reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

My juz mamy wozek (ale musimy dokupic gondolke),fotelik do samochodu, wanienke-ze sprzetu to narazie tyle.
Z ubranek nie za wiele,ale mysle,ze na poczatek starczy,wszystko w rozm 56,a smyk i tak szybko z tego wyrosnie,no i na biezaco mozna dokupic:
4 pary spiochow i kaftanikow cienkich bawelnianych,1 grubsze spioszki,2 pary rajtuzkow,ze 4 koszulki,body 7szt,1 komplecik wyjsciowy - spodenki i bluzeczke,6 par skarpetek, rekawiczki,2 cienkie czapeczki i jedna grubsza.
Oprocz tego:
rozek,kocyk,pieluchy tetrowe 3szt, 2 buteleczki
Prawie wszystkie ciuszki dla wnusia kupila mi mama,a ja chodzac po sklepach nie moge sie oprzec i zawsze cos dokupie,przeciez tez musze miec z tego jakas przyjemnosc;-):tak:

reklama
Roni, ja z zakupami tez jestem w tyle, ale przyznam, ze sporo mi ich odchodzi, bo mam trochę po siostrze.
Wózek od siostry - Deltim Focus ( wiem, ze nie najlepszy, ale ona była z niego bardzo zadowolona i przynajmniej kasy nie musimy wydawać na nowy )
Rzeczy typu wanienka, stelaż, fotelik do samochodu też od niej.Łóżeczko planuję zakupić w przyszłym miesiącu, pościel, materacyk i poszwy też.
Co do ciuszków - kupuję narazie bez konkretnego planu - co mi się spodoba to kupuję ale zamierzam powoli rozejrzeć się co już mam, czego potrzebuję i co wziąć od siostry - czekają cztery wory ubranek dla dziewuszki:-)
No i w przyszłym miesiącu zabieram się za mieszkanie - znaczy przemeblowywanie dla potrzeb dzidzulka, bo potem mogę nie mieć na to siły..

Nie mam żadych akcesoriów typu - butelka, smoczek, pieluchy tetrowe itp... nawet nie wiem co trzeba kupić:szok: No nic, za 2 tyg idę na L4 wtedy usiądę spokojnie i się zastanowię, zrobię listę i moze jakoś pójdzie:-)

A macie może namierzone już łóżeczka? Podzielcie się wiedzą w tym temacie bo ja nie bardzo wiem z której strony to ugryźć. Jakie kupować, gdzie, na co trzeba zwrócić uwagę?

jeśli chodzi o łóżeczko to ja kupuję drewniane. widziałam w ikei za sensowne pieniądze i nie chce mi się szukać nic innego:-):-) bo i po co.

Dla mnie najważniejsze kryteria to były różne poziomy mocowania materaca i wyjmowane szczebelki. Co do materaca, akurat udało mi się znaleźć taki grubszy, ale moim zdaniem nie ma co przepłacać i zwykły piankowy też starczy.

Pabla: porządną listę wyprawkową zamieściły dziewczyny na forum czerwcówek albo sierpniówek (nie pamiętam której:)

ja tez nie wiem na co patrzeć jak sie kupuje łóżeczko ale mam upatrzone w sklepie- patrzałam zeby miało regulowany poziom materaca i wyjmowane szczebelki no i żeby mi się podobało.
co do akcesoriów to też takowych nie posiadam na samym końcu to kupie bo to chyba najmniejszy kłopot- tak mi się wydaje- teraz jestem zaangażowana w remont pokoju i kupno mebelków he he

ja co do łóżeczka to myślałam o turystycznym, też z regulowaną wysokością, sztywniejszym materacykiem, uchwytami do wstawania, odpinanym wyjściem itp :-) przyda się, w lato na taras wyjechać nim, a i do dziadków na wyjazdy będzie oki:-)
co do innych rzeczy to jeszcze nic nie mamy, oprócz kilku ciuszków , ale też jeszcze nie zawiele, teraz jak znam płeć to myślę że dopiero się zacznie szaleństwo zakupowe:-)

My mamy łóżeczko zwykłe, drewniane, 3 poziomy, wyciągane 2 szczebelki, szuflada na dole (zapakowana na maksa :-D) i materac gryczano-kokosowy:tak:

reklama
Ja narazie łóżeczko mam u koleżanki. Łóżeczko zwykłe drewniane z regulacją . Ciuszki dostanę od szwagierki, od koleżanki ale sama pewnie coś kupię:-). Wanienkę już mam zwykłą bez stelarza.Planuję kupić kilka pieluszek tetrowych i chyba 4 flanelowe. A poza mleczko do kąpieli Oliatum.

Do góry