reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ja tam jestem zdania ze dziecko po pierwszym miesiacu zycia jak najbardziej powinno miec kontakt z zarazkami, przynajmniej sie uodparnia
ale
ale
ochraniacz jest potrzebny moim zdaniem dlatego ze jak dziecko zaczyna sie wiercic nie wpadaja mu raczki ani nozki miedzy szczebelki
troche chroni od swiatla itp
a baldachim jak ajbardziej sie zgadzam
siedlisko kurzu

reklama
Widzę że tu już zakupy w pełni.A ja jeszcze nic.Wózek i łóżeczko kupie już na samym końcu.Ok 7 miesiąca będę kupować ubranka,posciel.
Słyszałam że dobry jest materac dwustronny gryczano-kokosowy.

Widzę że tu już zakupy w pełni.A ja jeszcze nic.Wózek i łóżeczko kupie już na samym końcu.Ok 7 miesiąca będę kupować ubranka,posciel.
Słyszałam że dobry jest materac dwustronny gryczano-kokosowy.

Ja też z takimi zakupami daleko jeszcze jestem:-) ale teraz na zwolnieniu od wczoraj wiec na spokojnie będę mogła coś wybrać a potem z listą na zakupy:-)
no ale ubranka co jakiś czas kupię, bo się oprzeć nie mogę jak widzę coś cudnego:-)

U nas z zakupami powoli ale systematycznie. A to ciuszka na Allegro zakupię, a to pieluszki w sklepie. Dzisiaj przyszedł wózek zakupiony na Allegro - fura zabawy ze składaniem i montowaniem. Fajny:) Jestem zadowolona ( na razie naturalnie). Bryka przejdzie chrzest bojowy jak się dzidzia pojawi. W przyszłym tygodniu tez coś małego kupię. Jakiś rożek, a może czapeczki bawełniane - zobaczymy. O łóżeczku też już myślimy tyle, że zdecydowanie bez baldachimu. Po pierwsze kurz, a po drugie nie znoszę baldachimów:tak: Pozdrawiam serdecznie:-D

A ja zamiast dzisiaj spędzić czas na czymś twórczym :-) wydałam pieniądze na allegro na :
Śliczne kolorowe pieluchy pieluszki tetrowe HIT!! (341291718) - Aukcje internetowe Allegro
Mięciutki śliczny kocyk polarowy 90x110 PROMOCJA (340803863) - Aukcje internetowe Allegro
NOWOSC !!! LOZECZKO TURYSTYCZNE GRAPI LUXUS RS (336638111) - Aukcje internetowe Allegro

W sobotę jedziemy po resztę do siostry. A na przełomie maja/czerwca chcę powoli kupować proszek do prania , kosmetyki , zaopatrzyć się w wózek i inne rzeczy potrzebne małemu dzieciaczkowi :-)

ja tez uwazam, ze ochraniacz to po to,aby nie uderzalo sie malenstwo- Oskar latal po calym lozeczku i sie budzil; a baldachim, tak w ogole po co? tylko chyba ozdoba,co?
Liwus fajne te pieluszki :tak:
ja zakupy zostawiam na czerwiec i wtedy tez wypierzemy wozek; korci strasznie zeby juz kupowac,ale nie mam za bardzo gdzie to trzymac;

No to mnie przekonałyście:) Baldachimy podobają mi się, ale ich pranie i prasowanie co drugi dzień już zdecydowanie nie.... tylko martwi mnei jeszcze jak Młodej zapewnić w miarę odseparowanie od reszty pokoju: będzie na razie u nas w sypialni, nie chciałabym tam poruszać się wyłącznie na palcach i mówić szeptem,a z drugiej stronie światło, ruch etc. nie będzie jej wkurzać, rozpraszać?

No to mnie przekonałyście:) Baldachimy podobają mi się, ale ich pranie i prasowanie co drugi dzień już zdecydowanie nie.... tylko martwi mnei jeszcze jak Młodej zapewnić w miarę odseparowanie od reszty pokoju: będzie na razie u nas w sypialni, nie chciałabym tam poruszać się wyłącznie na palcach i mówić szeptem,a z drugiej stronie światło, ruch etc. nie będzie jej wkurzać, rozpraszać?
łózeczko Szymka też stoi w naszej sypialni i standardowo ma ochraniacz na wezgłowiu. Ale nikt nie chodzi na palcach i nie mówi szeptem i nie robił tego od urodzenia Szymka:no::no:wręcz przeciwnie w pokoju jest zawsze cichutko włączone radio:tak: Dziecko musi sie nauczyc funkcjonować wśród domowych dźwięków i hałasów bo i naczej będzie je budzić każde stukniecie i puknięcie. A to juz dla rodziców niewolnictwo:tak:

reklama
surv, nie wim jak innym dzieciom, mojemu nie przeszkadzalo na poczatku nic, mozna bylo grac na trabce, ale slyszalam ze wlasnie jak dziecko zasypia przy tv, swietle itp potem zle spi, przebudza sie itp
albo w druga strone, przyzwyczaja sie do spania jak jest jasno, albo przy tv i bez tego zasnac nie moze
ale w sypialni zwykle chodzi sie spac, a nie gra na dudach wiec...
no chyba ze sypialnia jest jednoczesnie duzym pokojem...

Do góry