki możesz pooglądać na strone bobowozki (wpisz w googlach a ci wyskoczy ich strona, tam kliknij na ikonke x landera i wyskocza ci same x landery w tym tez xa)

Liwus co do fotelika to ja kupuje razem z wózkiem albo maxi cosi - podobno najlepsza firma, albo z x landera obydwa modele pasuja do mojego upatrzonego wózka. wolałabym maxi cosi i raczej na ten sie zdecyduje bo nie jest duzo drozszy a czytalam duzo pozytywów. Mysle ze sie przyda poza tym w samochodzie musisz miec fotelik chyba ze masz gondolke przystosowana do przewozu niemowlaka(np z chicco), ale wydaje mi sie ze fotelik jest bezpieczniejszy. Poza tym posluzy ci jako bujaczek w domu czy na wypady do sklepu- przynajmniej ja go kupuje tez z ta mysla.

ja tez mam maxi cosi cabrio.Podobno sa najbezpieczniejsze:tak:,z tym,ze z podstawa Isofix.Jak nie masz takiej bazy to fotelik sie przypina samymi pasami i tez jest bezpiecznie.Moj niestety nie jest z tych najnowszych i nie da sie wpiac do Isofixa:-(,ale i tak slyszalam,ze jest dobry,Jak na moje oko to calkiem fajniutki,no ale wiadomo,ze wyglad nie jest najwazniejszy.
Co do ubranek,to mi mama kupila calkiem sporo na 56cm-spioszki,kaftaniki i koszulki.Mam nadzieje,ze beda dobre,chociaz maly moze byc dlugi po tacie.Najwyzej poobcinam stopki w spiochach;-)Ja kupilam jeszcze body 0-3m,byly pakowane po 7 sztuk,wiec wystarczajaco na poczatek,ale dostalam jeszcze 2 mega paki ubranek od znajomego,a tam ze 13 szt tych body i to wszystkie na ten sam rozmiar:szok:Juz sie smiejemy,ze dla calego zlobka by starczylo.Chyba czesc oddam kolezance,ktora ma termin na listopad.:tak:

My kupujemy w sklepie firmowym producenta chociaz ceny mają takie jak w allegro,gdyż nam za xa wyliczyła pani ok 1700,mniej więcej wam napisze,bo pożyczyłam koleżance cennik.Spacerówka 899 zł,gondola 349 zł,fotelik 420 zł chyba
Kolory na żywo są o wiele ładniejsze niż w komputerze ja oglądałam na 3 monitorach i na każdym się różniło.Mnie się podoba turkus,zielony i pomarańcz.Bo ten niebieski nie jest jakiś blady,tylko taki "żywy kolor"Jeszcze nie wiem na który się zdecyduję bo akurat te 3 to moje typy.Kolezanka wczoraj powiedziała że spacerówkę kupi inny kolor gondole inny i fotelik inny

Hej babeczki
My dzis chyba jedziemy do sklepu z wozkami, i mam nadzieje ze rozjasni mi sie w glowie wizja pojazdu dla mojego dziecka :-) licze na szczera , fachowa pomoc :-) bo jako pierwiastka o wozkach mam raczej blade pojecie :-)

co do ciuszkow- tez mam juz tego cale mnostwo, i tez na male rozmiary. Zdaje sobie sprawe, ze Antosia moze wcale nie miec wszystkich na sobie, bo zwyczajnie nie zdazy, ale co tam :-) nie moge sie powstrzymac przed zakupem tych slicznosci :-) tym bardziej ze w lumpeksach sa takie smieszne ceny :-)...nie ma co zalowac.

Dzięki dziewczyny, cena w miarę przystępna tych wózeczków:-) muszę kiedyś polatać, może w kielcach gdzieś mają żeby obmacać można było:-) na razie jestem zdecydowana na ten wózeczek, ale zobaczymy z czasem czy nic się nie zmieni:-)

kamu no ja własnie zastanawiam sie nad niebieskim zielonym badz czerwonym. Tez tak chcialam zrobic zeby kupic kazda czesc inny kolor he he zeby mi sie nie znudzil. Ja wlasnie ogladalam w sklepie i ten niebieski (kolekacja 2008 bo 2007 jest inny) to taki lekki turkus ale chodzi mi ze jest jasny i mysle ze sie bedzie brudzil:baffled: no ale zobaczymy narazie dalej nie wiem czy rozrabia w brzuszku Julia czy Kubuś:-D

Ahaa te wózki są bardzo popularne także na pewno beda u ciebie w sklepie- przynajmniej u nas w katowicach sa wszedzie he he

Kamu na kiedy masz termin bo wydaje mi sie,że chyba mamy podobną datę..
Co do ubranek to my kilka kupilismy ale to dlatego,że nie mogłam przejść koło dziecięcego i nic nie kupić:laugh2:Wczoraj byłam u kuzynki bo niedawno urodziła małą Oliwkę i mówiła bym nic nie kupowała bo ma tego tak dużo i mi da..Ale znajac życie gdy spotkamy coś ślicznego to i tak kupimy:-) Ale kupujemy najczęściej na 62-68 cm

reklama
Do góry