Wozeczek super dla chlopca jak znalazl :-)Co do pościeli to faktycznie jest ładniutka,ale jeszcze się wstrzymam i popatrzę w second shopie zaprzyjaźnionym :-)
Co do wózka to marzy mi się taki model i kolor :
http://www.ebaby.republika.pl/9/0/RE 6.jpg - na szczęście teściowie się zdeklarowali że kupią![]()
Jeszcze noszę się z zakupem zasłon do pokoiku Małego ,ale to chyba kupię materiał w JYSKu ( 9,98 zł/metr) i teściowa zrobi zasłonki , bo taki ładny materiał w misie jest![]()
reklama
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Ja kupuję z gondolą, bo właśnie latem wydaje mi się ona potrzebna, w styczniu maluszki będą mieć pół roku to nie wiem czy jeszcze będą chciały jeździć w gondoli. A latem bezpiecznie można w gondolce wozić bez przykrycia itp.
Ja mam na oku taki wózeczek
Wózek Baby Design Atlantic +TORBA+SPIWOR+POMPKA (339711230) - Aukcje internetowe Allegro
Ja mam na oku taki wózeczek
Wózek Baby Design Atlantic +TORBA+SPIWOR+POMPKA (339711230) - Aukcje internetowe Allegro
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Też wydaje mi się że na lato gondola będzie lepsza, a w zimę zaopatrzymy się w sanki :-) żartuje oczywiście
Czego byś Andziaa nie kupiła do podróżowania to i tak będzie dla Małej Antosi dobre 
A czy zastanawiałyście się już nad kosmetykami dla Maluszków?? Jakie ?? Jakiej firmy najlepsze?? oraz w jakim proszku dziecięcym będziecie prały ubranka dziecka??

A czy zastanawiałyście się już nad kosmetykami dla Maluszków?? Jakie ?? Jakiej firmy najlepsze?? oraz w jakim proszku dziecięcym będziecie prały ubranka dziecka??

survivor,no moze z cenami tych lozeczek nie jest tak zle,zwlaszcza,ze to drugie jest od razu z materacem
A co do poscieli to wlasnie tez ogladalam na eBayu i nawet znalazlam za 20 funtow,ale ta co mi sie najbardziej podoba jest za 40 i plus 10 wysylka.Jeszcze jest troche czasu to sie namysle,a jak bym miala te 50 funtow wydac to tez plakac nie bede.W koncu to moj pierwszy maluszek i ja tymi slicznymi rzeczami tez musze nacieszyc,bo jeszcze okazji nie mialam;-),a takie zakupy mi wielka radoche daja i jak juz kupuje to nawet czasami nie mysle o pieniadzach... No i tak to sobie tlumacze wlasnie
Co do wozka to juz stoi u nas od 3 miesiecy,ale musimy dokupic wlasnie gondole,bo po glebszym zastanowieniu wydaje mi sie byc niezbedna.Ja tez musze patrzec na inne warunki pogodowe niz w Polsce,gdzie latem napewno bedzie upal,a tu nigdy nic nie wiadomo
W zeszlym roku od poczatku maja do konca lipca dzien w dzien padalo,oczywiscie bylo w miare cieplo,ale nie upalnie niestety
I wydaje mi sie,ze takie malutkie bobaski beda mialy w gondoli i wygodniej i przytulniej niz w spacerowce,no i ochroni od wiatru.A co do wozenia maluszka w foteliku zamiast gondoli,to tez mi juz kilka osob to porzadnie z glowy wybilo,a wiec jest juz na 100% postanowione ,ze gondola musi byc.
liwus co do proszku to juz kupilam Fairy (nie wiem czy w Polsce taki jest),w kazdym badz razie jest delikatny i polecany dla dzieci,juz mi sie nazbieralo troszke darowanych ciuszkow i musze je jeszcze wyprac i wyprasowac.Mi kolezanka doradzila,ze na poczatku najlepiej kupic kosmetyki bezzapachowe i wcale nie musza byc nie wiadomo jakie firmowe.
Jeszcze nic narazie nie kupilam i czekam,na opinie doswiadczonych lipcoweczek,moze macie jakies przetestowane kosmetyki,czego uzywac,a co byscie odradzily?

Co do wozka to juz stoi u nas od 3 miesiecy,ale musimy dokupic wlasnie gondole,bo po glebszym zastanowieniu wydaje mi sie byc niezbedna.Ja tez musze patrzec na inne warunki pogodowe niz w Polsce,gdzie latem napewno bedzie upal,a tu nigdy nic nie wiadomo

