reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Dziewczyny tak jak Pearl pisze kupujcie z pomopowanymi kołami wózek, bo w taką zimę jak miałyśmy w tym roku to innym wózkiem nie da rady. No i taki wózek nawet latem o wiele łatwiej się prowadzi w polskich realiach niż wózek co ma kółka piankowe czy plastikowe.

Miałyśmy? Zapraszam do Tarnowa - sypie od 2 dni i jest mega dużo śniegu. Speedi zachowuje się rewelacyjnie:-pI dlatego na pewno zostawię go na kolejną zimę, ale tylko wersję spacerową a gondolę już mam do sprzedania (jakby ktoś chciał;-)). Spacerowkę/parasolkę zakupię na lato:tak:

reklama
Tosika ja równiez Ci jak najbardziej radzę skrętne kola,zawsze je możesz zablokowac i nie skręcają.Mam porównanie jak idę do wózkowni i np mój wózek stoi w głębi ,więc musze kilka wyprowadzić za nim dokopię się do naszego sprzętu.W tym momencie w drugiej ręce trzymam Maksa ( prawie 10 kg;-)).I te co nie mają skrętnych kół to mi się okropnie ciężko wyprowadza a te co mają to leciuśko jedną ręką.Szczerze polecam bo są bardzo wygodne

Madziu, ja też patrzyłam na ten wózek, ale nigdzie w sklepie go znaleźć nie mogę żeby na żywo zobaczyć. Troche mi sie plastikowy wydaje i te małe kółka z przodu:dry: szkoda że w wawie go nie ma w sklepach bo bym oblukała, inaczej to nie kupiłabym.Pozatym w necie prawie zadnych opinii na temat tej firmy nie mogłam znaleźć:baffled:

no speedziak jest niesamowity pod względem prowadzenia. Jedyny minus że jest duży ale u nas to nie gra roli. Nie jeżdzę po mieście tylko po wsi:tak: i jest bardzo wygodny....no ew. w niektórych sklepach sie muszę przeciskać. Ja jeszcze nie wiem co kupie:-( chyba poczekam na drugiego szkraba. Raczej nie bedę z dwójką zasuwać tylko raczej w pojedynkę a na spacer mały to ika za rączkę :-).... chyba:-D..
ja myslę bardziej o MT. Dziewczyny jeszcze nie uzywacie prawda??? Wkładałyscie już dziecko do MT?????
Pabla i chyba Renia macie MT???? o ile mnie pamięć nie myli

Liwus pytałaś o garnuszek. Moje dziecię jak narazie to poznaje zabawkę ale najfajniej jest walić klockami w garnuszek. śmiesznie wyglada też jak sobie do garnuszka zagląda i wkłada tam głowę:-D:-D:-D a na muzyke reaguje zdziwieniem.
Myslałam że więcej jest tam piosenek i melodii ale i tak mi się podoba:tak:

Pabla no wlasnie zadnych opinii na ten temat nie znalazlam,a podoba mi sie ze wzgledu na to,ze mozna dziecko przodem i tylem ustawic.Co do kolek to taki kompromis dwa duze,dwa male,ale chcialabym tez na zywo go zobaczyc i jak nie ma w Wawie to tym bardziej nie bedzie w Opolu:baffled:
No i tez z tego powodu chyba sie zdecyduje na Quinny Buzz.Wlasnie popatrzylam na ang.Ebaya i juz sie napalilam,jako ze rowniez jestem w goracej wodzie kapana.Sa dwa do licytacji po 50 funciakow:szok: ,nikt nie licytuje,a aukcje koncza sie jutro.Na allegro uzywane same spacerowki za 700zl kup teraz.W sumie to dalabym i 100funtow,bo zawsze dla drugiego dzidziusia mozna sprzet dokupic i co wazne ma regulowana raczke,bo moj K jest wysoki i zle by mu bylo prowadzic wozek bez regulacji.No tylko czy siedzisko za pol roku nie bedzie za male?
Chyba Roni ma ten wozek i go polecala,ciekawe jak dla Jaska pasuje:confused:

Madzia - ja też myślę o quinny buzz, ale kurcze, jak dla mnie to on ma bardzo wąskie siedzenie:confused: i martwię sie czy w następną zimę młoda w kombinezonie mi tam wejdzie. Co do tego wózka co pokazałaś - podobno w Olszytnie, Bydgoszczy i Suwałkach można w sklepach go znaleźć.
Liwus, Tosika - mozebyście zwróciły na niego uwagę?
ja spróbuje sie dowiedzieć w których sklepach w Olsztynie on jest.
chyba coś mi sie pochrzaniło z tym wózkiem, to nie ta firma...napisałam do tej osoby sprzedającej na allegro czy można ten wózek gdzieś obejrzeć na żywo. Zobaczymy co odpisze.

Ostatnia edycja:
ja też myślę o quinny buzz, ale kurcze, jak dla mnie to on ma bardzo wąskie siedzenie:confused: i martwię sie czy w następną zimę młoda w kombinezonie mi tam wejdzie

Właśnie:tak: Wózek bardzo ładny ale wszystko zależy od dziecka. Mój Bartuś uwielbiał spać na spacerach i on się kompletnie do takiej furki jak buzz nie nadawał;-)Musieliśmy mieć obszerne, rozkładane siedzisko i podnóżek żeby miśkowi było wygodnie. A poza tym ja muszę mieć duży kosz na zakupy bo zawsze taszczę wszystko sama. Dla Natusi póki co nasz X-landerek jest super.
Mała lubi oglądać świat i jeźdźi tyłem do mnie. Na szczęście zupełnie jej to nie przeszkadza:-)

Najlepiej zabrać malucha do sklepu, wsadzić do wózka i zrobić rundkę:tak: To chyba najlepszy test.

Madziu, fajny ten wózeczek:tak: tylko chyba jest taki delikatny jak graco, w którym po paru miesiącach koła skrzypią:dry: W Stanach mają chodniki równiutkie to mogą śmigać a u nas.....:baffled:
Wizualnie bardzo ładny:tak:

Ja na razie nie zamierzam zmieniać wózka, bo XA choć duży to do kombiaka wchodzi bez problemu a i z wnoszeniem jedno piętro na razie nie jest źle.
Ale jeśli mnie kiedyś skusi to pewnie będzie to Jane Nomad albo Concord Fusion :0)
Tylko ta cena:sorry2:

Ostatnia edycja:
Wiecie co ,ja tego Buzza zalicytowalam narazie za Ł50,ale do 100 moge dojsc.Jak nie wygram,co jest bardzo prawdopodobne,to wezme Macka w kombinezonie do sklepu i bedziemy mierzyc na wszystkie rozne sposoby.Jak bedzie ok to bede ,wtedy na Ebayu szarzowac.
Wlasnie chcialam ,zeby Roni sie wypowiedziala,czy Jasiu sie jeszcze miesci czy nie,ale cos naszego eksperta nie widac.:-(

Mi sie wydaje że Speedy jest szerszy od Buzza, ale to będę wiedzieć na pewno jutro, jak w świecie dziecka poszaleję i zrobię rekonesans.

reklama
Speedi jest napewno szerszy,dluzszy,ale tym samym wiekszy i ma rozkladane oparcie,a Buzz ma siedzenie kubelkowe,wiec sie cale przechyla.

Do góry