reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Beaa powiedz mi kochana, a do spanka to jak się te maxi odchyla??Bo ja mam wrażenie, czy nie za słabo się odchyla:confused:

W sumie to nie mam porownania do innych fotelikow ale Maxi Cosi Tobi ma 5 poziomow regulacji siedziska. Powiem, (tak jak KasiaDe), ze odchyla sie, ale nie az tak bardzo.
Podoba mi sie rowniez, ze ma regulowana wysokosc zaglowka.

reklama
:-D:-D:-D Niewiem jaki masz nocnik:-D My mieliśmy taki zwykły z kaczuszką i pod dnem jest taki jakgdyby głośniczek:sorry2: Podważyłam to nożem, wyrwałam wszystkie wnętrzności;-) i zatkałam pokryweczkę "głośniczka" na nowo:-p
Dziecię było zdziwione że muzyczki brak ale powiedziłam że sie popsiuło i koniec:tak:

dziewczyny-polecam nocnik z Ikei IKEA | Search result najzwyklejszy ... mamy dwa bialy i czerwony ( na kazdym pietrze,zeby byl pod reka ;-)) i sie zaznajamiamy z nim od weekendu i musze przyznac,ze Adriannie przypadl do gustu i -odpukac- lubi na nim siedziec,a nawet udaje mi sie wyczuc kiedy ma potrzebe z niego skorzystania ;-) - choc przyznam sie,ze na razie mialysmy sporo szczescia :tak::-D- w tej chcwili chce Adrianne z nocnikiem oswoic a jesli przy okazji zalapie do czego sluzy to nawet lepiej :-),a wiosna jak juz sie cieplej zrobi czyli u nas na pewno nie przed polowa maja, mam zamiar zrezygnowac z pieluchy... zobaczymy czy nam sie uda :-)

Ewa-Krystyna bardzo szubko planujecie rezygnacje z pieluchy. nie boisz sie ze Mala jesczez niue bedzie wiedziala oi co chodzi do tej pory? my jesczez nocnika nie mamy ale planujemy kupic wiec moze sie zdecydujemy na ten co polecalas:-)
dostałam ta paczke od nestle:-) super dzieki wielkie:-)

Pearl07-mysle,ze jednak szybko zalapie:-) poza tym my uzywamy pieluch wielorazowego uzytku ( cloth diapers) wiec w zaleznosci jaki rodzaj jej zaloze to moze czuc,ze ma mokro.... szybko dostalas ta paczke :-)

Ewa-Krystyna zycze powodzenia, moze my tez sprobujemy siusiania do nocnika. wiem tyle ze jak sie pewien etap przegapi to pozniej jest naprawde ciezko dziecko zmusic do nocnika.

Pearl07-tez dlatego teraz glownie skupiam sie na tym zeby mala sie oswoila z nocnikiem,a jak jeszcze uda sie nasiusiac czy kupke to nawet lepiej :-)

Kuba na szczęście nocnika się nie boi, ładnie siedzi i się bawi waląc łapką w bok nocnika, ale kiedy skończy sikać w pieluchy to nie wiem, myślę ża ma jeszcze czas tak do dwóch latek:tak::tak:

reklama
My dzisiaj jestemśmy po zakupie nocnika i pierwszej próbie nocnikowania. Oczywiście próba bez żadnego rezultatu. Mamy nocnik podobny do polecanego prze Ewę-Krystynę . O taki : Picasa Web Albums - Liwia - Nocnikowanie . Na początku jak dziecko posadziłam to trochę płakało ale zaczęłam od niego mowić i już było dobrze no i oczywiście zaczął walić rękami o boki nocnika tak jak Kuba :-)

Ewa-Krystyna czy te pieluchy wielorazowe co masz to są z wkładkami? Bo my ekologiczni zaczynamy być bardzo tym bardziej że pampersy niezdrowe . No i testujemy piluszki eko : http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=24&t=13853 są super . I nosze się z zamiarem zakupu wieloroazowki
itti bitti snap in one ... I powiedz Ewa-Krystyna dobra/fajna/chłonna ta pielucha?

Ostatnia edycja:
Do góry