reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

pomylilo mi sie,bo mialo byc ze mam pieluchy flanelowe a nie tetrowe.Tetrowe mi kolezanka obiecala,ale i tak az tak duzo mi sie nie przyda,jak bedziemy pampersiakow uzywac.
Oprocz tego zakupilam ostatnio alantan puder i krem,krem na brodawki,kore debu,jakis lek na plesniawki dla dzidziusia,ale to tylko dlatego to juz mam,bo bylam w Polsce i byla okazja, pewnie w Anglii bym tego nie znalazla:baffled:
Co do lozeczka to mysle o zwyklym drewnianym,z regulacja poziomu i dobrze by bylo,zeby mialo wyjmowane szczebelki,chociaz wiekszosc,ktore widzialam mialy opuszczany jeden bok do latwiejszego wyjmowania dziecka,a szczebelkow wyjmowanych juz nie.No i nie wiem jaki materac wybrac:-(Pamietam,ze jak moja siostra byla mala to miala materacyk ze zwyklej gabki,zreszta po mnie i byl ok.

reklama
ja narazie poprzestalam na zrobieniu dla swojego spokoju listy--czego bede potrzebowala i ile kasy trzeba na to :-) dostalam od poloznej fajne zestawy dla mam- jakies mleczko do prania itp i byly ulotki wlasnie z listami wyprawkowymi; powykreslalam i spisalam
nie musze za duzo myslec :-p

A ja już kupiłam wózek- używany Roan Marita, za 400 zł. Myślę że będę zadoowolona. Ale potem kupię jeszcze nową porządną spacerówkę, jakąś lekką i ze skrętnymi kołami. Ale to dopiero za jakiś czas....Będę już chyba mogła pójść z modelem do wypróbowania to będzie łatwiej:)

a ja dalej z mezem walcze z malym pokojem:baffled: teraz na weekend sobie odpuszczamy prace zwiazane z remontami:tak: od poniedzialku zaczynamy zrywac stara tapete no i zamawiamy meble uffff tyle pracy:baffled:

co do ciuszkow to nastepna paczka do mnie dotarla od kolezanki i teraz to mnie juz chyba maz zabije jak jeszcze cos kupie he he:-D cala szafa zawalona malutkimi ciuszkami na 56 i 62 a pomyslec ze sie martwilam jak ja to wszystko kupie:-D

jak juz zrobimy pokoik to bede dalej kapletowac- mysle o wanience lozeczku itd.

a ja za tydzień jadę do siostry po łóżeczko,wanienkę , przewijak , trochę ubranek no i może fotelik samochodowy:-) tak więc od kolejnego weekendu zaczynamy urządzać małemu pokój i czekać na jego przybycie z jeszcze większą radością :-)
Kupiłam do pokoju dziecięcego naklejki na ścianę z różnymi zwierzętami więc mąż będzie miał radochę przy przyklejaniu :-)

no ja dzisiaj zamówiłam tapetę także moj mąż też bedzie miał co kleić:-D

a potem jeszcze przyjadą mebelki takze będzie skręcać:-D

Ja kupiłam okleinęmeblową, o taką: OKLEINA SAMOPRZYLEPNA - W KWIATUSZKI (331969331) - Aukcje internetowe Allegro jutro powinna przyjść, będzie stać wymownie w kącie i przypominać mężowi, że ma do niej komodę dorobić :)

Zastanawiam się też na szaleństwem zakupowym, czyli kupnem całego zestawu łóżeczkowego wyposażenia hurtem: na Allegro widziałam kilka propozycji zestawów z ochraniaczem, baldachimem przybornikiem etc i chyba się skuszę po następnej wypłacie, a potem najwyżej dokupię do tego tylko dodatkowe zestawy pościeli. Nie jest to najtańsze, ok 200 PLN, ale za to jest wszystko za jednym razem.....zastanawiam się tylko nad przydatnością baldachimu oraz ochraniacza na szczebelki - używałyście, polecacie?

a my jeszcze w lesie z zakupowym szaleństwem:-)

mam nadzieje jednak, że do lipca się wyrobimy i nie zostanie mój ślubny sam z listą zakupów w rękach:szok:

Ostatnio jednak sporo szperam i już widziałam mebelki jakie bym chciała kupić Groszkow do pokoiku ( drogo ale na lata Meble dla dzieci - pokj dziecicy - meble dziecice - Meblik.pl) ale czas pokaże co tak na prawdę zakupimy. Najśmieszniejsze w tym wszytskim, że czeka nas wreszcie wyprowadzka na swoje:-) - miało być wcześniej ale trudno planować takie sprawy.
Teraz moja głowa będzie nabita i wyprawką dla małego i przeprowadzką. Ale damy radę. Groszek zyska swój własny pokoik i to jest naj:tak:

reklama
.....zastanawiam się tylko nad przydatnością baldachimu oraz ochraniacza na szczebelki - używałyście, polecacie?

Tak jak powiedziała Izabelka - ochraniacz jak najbardziej ponieważ zbiera kurz i zarazki dochodzące do łóżeczka dziecka :-) Natomiast baldachim jest siedliskiem kurzu, które dziecko wdycha i niepotrzebnie naraża się dziecko na infekcje. Sama lubuje się w baldachimach i bardzo bym chciała mieć ale chyba rozsądek zwycięży , bo przecież nie będę tego baldachimu prać co 2 czy 3 dni :baffled:

Do góry