reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Liwus fajniaste puzle - jutro śmigam do praktikera
Ptaszyna MT zacznę pewnie używać jak będzie ciepło -może już na Wielkanoc??
chyba, że będzie tak sypało do lipca:-)
co do wózków to po dzisiejszym przepychaniu się przez zaspy na chodnikach i drogach to stwierdzam, że cud miód są duże koła - dokładnie tak jak pisze Kamu:tak:

reklama
Tosika - niestety, byłam w dwóch sklepach i emmaljungi cerox nie było:-( obejrzałąm tylko tą teutonię - muszę powiedzieć że niezła, wielka jest ale lekko sie prowadzi, koła fajnie chodzą, zabudowana, więc młodej zawiewać nie będzie, ogólnie ok.
co do moich typów to też mnie szlag trafił bo - w świecie dziecka tylko maclareny, teutonie, quinny.....
Quinny Buzz i Speddy wyeliminowałam - dla mnie buzz jest bardzo mały, teraz włożyłam małą w kurtce i było akurat, więc w przyszłym roku nie wiem jak by mi sie zmieściła:confused: speedy dla mnie za bardzo płytki jeśli chodzi o siedzenie i taki łysy po bokach.
w kolejnym sklepie już większy wybór - obejrzałam chicco multiway - na mnie nie zrobil dorego wrazenia:sorry2: aczkolwiek lekki jest, to prawda.....ale tak turkotał i taki rozklekotany jak dla mnie, nawet po płaskiej podłodze sklepu jakos tak trząsł:confused:
Chicco for me już oglądałam wczesniej i na pewno nie dla mnie jest.
za to bardzo spodobał mi sie chicco s3:tak: waga około 11 kg, fajnie zabudowany, budka zachodzi aż na pałąk, koło przednie skrętne, koła ogólnie duze, z tyłu plecaczek, łatwy dostęp do kosza na zakupy, wkładka dla mniejszych dzieci i lekko sie prowadzi, o taki:
CHICCO WOZEK S3 TOP + SPIWOREK NA ZIME GREENWOOD (548560802) - Aukcje internetowe Allegro
w sklepie sprzedawali tylko z zestawie z gondolą.
Xlander - też ok, ale budka mała jak dla mnie, ogólnie jest w porządku i wciąż biorę go pod uwage bo cenowo atrakcyjny.
niestety coneco był tylko polo, nie było tych baby walker.
a tak naprawdę zakochałam sie w Jane Nomad:-) tylko cena 1600 zł nie pozwala mi o nim marzyć:-(
we wtorek idę do jeszcze jednego sklepu, moze będzie więcej wózków w rozsądnych cenach.
co do fotelików to raczej na pewno kupimy chicco proxima od 0-18 kg.

Ostatnia edycja:
dzięki Pabla!!! Ale mam prośbę, bądź kochana czujna;-) i jak będziesz w wózkowniach to zerkaj, oki?:tak::-)
Te chicco jest bardzo fajne!! Rzuć koleżanko linka na ten wózek Jane:happy:

Ja już jakiś czas temu musiałam kupić spacerówkę. Z czystym sumieniem mogę poleć ten.
LEO - GENIALNA SPACERÓWKA!!! DOSTAWA 24h (546125450) - Aukcje internetowe Allegro
Jest lekki, zwrotny, głęboki (dziecko ma głęboko pupkę), ma podłokietniki, posiada również pasek między nóżkami dziecka (jak się dziecko włoży do wózka to trzyma go taki pasek - odpinany nie wiem jak mam go dokładnie opisać)
Poza tym Karolcia zaakceptowała ten wózek. Jak wcześniej byliśmy w sklepie i przymierzaliśmy ją do kilku modeli, to żaden jej nie odpowiadał - płakała. A tu nawet od razu w nim zasnęła.:-)

Też stwierdzam że przy dzisiejszych zaspach moje kółka pompowane w Coneco sunęły jakby płozy :-) Po prostu rewelka , nie wyobrażam sobie innego wózka a raczej innych kół.

Post ja MT u Melkaj mam zamówiony i za miesiąc go będę miała, a póki co wiążemy się w chustę. A jako że mały jeszcze za bardzo sam nie siedzi a trzeba było zrobić zakupy tygodniowe to wzięliśmy Młodego i pojechaliśmy do Reala tam mój M się zamotał z małym i zakupy zrobione w spokoju bo dziecko od razu zasnęło. A jaką furorę zrobił zamotany z małym to już inna sprawa .... ale ludziska się patrzyli jakby ufo zobaczyli...

dzieki Roni ,ze sie wypowiedzialas:tak:Wlasnie tak myslalam o tym,ze chwalilas ten wozek,a twoje dzieci do malych nie naleza,wiec i moj Maciek za rok sie tez zmiesci.Napisz kochana jeszcze jakbys mogla ,co cie wkurza w tym wozku,bo ja sie serio na niego napalilam:-)

Tosika dla mnie kola skretne rewelka,nawet nigdy nie uzywalam blokady,bo super mi sie prowadzi tak jak sie samo skreca.W sumie tutaj sniegu zbyt nie ma,wiec jezdzi nam sie super,ale w Pl na swieta tez niezle dawalismy rade.Z czystym sercem polecam:tak:

Pabla no to rozeznanie mniej wiecej masz.Szkoda tylko,ze ten Jane taki drogi,bo naprawde jest fajny.Szczerze mowiac to w Speedziaku faktycznie to oparcie lekko lyse,moglaby byc do tego taka nakladka jak w fotelikach dla malych dzieci.Jednak ja maly naubierany,przypiety i lezy to glowka mu nie lata,a plusem jest to ,ze siedzisko jest dosyc duze.

reklama
Roni - no własnie wiem , ze Twój Jasiek sie mieści, jednak dla mnie stanowczo za mały ten buzz:-( myślałam że jest większy a to siedzonko to taki kubełeczek......no w każdym razie fajny z wyglądu ale na pewno go nie kupię ( mimo że byłam ogromnie napalona i wszystkie aukcje używanych miałam pod obserwacją:sorry2:)
teraz sie napaliłam na tego chicco s3 - napisz co o nim sądzisz bo liczę sie z Twoim zdaniem:tak:

Do góry