reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Nadmanganian potasu tez mam,ale slyszalam,ze to w razie wysypki i nie trzeba codziennie tzn profilaktycznie stosowac.Jak macie jakies inne opinie to dawajcie;-)
Pieluszki juz zakupione:tak:Mam Huggies newborn,narazie jedno opakowanie,a pozniej sie najwyzej dokupi drugie,przeciez tego w sklepach pelno i nie ma co zbierac zapasow.zobaczymy czy beda dobre,a moze trzeba bedzie zmienic na wieksze:blink:

reklama
No ja mam jedno opakowanie pampersy Newborn, ale właśnie zastanawiam się nad jeszcze jedną paką :-) bo potem nie wiadomo jak będę się czuła żeby dokupić pieluszki - nie wiem czy będę mieć taką możliwość, a wysłać faceta po taki zakup to ryzykowne. Jeszcze kupi podpaski a nie pieluszki :laugh2:

Poza tym na allegro są fajne wyprawki dla Maluchów . Oto jeden z nich :
BUBCHEN - WYPRAWKA NIEMOWLĘCA KOSMETYKI I BUTELKI (333780412) - Aukcje internetowe Allegro
NIVEABABY - Wyprawka dla maluszka NIVEABABY w extracena!!! (341175669) - Aukcje internetowe Allegro
Zestaw Nivea Baby mleczko+krem nawilżający - Zestaw Nivea Baby mleczko+krem nawilżający (344584364) - Aukcje internetowe Allegro
Wyprawka dla maluszka NIVEABABY w extracena!!! (341175669) - Aukcje internetowe Allegro

A czy kupujecie spray do nosa i uszu? Jeśli tak to jaki polecacie..

liwus bez przesady lepiej kupowac na bierząco bo potem zostanie ci. I pamiętac ze lepiej od malenstwa nie przyzwyczajac maluszka do tylu kosmetyków moim zdaniem im mniej ty zdrowiej.kosmetyk zawsze bedzie kosmetykiem.
Do noska i uszu ja nic nie mialam i nic mi nie mówiono o tym dopiero jak zaczął sie okres grzewczy w mieszkaniach. a do przemywania oczek to kup taka wode fizjologiczna w aptece w takich jednorazowych fiolkach.

Heksa,wiem ze im mniej kosmetyków tym lepiej dlatego też ograniczyłam się wg mnie do minimum. I zakupiłam kosmetyki Niveii tzn.:
- Chusteczki pielęgnacyjne 63 sztuki
- Mydło kremowe 100 g
- Krem pielęgnacyjny 200ml - zastanawiam się nad krem ziaji na lato( o taki o : Ziaja )
- Krem przeciw odparzeniom 100ml - myślę jeszcze o zakupie sudocremu
- Oliwka pielęgnacyjna 200ml
- Żel do mycia ciała i włosów 250ml

I więcej nie zamierzam bo po co :-) Chociaż słyszałam opinię że to mydło niveii powinno się stosować po 1 m-cu życia,wiecie coś na ten temat? :rolleyes:
Dzięki za wskazówkę odnośnie oczu. Tak więc spray do nosa czy uszu nie będę kupować :happy:

roznie mowia
ja dawalam doslownie jeden krysztalek do kapieli przez caly pierwszy miesiac (i tylko pierwszy), razem z plynem do kapieli nivei, i oprocz krostek na buzi mlody nic nie mial
pieluch o numerze 1 nigdy nie stosowalam
na pepek musielismy wycinac bo Jasiek byl za wielki na jedynki
ja bardzo dlugo uzywalam tylko pampersow
a teraz nosimy belli happy i sa ok
i slyszlam ze dla dziewczynek sa lepsze huggies, a dla chlopcow pampers
(w sensie dziewczynki nie przecikuja hagissow) nie wiem czy to prawda, ale od strony chlopca moge potwierdzic
huggies byly przeokrpne
liwus do nawilzania noska najlepsza sol fiziologiczna, podobnie jak na oczka albo sterimar (sol morska) ale mysle ze to bedzie potrzebne tylko w mega upaly

A czy któraś z Was już Oilatum używała? Też się nad nim zastanawiam, ale gdzieś wyczytałam opinię, że skutkiem dobrego natłuszczenia jest to, że w kąpieli trudno jest dziecko utrzymać, tak się wyślizguje...:)

Mój Miki kąpał się w Oilatum - dla mnie rewelacja ale faktycznie dzieciątko sliskie ;-) Nie zaliczyliśmy żadnej wpadki ;-)
Aha, co do proszku - tańsza i fajna wersja - Dzidziuś:-)

huggies byly przeokrpne

:-D:-D:-DMy uzywalismy huggies:-D:-D:-DTeraz wskakujemy w majty Rossmanowskie:tak:;-)

Widzicie, wszystko zależy od dziecka. Jedno będzie miało tendencję do odparzeń a drugie nie (no chyba, że pół dnia w jednej pieluszcze ale żadną z nas o to nie posądzam ;-)), jednemu taki proszek będzie służył, drugiemu inny. Praktyka i rzeczywistość wszystko zweryfikuje, dlatego jestem za nie robieniem zapasów, tylko przetestowaniu co jest dla naszego dziecka dobre. Właśnie dostałam paczuszkę pieluch Pampers, bo córcię koleżaki uczuliły...

Roni no to mnie pocieszylas z tymi Huggiesami:-( No ale bedziemy probowac,moze akurat dla naszego szkaraba beda ok.
Wlasnie dostalam paczke z ciuszkami dla malego kawalera,ktore kupilam na angielskim eBayu.W sumie zaplacilam 10 funtow,a ciuszkow pelno i to firmowych i jeszcze adidasy:tak:Takze ide nacieszyc oko:-D

reklama
Siemanko:-)
YY to już takie poważne zakupy macie za sobą, hehh to ja tu tyły robię, dopiero parę ciuszków po bratanku uzbierane;-)A macie już jakieś doświadczenia z wyborem wózka dla bebiko???
Ja właśnie sie zaczynam rozglądać i na całkiem przyjemne wyglądają safari travel- super oferta na allegro;-). ;-)Z teggo co podglądałam na ulicach sporo osób sie z nimi obwozi ale nie mam na ich temat żadnej obiektywnej opinii:/
a może wy macie na oku jakies ciekawe modele??

Do góry