reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Oczywiście że można a wręcz wskazane bo bardziej ekologiczne :happy2: Ja jeszcze używam zwykłych baterii ale właśnie przeglądam allegro bo chcę akumulatory także do takiej karuzeli i do leżaczka :-) Koleżanka jednak używa akumulatorów i mówi że super , bo inaczej to by zbankrutowała na bateriach:happy2:

reklama
Post: jak masz męża zdolnego, albo sama potrafisz, to karuzelkę można na zasilacz przerobić....się izolowane przewody z tego miejsca na baterie wyprowadza, do wtyczki, do kontaktu i gra i buczy na okrągło - my tak planujemy, jak w końcu karuzelkę odzyskamy, żeby był spokój raz na zawsze, zwłaszcza, że u nas karuzelka chodziła na okrągło:)
Do leżaczka mam zwykłe i od przeszło miesiąca nie wymieniałam, ale Florka nadal leżaczka nei cierpi, więc chodzi u nas rzadko

U nas w leżaczku zwykła 1 bateryjka i wymieniamy 2x na miesiąc a mały siedzi non-stop.
Ale paluszki- akumulatorki to cały czas w użyciu w zabawkach starszego. W ogóle to mamą chłopczyków polecam kupić jak najszybciej. Autka na sterowanie i cała reszta mogą wydatnie pomóc w bankructwie:)
dziewczyny czy któraś spotkała się może z pampersam do prania?

Troszkę mnie nie było ale teraz jestem i pytam. :)
Po pierwsze czy dużo takich pieluszek trzeba kupić i czy przewijanie z nimi jest bardzo pracochłonne.
I jeszcze czy ich działanie jest zbliżone bardziej do pieluszki tetrowej czy do pampersa?

Zastanawiam się nad nimi ze strachu o jąderka synka no i wkurzają mnie te wory wyrzucanych pampersów podczas gdy wszystko inne dokładnie segregujemy.
Niestety w Polsce jeden taki pampers do prania kosztuje mniej więcej tyle co paczka zwykłych. :/ W Kanadzie też tak jest?

Ja może sobie wezmę chyba chociaż 2 na noc. Wtedy mały leży przykryty, jest mu najcieplej i ryzyko przegrzania jest chyba największe. Niestety z tą ceną to zdecydowana przesada.

reklama
o nawet nie wiedzialam, że jest coś takiego jak pampersy do prania
jezeli są lepsze od normalnych pampersów i tak nie grzeją małych pupek to może warto zainwestować;-)

Do góry