reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Dziewczyny Pyś ma właśnie ten Venus Ramatti.
Naoglądałam się wtedy tych fotelików jak głupia, nie mogłam się zdecydować i teściowie mnie ubiegli. I dobrze bo fotelik się sprawuje świetnie, a nie był aż taki drogi. Mój 5-latek dalej w nim jeździ, teraz kupie mu większy a Tymi wyląduje w tym.
Ma wysokie boczki i Pysiowi się świetnie w nim zawsze spało mimo, że niby tylko 2 stopnie regulacji. Przeżył w nim też kilka długaśnych podróży (np ponad 1 tyś km do Szczecina) i mogę go z czystym sumieniem polecić.
Strasznie odradzam Deltima, szwagier ma i mała za chiny w nim nie może usnąć bo głowa na wszystkie strony lata

Haszi a jak on do spanka sie uklada, tzn czy ma mocne przechylenie?? (kurcze u mnie na razie takie pytanko) ponieważ z racji tej że moja gwiazda szopki odstawia w czasie jazdy (nie po mamusi widać - starej samochodziary:-p) to my jak gdzieś w trase jedziemy (czyt. do dziadków);-) to w czasie jej spanka:sorry2:

Strasznie odradzam Deltima, szwagier ma i mała za chiny w nim nie może usnąć bo głowa na wszystkie strony lata
Deltim twardy do tego jak diabli i ciężki okrutnie (przynajmniej ten Mały Podróżnik którego mieliśmy/mamy):no: Bartek w nim jeździł a teraz mamy Graco Junior maxi comfort i jest ekstra dla niego.
Tego deltima narazie pożyczyliśmy rodzince bo moja wielka;-)córcia w tym do 13kg pojeździ pewnie do roku:tak: ...a potem sprzedam złoma w czortu i kupimy coś wygodniejszego naszej kruszynie.

Ramatti fajny:tak:

Venus Ramatti
hmm całkiem fajnie wygląda.
Ja jak narazie myśle o chicco Key bo na maxi cosi to raczej kaski nie mamy a nie jeździmy znowu tak często

Przechył jest na tyle duży, że mały jest wygodnie oparty i wygląda, że mu dobrze, zasypiał w nim zawsze b. szybko.
I tak większy przechył jak dla nas nie mógł by być, bo mimo, że auto mamy spore to przy wymiarach rodziców buty dotykały zawsze przedniego fotela.
sr. nie napisałam stopni regulacji jest 2 -tzn prosty i przechylony, ale w aucie tak naprawdę nie ma specjalnie okazji, żeby co chwile nachylenie zmieniać, więc chyba za to kasy nie warto dawać.
Ja bym się tylko zastanawiała, nad fotelikami ze wzgl na testy wypadkowe bo nie pamiętam już jak tam stał Ramatti

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a jak jto jest z tymi fotelikami jak chce sie do innego samochodu wsadzic, np potrzebuje dziecko przewiezc taksowka to mam taszczyc caly ten duzy fotel z nami? a jak jest wogole z autobusami? jak takie dzieciaczki jezdza w autobusach?

Mam pytanie odnośnie fotelików, co myślicie na temat używanych Maxi Cosi Priori czy opłaca się taki kupić?

reklama
Do góry