liwus co do proszku to juz kupilam Fairy (nie wiem czy w Polsce taki jest),w kazdym badz razie jest delikatny i polecany dla dzieci,juz mi sie nazbieralo troszke darowanych ciuszkow i musze je jeszcze wyprac i wyprasowac.Mi kolezanka doradzila,ze na poczatku najlepiej kupic kosmetyki bezzapachowe i wcale nie musza byc nie wiadomo jakie firmowe.
Jeszcze nic narazie nie kupilam i czekam,na opinie doswiadczonych lipcoweczek,moze macie jakies przetestowane kosmetyki,czego uzywac,a co byscie odradzily?
Co do gondolki, to wg mnie niezbędna i już zakupiona (dla Mikusia mieliśmy pożyczoną). Ale faktem jest, że są dzieciaki, które bardzo szybko nie chcą jeździć w gondolce (bo całkiem na płasko a chcą cos więcej widzieć) i często mamy "przerzucają" dzieciaki do wpinanych fotelików.
Co do kosmetyków, to na poczatek kupujemy serię Oilatum - płyn do kapiel, mydełko, krem, sudocrem do pupci, bepanthen maść i tyle. Aha, proszek - Jelp
Co do kosmetyków, to na poczatek kupujemy serię Oilatum - płyn do kapiel, mydełko, krem, sudocrem do pupci, bepanthen maść i tyle. Aha, proszek - Jelp
Hej Laski
Kurcze ale mam dylemat z tym wozkiem, jestem pewna ze chce z gondolka, ale chcialabym tez aby ta spacerowka starczyla na wiecej niz jedynie rok. Po prostu nie chce za chwile leciec do sklepu i kupowac nowego wozka... Jutro albo w przyszl tyg przejedziemy sie z Mackiem do takiego wielkiego sklepu "Mama i ja" i obejrzymy pojazdy dla Antosi :-) moze cos mi sie wyklaruje w glowie, i przestane sie tym stresowac :-)
Wczoraj dzwonilam do kolezanki, ktora ma mi sprzedac lozeczko, zaoferowala takze fotelik samochodowy, a wszystko w cenie 220zl- wiec jest. Aa i lozeczko dostaje z posciela i powloczkami :-) Zastanaiwam sie jedynie nad fotelikiem, bo czasem mozna kupic wozek, w ktorego zestawie takowy sie znajduje :-) ale to zobaczymy, po przejazdzce do sklepu powinno sie wszystko wyjasnic i wtedy bedziemy podejmowac decyzje co do fotelika :-)
Jesli chodzi o proszek do prania, to ja mam zamiar prac w Jelpie, a kosmetyki raczej na pewno Nivei-ale to jedynie jakies mydelka, czy balsamiki.Moje kuzynki ich uzywaja i bardzo polecaja Jesli chodzi o jakies kremy do pupy to jeszcze nie zadecydowalam. Moja kuzynka bardzo poleca jeden, jest dosc drogi, ale ponoc rewelacyjny, z tymze zapomnialam nazwy
pewnie tez bede go stosowac.Zastanawiam sie nad plynem do plukania tkanin-ja osobiscie bez wyplukania w plynia nie zaloze na siebie rzeczy, sa sztywne i nieprzyjemne. Chcialabym aby Antosia miala przyjemne i mieciutkie ubranka-myslice ze mozna stosowac plyny-mamy, ktore znam nie uzywaja...i tak sie zastanwiam.
Kurcze ale mam dylemat z tym wozkiem, jestem pewna ze chce z gondolka, ale chcialabym tez aby ta spacerowka starczyla na wiecej niz jedynie rok. Po prostu nie chce za chwile leciec do sklepu i kupowac nowego wozka... Jutro albo w przyszl tyg przejedziemy sie z Mackiem do takiego wielkiego sklepu "Mama i ja" i obejrzymy pojazdy dla Antosi :-) moze cos mi sie wyklaruje w glowie, i przestane sie tym stresowac :-)
Wczoraj dzwonilam do kolezanki, ktora ma mi sprzedac lozeczko, zaoferowala takze fotelik samochodowy, a wszystko w cenie 220zl- wiec jest. Aa i lozeczko dostaje z posciela i powloczkami :-) Zastanaiwam sie jedynie nad fotelikiem, bo czasem mozna kupic wozek, w ktorego zestawie takowy sie znajduje :-) ale to zobaczymy, po przejazdzce do sklepu powinno sie wszystko wyjasnic i wtedy bedziemy podejmowac decyzje co do fotelika :-)
Jesli chodzi o proszek do prania, to ja mam zamiar prac w Jelpie, a kosmetyki raczej na pewno Nivei-ale to jedynie jakies mydelka, czy balsamiki.Moje kuzynki ich uzywaja i bardzo polecaja Jesli chodzi o jakies kremy do pupy to jeszcze nie zadecydowalam. Moja kuzynka bardzo poleca jeden, jest dosc drogi, ale ponoc rewelacyjny, z tymze zapomnialam nazwy

Wczoraj z mezem poszlismy ogladac wozki dla naszej niuni. Ogladalismy wozek Baby Desing Atlantik jest bardzo fajny dwa duze kola z przodu dwa male z tylu, gondola, pompka,i torba na przybory, sa rowniez amortyzatory. Mezowi bardzo sie podobal. Ogladalismy jeszcze Coneco Toledo troche mniejszy niz Atlantik, ladne kolory, kolka takie same cena 800zl(Atlantik900). Mi sie podobal Coneco ale jeszcze musimy sie dogadac. Oby dwa wozki maja spacerowki.
reklama
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
U mnie co do proszku to na pewno Lovela, nigdy Oli nie uczuliło, ani nie wysypało po nim.Prałam w nim ciuszki do ok roku, a teraz piorę w Persil sensitiv.Co do kosmetyków to sudocrem, linomag do pupci, bepanhem maść dla mnie na podrażnienia, a do kąpania mydełko dla dzieci, i oliwka Bubchen(przywieziona z Niemiec).Na początek powinno wystraczyć.
I na pewno bez płynów do płukania przynajmniej pierwsze miesiące.
Dorka coneco nie widziałam na żywo, a atlanica tak i też mi się podoba u mnie kosztuje 860zł.
I na pewno bez płynów do płukania przynajmniej pierwsze miesiące.
Dorka coneco nie widziałam na żywo, a atlanica tak i też mi się podoba u mnie kosztuje 860zł.
Podziel się: