reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

co do karuzeli to ja mam własnie przerobiona na zasilanie i wykorzystałam ładowarke od komórki. i karuzele mam cały czas pod pradem ale zabezpieczoną.. bo inaczej była masakra....

reklama
co do karuzeli to ja mam własnie przerobiona na zasilanie i wykorzystałam ładowarke od komórki. i karuzele mam cały czas pod pradem ale zabezpieczoną.. bo inaczej była masakra....

O - to my zrobimy dokładnie tak samo - karuzela wymieniona doszła i znowu chodzi w trybie 24/7, więc zasilacz staje się niezbędny;-)
Aczkolwiek mamy nowego idola - interaktywną pandę z Fisher Price'a:-D Młoda dostała używaną od cioci i się w niej zakochała...pół dnia leży na łóżku i pandą tarmosi - w tym celu nauczyła się chwytać i potrząsać chwytanymi przedmiotami;-) Generalnie chyba powinnam wspomnianej firmie wysłać list dziękczynny, bo dzięki jej produktom mam nadspodziewanie wiele wolnego czasu:-D

Mam pytanie: czy któraś z Was używała/używa nosidełko? Przymierzam się do zakupu, mam już jedno namierzone, ale chciałabym ew. poznać opinię, jakie byłoby najlepsze biorąc pod uwagę wiek Młodej no i porę roku....nosidełko zamierzam stosować alternatywnie do chusty, bo jak się okazało, w zimowym kombinezonie + mój płaszcz zimowy chusta jest za krótka...

surv ja mam nosidełko od koleżanki ale to taki starszy model- nie wiem czy teraz to robią na takiej samej zasadzie- ma plecki troche usztywniane i regulowane szelki. Mój Kuba nie lubi w tym być woli jak go nosze na rekach:baffled:także u nas sie nie sprawdza, myślę że chusta lepiej trzuma dziecko niż nosidło chociaż chusty nie mam wiec za bardzo sie nie orientuje

Surv - ja w okolicy swiat zamierzam kupic nosidło ergo albo MT ale mam zamiar najpierw wypróbowac na dzieciu i na mnie czy nam podpasuje i wtedy zakupić.

Survivor- ja kupilam malej nosidelko, sama nie bylam w stanie jej do niego wlozyc- ale to nie byl problem. Problemem bylo to, iz Zainab go nie znosila, zawsze konczylo sie placzem. Nie zastanawiajac sie dlugo, nosidelko oddalam do sklepu i tak zakonczyla sie historia z tym sprzetem.
Moze byla jeszcze zbyt mala na nosidelko bo miala 1,5 miesica...
W grudniu lece do domu na swieta i nosidelko byloby duzym ulatwieniem podczas podrozy, jednak czy moja corka by sie na nie zgodzila...:confused:

Ostatnia edycja:
liwus- Adas i tak jest cierpliwym chlopcem skoro wytrzymuje w nosidelku do 30 minut, moja mala jak tylko widziala, ze probujemy ja wlozyc to wrzeszczala ile sil w gardle.
W grudniu wybiore sie z nia do sklepu na przymiarke nosidelka, jesli nie bedzie oponowac to je kupie po raz drugi.
Czy wszystkie nosidela sa podobne (oczywiscie ceny sa rozne)? Czy moze sa jakies, ktorymi warto sie bardziej zainteresowac?

Dziewczyny, bo te nosidła są dla dzieci strasznie niewygodne! może lepsze byłyby takie nosidełka otulające dzieci
Mei Tai - galeria tu na przykład są nosidła MT, podobno bardzo fajne dla dzieci, w takich nosidełkach nie nosi sie dzieci przodem do świata tylko brzuszek do brzuszka albo na plecach no i są one dla dzieci które już stabilnie trzymają główkę.
gugu-gaga.pl - Miękkie nosidła
tu są jeszcze takie miękkie nosidła. Ja właśnie mam zamiar coś takiego sobie kupić.

reklama
Ja mam taki starszy model nosidełka, gdzie małego nosze brzuszkiem do mnie. Usztywniane plecki, regulowane szelki i dodatkowy pas do zapięcia na plecach- żadnych bajerów.
Używam go na spacerkach, codziennie, zamiast wózka. Mały siedzi grzeczniutko, patrzy sobie na drzewka (niewiele widać ale zawsze coś ^^) i zwykle po jakimś czasie marszu zasypia. Jego starszy brat jakoś do tego nosidła nie pasował.

Do góry