reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

mnie etz podobaja sie atlantic bo jest podobny do x landera xa, a taki wlasnie kupuje:-D co do kosmetyków to ja juz kupilam proszek jelp a plyn do plukania byl gratis:-D
mam tez chusteczki do pupy pampers sensitive, mydełko, oliwke i krem z bambino

reklama
aha na odparzenia na pewno kupie sudocrem a plyn do kapieli kupilam w aptece z serii AA theraphy ja i mama ale zastanawiam sie na oilatum czy jakos tak podobo super natluszcza

hmm... zobaczymy jeszcze pomysle nad tym plynem do plukania tkanin :-) kochane przypomnialyscie mi nazwe kremu, ktory poleca moja kuzynka, to wlasnie sudocrem :-) tak Was czytam i jest mi wstyd za siebie, ze tak malo wiem o kosmetykach do pielegnacji niemowlat:zawstydzona/y: to moje pierwsze dzieciatko wiec mam nadzieje ze sie jeszcze podszkole, wczesniej nawet nie myslalam o tego typu produktach, by nie zapeszac, teraz zaczne sie bardziej zaznajamiac z te tematyka :-)

ja kupiłam proszek jelp - pewnie niebawem zacznę wypróbowywać. Z płynu do płukania raczej zrezygnuję - im mniej chemi tym lepiej dla Groszka.

No własnie co do kosmetyków to jaohnson mnie uczula (oststnio po oliwce dostałam wysypki) więc na pewno zrezygnuję z tej firmy. Sama zreszta przerzuciłam sie na kosmetyki serii AA ja i mama i polecam gorąco. Nie są drogie i co najważniejsze nigdy mnie po mich nie wysypało;-).

Moja przyjaciółka używa np ziajki i jest zadowolona - więc to już chyba zasobność portfela i nasze upodobania mają tu znaczenie

kircym
W aptece oststnio kupiłam emulsję natłuszczającą do kąpieli dermatologicznej Oillan firmy oceanik z parafina ciekłą.
Muszę powiedzieć że dzięki niej nie balsamuję się cała po kąpieli - tylko brzuch i piersi kremem na rozstępy
Polecam:-)

A czy któraś z Was już Oilatum używała? Też się nad nim zastanawiam, ale gdzieś wyczytałam opinię, że skutkiem dobrego natłuszczenia jest to, że w kąpieli trudno jest dziecko utrzymać, tak się wyślizguje...:) Ja kosmetyków jeszcze nie mam: czekam na obiecaną przez męża komodę, żeby mieć je gdzie schować, ale sudokrem kupię na pewno, a resztę jeszcze nie wiem: mam dostęp do taniutkich kosmetyków Johnsona, ale podobno często uczulają, więc na początek pewnie wezmę próbki; jeśli o proszki chodzi to zastanawiam się między Lovellą, Bobasem (czy jakoś podobnie - polska marka) a po prostu zwykłym, lepszym proszkiem w wersji Sensitive.

Johnson podobno bardzo często uczula. Ja mam dostęp do kosmetyków z Niemiec, i na pewno u mnie będzie Bubchen. Co do proszku do prania to Bobas podobno też może uczulić.Ja stosowałam Lovellę, fakt dość droga ale nie miałam problemów skórnych z córcią a jest alergikiem.

Co do Oilatum to nie wiem bo nie stosowałam, ale teraz stosuje Balneum też ma podobne działanie, i nie nie trzeba po nim natłuszczać skóry, ale może być problem ze śliskim maluszkiem w wannie.Przynajmniej początkowo.Ale z tego co się orientuję oba kosmetyki są do skóry bardzo wrażliwej wręcz atopowej, i nie wiem czy jest sens używać tak drogich kosmetyków. Balneum kosztje 30 zł za malutką buteleczkę.Jak się kąpie co dzień, czy często to bardzo szybko się kosmetyk kończy. Jestem za dobrym mydełkiem i oliwką dobrej firmy.

Moja szwagierka stosuje Oliatum. Poleca go, dziecko nie slizga sie w kopieli, nie trzeba uzywac mydla. Duza butelka kosztuje ok 60zl. Ona kapie dwoje dzieci i starcza jej na ponat miesiac.

reklama
Do góry