reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Jeśli chodzi o łożeczka turystyczne, to my mamy takie SWEETY łóżeczko MELODY Espiro ALUMINOWA NOWOSC (532655840) - Aukcje internetowe Allegro
(ubiegłoroczny model, i ubiegłoroczna cena, naszczęście;-)) Kupiliśmy z myślą o tym, żeby stalo na dole (mamy dwupoziomowe mieszknko) i ewentualnie zabierać, w podróże...i powiem wam, ze skonczyło się staniem tylko i wyłącznie na dole, ponieważ k****jest dosyć ciężkie i się okropnie składa (zaletą jedyną tgo chyba jest że jest bardzo stabilne)
ja bym chciała kupić taki kojeć jak Surv pokazała, ale chyba dopiero go nabędę jak kupimy domek...:-(
a rowrek jest superancki Liwus ale na wakcje to nasze pociechy chyba ciutke jeszcze za male na nie będą;-)

Łóżeczko Adaś wypróbowal i było fajne , melodyjki i te sprawy :-)
No właśnie nie wiem jak z tym rowerkiem koleżanka mówi że jak jej maluch miał ok.10 miesięcy to bawił się jeżdzikiem , ale Ona mówi że normalnei to jest jeszcze wcześniej bo jej syn ma stopy końsko-szpotawe. Więc wychodziłoby że jak maluchy będą mieć 12 miesięcy to akurat rowerek na wakacje.
A kiedy zaopatrujecie się w nocnik?

reklama
Liwus ja z nocniczkiem to poczekam do następnego lata:-) ponieważ pamiętam jak mój Kornelek zaczął siusiać na zewnątrz:-p to miał prawie dwa lata (ale on z paźdizernika) a najlepiej uczyć latem...:tak:

My czekamy z nocnikiem aż młoda zacznie ładnie siadać
a z rowerkiem do pierwszych urodzin, akurat będzie ciepło....moja siostrzenica dostała właśnie na roczek i juz nadawał sie rowerek, ładnie sobie w nim siedziała i siostra zamiast wózka brała na spacerki rowerek. Hania nawet w nim zasypiała:-)

My też tak chyba zrobimy że poczekamy aż młody zacznie siedzieć w miarę stabilnie i wtedy na nocnik. A na pierwsze urodzinki kupimy mu rowerek , może nawet taki co wklejałam link.

A u nas nocnik później raczej: gdzieś czytałam, ze ledwie co siedzącego dziecka nie ma sensu wysadzać na nocnik, bo i tak kompletnie nie czai przyczyno-skutkowości siedzenia na tym dziwnym sprzecie z wydalaniem:-p. Rowerek też pewnie później bo w lecie, to Florka pewnie dopiero siedzieć będzie, jak ją znam, a poza tym na razie mieszkamy w takiej dzielnicy, że albo sobie zęby na poniemieckim bruku powybija, albo jej rowerek ukradną zanim z bramy wyjdziemy:-D

A ja natoamist czytałam że najlepiej jak najszybciej zacząc sadzać dziecko nie ze względu na to żeby świadomie robił siku czy kupę i wiedział o co chodzi tylko żeby się przyzwyczaiło/nauczyło siedzenia na nocniku ( nie mówię tu żeby dziecko siedziało godzinami na nim ). Bo podobno jak dziecko zacznie już chodzić to myśli o wszystkim innym anie o siedzeniu na nocniku . Wtedy z tego nocnika robi sobie np. kapelusz. Dlatego ja zacznę sadzac jak Adaś będzie miał pewnei z 8 miesięcy..a do świadomego robienia pipi i kaku to jeszcze daleka droga.

(...)a poza tym na razie mieszkamy w takiej dzielnicy, że albo sobie zęby na poniemieckim bruku powybija, albo jej rowerek ukradną zanim z bramy wyjdziemy:-D

Surv, ja wiem, że to nie jest powód do radości, ale uśmiałam się prawie do łez:-D

Co do nocnika. Hmmm, gazety mówią tak jak piszę Surv - sadzać jak dziecko jest świadome, czyli gdzieś 18 miesiąc. My zaczęliśmy wcześnie jak Miki stabilnie siedział i ... do spania nadal mamy pieluchę:baffled: Wszystko zależy od dzieciaka! Mojej koleżanki córa odpieluszkowana na roczek, inne dzieciaki bujają się z pieluchą do 3-4 roku życia. Jednej słusznej drogi nie ma niestety.

reklama
KasiaDe to u mnie Olka też na ok półtora roku zaczęła wołać i w dzień jest ok, a w nocy nadal pieluszka :baffled:, i nie bardzo chce się jej pozbyć, oczywiście Olka. I czekam wiosny i może w końcu się uda :confused2:

Do góry