reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Kuba narazie torluje swoją karuzele, nawet jak sie nie kręci to wpatruje sie i gada:tak:

co do ciuszków to mały chodzi jeszzce w 56 powoli zakładam mu 62 ale są jeszcze odrobine za duże,kombinezon mam na 62taki jesienny z misia i 68typowo na zime, w tym mniejszym jeszcze ma luz także z ciuchami na zime mam spokój. Dostałam też kurtke sztruksową ale też taką jesienną na 56 i teraz w niej chodzi, rękwy troche za długie ale jest ok:tak:

Julia, Zuzka taka duża dziewczynka a Ty się martwisz, że nie przybiera na wadze? My ubranka nosimy na 62 ale z nich wyrasta…
Magdzik, ja też mam mnóstwo ubranek od koleżanki, która urodziła w marcu :-D

hej
no nie wiem jak to robicie ale nasz chudzielec już dawno wyrósł z 56 . 62 jest takie jeszcze dobre ale już wyrasta i np body ciasnawe już. Nosimy więc już 68 :)
ale to może dlatego ze ona długa jest. a kombinezon kupimy na 74. Lepszy troszkę większy a nie wiadomo czy nie pochodzimu w nim bp. do kwietnia

Antek nosi ubranka na 62, ale ostatnio kupiłam body na długi rękawek w rozmiarze 68 i są tylko ciut za duże:szok: ja ubranek prawie wcale nie kupuję, jedynie body, rajstopki bo resztę mam od koleżanki, a i tak większości nie raz nie zdążę założyć:-p

Tymciu nosi 68 ale mamy problem z szeroką klatą ;-) bo guziczki się same rozpinają
U nas większość ubranek jest po bracie, od kuzynki i od szwagierki ale i tak i ja i babcie musimy czasem coś nowego kupić słodziakowi.
pabla może też się skusze na tą karuzelke

Ostatnia edycja:
Pabla ja mam taka sama i mala jest zadowolona.
Survi kolezanka mowila ze to nie jest taka typowa muzyka powazna.
Michalinka nosi ubranka na 56-62cm, niektore ma za ciasne na brzuszku. Ja tez dostalam sporo ubranek.

Dorka: mnie tam w sumie wszystko jedno, byle nie była to kołysanka Brahmsa, która nam do tej pory przez pół dnia rzęziła z karuzelki nakręcanej:-D
Co do ciuszków, to ja dopiero teraz kupiłam Młodej kilka nowych (bo reszta spadkowa po innych dzidziusiach, albo z lumpeksu i Allegro), ale głównie dlatego, że mnie wyrzuty sumienia męczyły, że jej prezenty narodzinowe przeżarliśmy:-p

reklama
Surv... :-D rozbrajają mnie Twoje posty.
Karuzelka full wypas :) Myślę że są duże szanse na spacyfikowanie elfika...chyba że zacznie radośnie kwiczeć na widok takich bajerów...no i znowu mamusia nie popracuje :-p

Natalka też śmiga w ubrankach na 56 i teraz dopiero są dobre na nią. 62 mają jeszcze za długie rękawy i nogawki :tak: Dlatego kombinezon zimowy kupiłam w rozmiarze 3-6 m-cy bo w wiekszym zginąłby mój kurczaczek :)

Madzia, jaki ten Twój kombinezonik jest na grubość? Nasz jeszcze nie dotarł i tak się zastanawiam czy będzie wystarczająco ciepły na zimę :confused:
Czaiłam się też na Allegro na taki jak ma Twój Maciuś (bardzo mi się podobał:) ale ktoś mnie przelicytował w ostatniej chwili :nerd:
...no i mój mąż stwierdził że w różowym Natalce będzie ładniej więc kupiliśmy ten.... Wiadomo córusia tatusia :-D więc tatuś też ma głos w tej sprawie ;-)

Do góry