reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja nie myślałam o zakupie używanego łóżeczka,kupujemy turystyczne ale materac chce kupić porządny bo to nie będzie na rok a raczej na ok 2-3 lata no i kto wie może na drugie dziecko.
Zresztą ja jakoś nie mam przekonania do używanych rzeczy.Nie chce oczywiści nikogo urazić.Tzn używane rzeczy od koleżanki czy kuzynki to dla mnie coś innego a od obcej osoby coś innego.Mam za dużą wyobraźnie,może to głupie no ale tak już mam

reklama
zawsze warto kupić coś taniej- przedcież ten dzieciak ni spał tam 10 lat w tym łóżeczku:-D także ja bym wzięla.

co do mebli to ja mam juz zamowione jak skonczymy z remontem małego pokoju to zamawiam transport, mąż skręca i ustawia a ja układam rzeczy he he

wózek tez mam wybrany tylko zamowic w sklepie (koniec maja) a na sam koniec łóżeczko i reszta he he

ja też jeszcze nie wybrałam wózka ani łóżeczka! a co do używanych to sama nie wiem, jakbym wiedziała od kogo kupuję to pewnie bym się skusiła:-)
kamu my też chcemy kupić turystyczne:-) masz już coś na oku? a jaki materac, wybraliście już?

Materacyk na pewno kokosowo-gryczany.Jedna część jest twarda druga miękka,także ta twarda dla noworodka a miękka jak już dziecko będzie trochę większe.Łóżeczko miał synek kuzyna z firmy arti,dziecko ma już 3 latka a łóżeczko jak nowe i teraz będzie dla drugiego dziecka
Ja też tak mam jak bym wiedziała od kogo kupuje to nie mam oporów,ale od obcych o których nic nie wiem jakoś nie mam przekonania.

Właśnie poczytałam o tych materacach, rzeczywiście fajne są, mają podobno właściwości antyalergiczne i antypotowe:-) też chyba się na takie zdecyduje:-)
co do łóżeczek to oglądałam z arti na allegro już wcześniej i też mam je na oku:-) ale zobaczę co może jeszcze mają w sklepach:-)
już niedługo trzeba bedzie się z dłuuuugą listą na zakupy szykować:-)

Co do materaca gryczano-kokosowego, to ja nie widze różnicy w miękkości obu stron - dla mnie obydwie twarde:-D:-D:-D
To będziecie miały pseudo łóżeczka turystyczne, bo targać taki materac gdzieś na wyjazd?;-):-):-):-) - oczywiście żartuje sobie:laugh2:

Ja postanowiłam mieć 2 łóżeczka w domu , jedno zwykłe szczebelkowe które będzie stało w pokoju dziecięcym i drugie turystyczne , które będzie pełniło funkcję kojca a także w pierwszych miesiącach w nocy będzie stało w naszej sypialni i tam też będzie spał Mały. Natomiast w dzień Maluszek będzie spał u siebie :-)
a zakupiłam takie- już pokazywałam :
NOWOSC !!! LOZECZKO TURYSTYCZNE GRAPI LUXUS RS (336638111) - Aukcje internetowe Allegro
Zastanawiam się czy jeśli to łóżko na początku ma pełnić taką funkcję czy nie trzeba przypadkiem tam pościeli- poradźcie dziewczyny , bo jestem zielona w tej kwestii...:-(

Liwus myślę że 2 komplet pościeli nie będzie potrzebny, to zawsze można przenieść, dzieci początkowo śpią bez poduszki, a latem to wystarczy przykryć kocykiem do spania w dzień

No też tak sobie pomyślałam :-) Chociaż wydaje mi się że prześcieradło w łóżku turystycznym by się przydało żeby nie nosić w tą i z powrotem wszystkiego :-) I tak też chyba zrobię :tak:

reklama
Do góry