reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Ja już jakiś czas temu musiałam kupić spacerówkę, bo jeździłam z Karolcią na studia, właśnie do Częstochowy. Z czystym sumieniem mogę poleć ten.
LEO - GENIALNA SPACERÓWKA!!! DOSTAWA 24h (546125450) - Aukcje internetowe Allegro
Jest lekki, zwrotny, głęboki (dziecko ma głęboko pupkę), ma podłokietniki, posiada również pasek między nóżkami dziecka (jak się dziecko włoży do wózka to trzyma go taki pasek - odpinany nie wiem jak mam go dokładnie opisać)
Poza tym Karolcia zaakceptowała ten wózek. Jak wcześniej byliśmy w sklepie i przymierzaliśmy ją do kilku modeli, to żaden jej nie odpowiadał - płakała. A tu nawet od razu w nim zasnęła. :-):-):-):-):-)

Bea u nas w wózkowni stoi ten wózek jeszcze nie gadałam z właścicielką ale wiem która to więc następnym razem jak się spotkamy w wózkowni to się jej zapytam.Oglądałam go sobie dokładnie nawet raz wyprowadzałam z wózkowni i jest bardzo leciutki.Wygląda fajnie

Dziewczyny kupiłam wczoraj puzzle na podłogę w Praktikerze w rozmiarze 80x80 ( przynajmniej taka informacja jest na opakowaniu ) . Kupiłam 2 opakowania i wgląda to mniej więcej tak na zdjęciu poniżej . Słaba jakoś zdjęć bo robione komórką bo aparat padł :-(Resztę wstawię na zamknięty.

Kate fajny ten wózek mimo że to nasz częstochowski producent to jeszcze nie widziałam tego wózka na żywo.
Ja przymierzam się do zakupu tego:
MACLAREN TECHNO XT+folia+wkladki wys0zl W-WA (545995413) - Aukcje internetowe Allegro
Oglądałam go dzisiaj i fajniusi jest:tak: Lekki i zwrotny, gdyby był w moich widełkach cenowych to bym poważnie rozważała.
Natomiast z "moich" wózków niestety w Baby Maxxie były tyko Chicco...na dodatek przemieszane, więc tak naprawdę do końca nie jestem pewna czy oglądałam model ForMe czy Multiway:-p ale generalne wrażenia, niezależnie od modelu bardzo na plus - jest lekki (mogę go podnieść z Młodą w środku!:szok:) zwrotny, fajnie się rozkłada prawie do poziomu, jedyne co mnie niepokoi to to, czy przez tę lekkość i dużo plastyku on nie jest słabo wytrzymały... będę jeszcze myśleć, musimy pojechać gdzieś gdzie jest większy wybór.
Oglądałam też X-landera - ma fantastyczne wielkie opony jak w traktorze, ale dla moich potrzeb jest zdecydowanie za ciężki......no i ten co ja widziałam kosztował 1300:szok:
Przy okazji obejrzałam też foteliki, Maxi Cosi nie było wcale, ale były bardzo fajne Chicco - pani twierdzi, że pasują do każdego auta i cena też spoko coś koło 300 PLN. Natomiast po ich obejrzeniu zaczęłam się skłaniać ku fotelikom 0-18 kg, bo one dają się ustawić w pozycji pół leżącej, co przy kiepskim siedzeniu i n adługie trasy jest dosć wygodne. No i mają też opcję montażu tyłem do kierunku jazdy.

Tyle moich wniosków zakupowych - wobec porażki wózkowej podjechaliśmy jeszcze do Ikei po krzesełko do karmienia - Młoda jest nim zachwycona, bo wysoko, wszystko widać i jest fantastyczny blat do walenia łyżką:-D

Liwus superowe puzzle:tak:

Surv z wozkami to nie taka prosta sprawa,ja wiekszosc ktore sa na necie,w Opolu w ogole na zywo nie zobacze:no:Ale juz przynajmniej wiesz cocnieco o Chicco i Xlandera wyeliminowalas,a to juz postep nie maly.No i Florka na wyjezdzie zyskala,moze juz wam lepiej bedzie kaszka szla niz w lezaczku,chociaz ja juz od prawie 2 m-cy karmie w foteliku,a i tak lyzeczka czesto trafia wszedzie byle nie do buzi.:-p

No ja licytuje Buzza,jeden poszedl za 70 funciakow,wiec wcale nie duzo,ale byl czarny,wiec nie licytowalam.Aukcja niebieskiego konczy sie za 30min.narazie 78funtow,ustwialam sobie snajpera i czekam co z tego wyniknie,ale chetnie juz dzisiaj bym po niego pojechala:tak:

a ja jestem napalona na ta emmaljungę cerox (zobaczymy co na to Pabla, jak obluka:tak:) ale też męczy mnie to czy brać wózek z kolami duzymi nieskrętnym, czy skrętnymi????? Byłam nastawiona wcześniej, ze wchodzą w opcję tylko duże nieskrętne koła...a po waszych postach już durnieć zaczynam:baffled: powiedzcie mi dziewczyny (które teraz mają skrętne kółka) jak wam się nimi jeździ zimą ?? czy koła pomimo blokady odmawiają posłuszeństwa???:confused:;-)

reklama
Oooo to muszę polecieć do praktikera:tak: Ile kosztowały Liwus??

29,99zł w tym 26 - litr i 10 - cyfr szukaj tam gdzie dywany , prawie na samym końcu sklepu po lewej stronie. I nie pytaj się Pana w informacji czy są bo jak ja się zapytałam go czy są puzzle podłogowe to Pan zrobił dziwną minę i powiedział "NIEEEE".

Do góry